Otrok in žalostna mama

Pred dvema letoma in še več me je čez noč zapustil moški, ki je živel tri leta z mano in z mojimi otroci. Z njim sem bila vedno povezana. Dan in noč. Šel je za dva dni na seminar in me … prevaral. To, da me je prevaral, mi je povedal po msn-ju iz službe.

Potem je še prišel po svoje stvari in… se preselil k njej. Temu se reče… sodobni človek in sodobno razumevanje razmerja moški/ženska. :roll:

Spoznal jo je po internetu, preko Facebooka in se ji zlagal, da ni v zvezi z nikomer. No, midva resda nisva bila poročena, a sva bila še kako v zvezi! Jaz sem takrat ravno mislila, da sem noseča z njim. Me zanima, kaj bi bilo, če bi bila noseča. :cry:

Ostala sem sama z otroci.  Otrokom nisem prikrivala, kaj se je zgodilo.  Odgovarjala sem na njihova vprašanja. Prešla sem vse faze. Od agresivnosti do sebe in do otrok, do kričanja, do besa,  do popolne odvisnosti od interneta, do poniževanja pred njim naj pride nazaj, do neznosne bolečine… do srednje bolečine… do bolečine samo tu in tam… do tega, da je telesna bolečina izginila…

Kako so otroci dojemali izgubo človeka, s katerimi so živeli toliko časa? Najprej niso razumeli, kaj se dogaja. Niso razumeli, zakaj ne pride domov.  Potem so začeli spraševati. Odgovorila sem jim, kot sem vedela in znala, saj sama pojma nisem imela, kaj se dogaja, saj je prekinil  vso komunikacijo z nami.

Potem so začeli govoriti, da je on slab. Rekla sem jim, da bomo molili, da bo prišel nazaj. Nekaj časa smo res, potem se nam pa ni dalo več. Preden smo šli spat, smo se prijeli za roke in smo prosili Boga, kaj si želimo in naj nam izpolni naše želje. ;)

Potem smo se iz tistega stanovanja preselili, tako, da nismo bili dnevno obkroženi z vsemi stvarmi, ki so nas spominjali nanj. Čez eno leto smo zamenjali šolo, tako da še v tisto smer, kjer smo stanovali, ne hodimo več.

Tamauček je bil vedno zelo povezan z mano. Čisto drugače kot moji punčki, ki se ne crkljata tako kot on. Moj sin je v svojem do takratnem življenju doživel že dve veliki travmi (no, saj so doživeli to vsi trije otroci, le da je pač vsak reagiral po svoje – on je reagiral prav grozno). In sicer je pri treh letih šel stran od svojega ljubljenega očeta. Potem pa je čez tri leta izgubil še očima.

Z otroci sem se pogovarjala o tem, da niso oni krivi, da je šel stran od nas. Nekaj časa sem še mislila, da se bo vsaj usmilil otrok in jih prišel kdaj pogledat. Potem pa sem pregnala to misel iz glave.

Odločila sem se, da se ne bom poniževala pred drugimi ljudmi in jih krivila za stanje svojih otrok. Otrokom sem jasno povedala, kaj se je zgodilo in da tukaj ne moremo narediti nič. In predvsem, da oni niso krivi zato, kar se je zgodilo.

Razen tega sem jim rekla, naj ne pričakujejo, da bo prišel nazaj. Naj sploh nič ne pričakujejo. Če ga bodo še kdaj videli, v redu. Če ne, pač ne.

Tamauček je šel prvem razredu na sistematski pregled… In je zdravnica rekla, da ima sum na šum na srcu.

Mene je velika panika.  Vse hudo je prišlo na kup. :( Najprej sem mislila, da je to zato, ker je treniral judo in nogomet. Da je bilo preveč… Takoj sem ga izpisala iz vsega športa. Govorila sem s trenerjem za nogomet in je rekel, da je to pogosto pri otrocih – športnikih.

Zelo sem se ustrašila. Potem sem šla k vedeževalki, ki sem jo spraševala o tej moji situaciji. Rekla mi je, da vidi, da je moj sin bolan in da je to reakcija na mojo žalost.

OK, potem sva si zrihtala termin za EKG, da vidiva, kaj je s tem šumom. Do takrat je bilo en teden časa, nekaj takega.

In …. ker sem pač že takrat vedela za angele in za njihove lastnosti in sem nekje prebrala izkušnjo neke ženske, ki je imela bolnega otroka in je rekla, da je večkrat na dan prosila nadangela Rafaela, naj pride v tega otroka in naj ga popolnoma pozdravi (tista ženska je šla na seminar k Marjetki Novak, to sem prebrala v eni izmed njenih knjig o angelih).

In sem to naredila s Tamaučkom. Rekla sem …. po stokrat… tisočkrat na dan: “Dragi nadangel Rafael, prosim, pojdi v srce mojega Tamaučka in ga popolnoma pozdravi”.

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !