Kaj je ego?

Doreen Virtue je napisala to knjigo po nareku angelov, v njej je ogromno “mindblowing” informacij!!!!

Prva stvar. Kaj je ego? Ego je nekaj, kar nismo v resnici mi. To je naš nižji jaz. To je nekaj v nas, kar nam govori, da nismo dovolj dobri, da smo predebeli, da smo sleparji, da nam ne bo uspelo.

Doreen Virtue v knjigi Božje vodstvo razloži, kaj je pravo vodstvo, ki ga vodi Bog, ki je v nas, naš višji jaz in kaj je nepravo, lažno vodstvo, ki ga vodi ego.Kako izgleda bojevanje z egom v moji praksi? Odkar vem zase, sem bila zakompleksana. Odkar vem zase, sem imela strahove, da nisem dovolj dobra, pa sem bila v šoli najboljša.

Potem sem v gimnaziji popustila in ego je imel prav: saj sem rekel, da nisi nič vredna! Poslušala sem glas ega! Kadarkoli naredimo nekaj proti svoji volji, je zmagal ego! Kadarkoli zapustimo ljubljeno osebo, ko kričimo na otroka, ko delamo grozne stvari sebi ali drugim… kadarkoli delamo nekaj proti nekomu, ki ga ljubimo… vse to delamo zaradi ega, zaradi našega nižjega jaza. To delamo zato, ker imamo problem sami s sabo in se potem spravimo na drugega človeka. Tako mislimo, da bomo ta problem, ki ga imamo v sebi, rešili.

Problem, ki ga imamo v sebi, ne bomo rešili tako, da se bomo spravili na drugega. To moramo razrešiti sami s sabo. V tišino, z meditacijo, s poglablanjem vase, s poglabljanjem v Boga, ki je v nas. Ne pozabite, Bog je v vsaki naši celici. Šele pred kratkim sem razumela, kaj resnično je Bog, ne iščimo ga zunaj nas, v vesolju… iščimo ga v sebi, v našem srcu je… na vprašanje: Kaj si resnično želi tvoje srce… ti odgovori Bog… to si ti. )

Vsak človek je nekaj božanskega, nekaj enkratnega, nekaj, kar se v množici duš ne bo nikoli stopilo (tudi, ko gremo v nefizično, bomo prepoznali našega očeta, mamo, naše učitelje!). Ego pa je to, kar je slabega v nas in kar bi moralo zakrneti, tako kot ne potrebujemo več modrostnih zob in slepega črevesa (haha, sem dobro povedala in točno tako je!). Zaradi ega smo sebični, zaradi ega se ne spoštujemo, zaradi ega žalimo druge… A ego se da prepoznati (glej tabelo o višjem in nižjem vodstvu).

In… tisti ljudje, ki so preveč “ego”… teh ne mara nihče. To so arogantni, vase zaljubljeni ljudje. Vsi pa imamo radi prijazno besedo, nekoga, ki nas potolaži, pomiri. In to je… Bog v nas! )

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !