Otroci so…

Tisti, ki ima otroke, mi bo potrdil, da je otrok nekaj najboljšega, kar se mu je zgodilo v njegovem življenju. Ko dobiš otroke, se vse postavi na glavo. Življenje dobi popolnoma nov, popolnoma konkreten smisel.

Življenje ni več brezveze, ni  več vseeno kako se živi – življenje ni več nekaj neopremenljivega, nekaj, kar se lahko zgodi tudi jutri ali pojutrišnjem, nekaj, kar lahko malo počaka. Življenje ni več kr neki, žuriranje do jutra, učenje zaradi učenja, delo zaradi dela, kar nekaj avtomatskega.

Življenje postane zelo konkretno in zelo realno. Življenje dobi smisel. No, življenje ima vedno smisel, a takrat, ko imaš otroke, dobi vse skupaj zelo oprijemljiv smisel.

Ko imaš otroke veš, zakaj sploh živiš. Če ne drugega, zato, da zjutraj odpelješ otroka v vrtec. Da mu greš kupit žemlje. Vse tvoje življenje se orientira na otroke. Vse se vrti okrog otrok. Ko si v službi, misliš na to, kaj dela tvoj otrok. Ko vidiš druge otroke, pogrešaš svoje.

Tvoja prihodnost je popolnoma konkretna. Otrok, pride k tebi, se z njim igraš, “padeš” v njegov svet in igraš vloge z njim. Otrok je vedno takoj v igri tukaj in zdaj, otrok ne razmišlja o tem, kje boš ti dobil denar, da ga boš preživel. Briga ga za tvoje skrbi in težave. Otrok tega ne razume. Otrok vidi vse naokoli obilje, veliko igrač in hoče vse takoj imeti. Realna mu je igračka, ki jo ima v roki, risanka, ki je na televiziji, v katero se popolnoma potopi, palica, ki jo ima za igračo, lev, ki ga ima v roki in ki je pravi lev.

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !