aaaaaaaaaaa za katerokoli kljuko primem, je vedno nekaj gor nalimano!

Zdaj že dolgo živim z otroci, ampak odkar se je rodil Tamauček pa je katastrofa. :roll: No, odkar je Tamauček začel samostojno jesti in piti. V bistvu sem hotela dati drug naslov in sploh sem hotela danes pisati o njem… Ampak, včeraj me je ene destkrat kap zadela, ker sem -  kadarkoli sem prijela za kljuko – začutila, da je nekaj gor pripopano. In potem sem, po bralnih vajah, ki sva jih včeraj s Tamaučkom imela že (!) ob pol desetih zvečer, slovesno izjavila, da bo jutri imel dve najpomembnejši nalogi:

1. očistil bo vse kljuke na vratih in vsa stikala za luči v stanovanju, na katera  pritiska;

2. ostrigel si bo nohte (odkar nas je zapustil dragi, imamo strahovite probleme s temi zadevami… no, pa ne samo s temi zadevami, vsekakor pa se vedno spomnimo nanj pri tem opravilu…)…

No, in mine noč. In pride jutro. In vstanemo. In Tamauček gre – tako kot vsak dan v počitnicah – po kajzerice v Merkator. Saj je moški in to pri nas vedno delajo moški… No, nekam malo jih je zadnje čase tu. :roll:

In potem Tamauček prinese kajzerice (in seveda vedno prinese še kakšne sladkarije). In pojemo zajtrk.  In… jaz rečem, da rabim pol ure pavze in pridem čez pol ure nazaj k njim. Otroci se skregajo itak na pol ure… vedno ;) .

In jih vprašam, če se še spomnijo, kakšne naloge imajo danes.

In sicer: Tavelika je rekla, da bo očistila vsa okna in ogledala, ker jih itak samo ona uporablja (in Tamaučica no, ki je njena popolna kopija glede obnašanja). :roll:

Tamauček itak ve, kaj je njegova naloga: vse kljuke in vsa stikala očistit. :evil:

Tamaučica pa se je specializirala za kopalnico, se pravi umivalnik in pipi (mi smo sicer protestirali, da je to premalo… kaj se to pravi samo en umivalnik in dve pipi… ampak, OK, za začetek naj bo).

Jaz pa… seveda vse ostalo: sesalec (še dobro, da sem si upala kupiti novega, ki celo dela… in našli smo tudi vrečko za smeti, ki sem jo nekam dala in jo potem seveda založila), pranje perila, obešanje, pospravljanje perila, kuhanje, pomivanje posode, sesanje dnevne sobe, jedilnice, balkona itd.

No, potem so se vrstili dogodki v dnevu. In vmes sta šla Tamauček in Tamaučica seveda naokoli. Imata dve punci – sestri za prijatelje in še eno punco (same babe… ne vem, kaj je s temi deci dandanšnji).

Tavelika ni šla v tem tednu nič naokoli, ker se ji ne da in ni našminkana in nima nič za oblečt. No, samo enkrat je prespala pri eni prijateljici in ena prijateljica je prespala pri njej (in ji še zraven mimogrede in čisto zastonj pospravila sobo hihi in spekla pizzo hihi, potem smo mi pekli pizzo in Tamaučica je včeraj en-dva-tri naredila pudingovo pecivo… človek se samo čudi… čudi…). In … zdaj Tavelika že tri dni nikamor ne gre, samo televizijo gleda in s tamaučki se naokoli preganja. Veliko dela. :roll:

Opoldne so prišli k nam pogledat, če je Papi že prišel (od njega ni pisma ni razglednice, torej… najbrž danes sploh ne bo prišel).

Tamaučica je prinesla na atrij torbo s svojimi šminkami in bleščicami in so se šminkale “babe” tam ma vrtu, medtem, ko je Tamauček pridno (ali pa ne prav pridno), predvsem pa zelo hitro, s cunjo čistil kljuke. :roll:

Tavelika je medtem čistila šipe in ogledala. Samo do sredine, saj tam na vrhu, kjer ne doseže itak noben nič ne vidi. :roll:

No, in potem je Tamauček po pet minutnem čiščenju rekel, da je že vse očistil in da se mu stikal ne da čistit in sem jaz dovolila, da gre še on h klapi pardon k babam, jih nadzirat, kako se šminkajo. Padla je ideja, da bi jih šminkala Tamaučica za denar, tako kot smo videli na Dunaju ali kje, kjer so zaračunavali risanje po obrazu (nej slabu, nej slabu...).

Skratka… čez pol ure so – po pravilu :roll: – spet začeli kričati in, jasno, da je bil kriv Tamauček – edini dec med babami. Jaz sem bila noter v svoji “kancelariji” in ko sem prišla ven, me je skoraj kap. Atrij je bil ves poslikan z barvnimi kredami.

Potem sem začela kričati še jaz in sicer na Taveliko, če se ji je zmešalo in še dobro, da ni babi – šefice doma, da bi videla, kaj se dogaja z njeno lastnino. No, otrokom sem rekla, naj gredo ven, dokler se ne stemni. In Taveliki zabičala naj počisti svojo slikarijo za sabo.

In potem… sem prijela za kljuko. In gor je bilo spet nekaj mastnega. aaaaaaaaaa In zato sem morala zdaj to napisati. Prva stvar, ki jo bo naredil Tamauček, ko bo prišel domov: očistil bo vse kljuke! :evil:

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !