Ali obstaja kakšna rešitev?

Vera ni razumela, zakaj se tako muči in živi s svojo materjo, ki je ni prenašala in je stresala svojo slabo voljo nanjo. Vera je vedela, da bi morala iti že zdavnaj stran od mame, a ni razumela, kaj jo preprečuje, da bi že enkrat odšla stran. Najprej je mislila, da bo denar zadela na lotu. Potem ga je igrala že dolgo in nikoli ničesar ni zadela. Izgubila je živce. Potem je mislila, da bi se šla prostituirat. Ob tem se ji je obračal želodec, a tam je bil denar.

Vera je vedela, da smrt ni konec, a nikakor ni upala umreti. Vera je imela otroke, ki so jo imeli radi. Njeni otroci so bili edini, ki so jo imeli radi. A Vera ni imela denarja, da bi šla stran od matere, ki jo je prezirala in govorila, da je nesposobna, da nikoli ni ničesar naredila in kako zelo bedno je njeno življenje. Vera z mamo že leta ni govorila, saj je mama vedno samo ponavljala to, kako je Vera nesposobna in kako ji je uničila življenje.Vera je bila v pasti. Ni imela kje biti, kot pri mami, ki ji je stalno dajala vedeti, kako zelo jo sovraži. Službe ni imela in tudi preživnine ne. Vera je imela slabo samopodobo zaradi dolgih let nenehnega govorjenja njene mame, kako ničvredna je. Vera je vedela, da mama govori samo o sebi in o svojih strahovih. Ta problem s svojo mamo je imela že od mladosti. Vera se je čutila duhovno povezana s svojo materjo, ki jo je kot demon privezala na strahove, ki sploh niso bili njeni, temveč mamini. Njena mama je bila vedno žalostna in vedno pesimistična. Torej je bila tudi Vera pesimistična.

Njena mama se je vedno smilila sama sebi, igrala žrtev in videla okoli sebe samo črno. Tako je tudi Veri dala vedeti, da je nesposobna, da bo vse, karkoli bo naredila itak narobe in da ne more nič narediti, da se lahko vzdigne iz blata.

Vera je pogledala na svoje življenje in je videla, da se je vedno tako obnašala.

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !