Dajanini napotki za pisanje bloga (5)

Napisala bom nekaj o idealni situaciji za pisanje bloga. Najprej… idealne situacije ni, nikjer v vesolju. Zakaj ni idealne situacije? Zato, ker… ko prideš do ideala in misliš, da je to to… takoj vidiš, da so ga nekje nadgradili ali sproducirali boljšo verzijo ali naredili nadaljevanje filma. Zato se po nekem filmu, ki nam je bil zelo všeč, vedno sprašujemo… kako je pa nadaljevanje (vsaj jaz se vedno sprašujem – po nekem strašno razburljivem filmu, ki se srečno konča – ponavadi se potem fant in punca poročita ali kaj podobnega… kako se je nadaljevalo)…

Torej… idealna sitaucija ne obstaja. Ampak, kako bi si jaz želela pisati blog? Približno tako, kot je ta trenutek, 17.avgusta 2010 na moji domeni dajana.si. Kaj mi tukaj manjka? Moj preljubi admin, pozorno poslušaj! No, najprej bom povedala, kaj je v redu. V redu je to, da sem tukaj na samem (to pomeni, da ni nobenih komentatorjev, ki me kritizirajo), da lahko objavim na blogu, kar mi pade na pamet (na Siolu ne moreš vedno, bog var pisati recimo o tem, da je David Icke odkril, da so pod zemljo reptili, takoj vam začnejo pripravljati grmado, kjer vas bodo zažgali…).

Skratka… tukaj, kjer pišem blog sem zelo zadovoljna s tem, da pišem pač, o čemer se mi piše. Da bi bilo idealno, bi seveda bilo to, da bi se končno naučila vstavljati fotke v blog in jih zmanjšati ali povečati. Sicer imam zdaj svoj fotoaparat, a kaj, ko še slikat ne znam, kaj šele vstaviti fotko v blog (morda bo res treba na kakšen računalniški tečaj…).

OK, ampak, to, da ne znam vstavljati in pomanjševati slik in da se mi je pokvar… eee ne najdem tiste tipke na scannerju, da slike skeniram… to so pač tehnične zadeve, ki bi se morale pač slej ko prej razrešiti. Saj je ves blog in internet samo tehnična zadeva, nek okvir, kjer pišeš blog. Tako kot je recimo telo, naše telo, samo “okvir” za našo dušo (no, nisem našla boljše primerjave).

Se pravi… kaj ti pomaga ne vem kakšen tip top zrihtan blog, če sploh ne objavljaš ali pa če sicer pišeš, ampak te nihče ne klika.

Kaj je torej idealen blog? Po mojih pojmih je to, da pišeš na blogu, kjer te zlahka najdejo in kjer dobiš feedback za to, kar pišeš in veš, da je to, o čemer pišeš ljudem všeč in si zato zadovoljen ti in tvoji bralci.

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !