Kaj naredite, če vidite, da nekdo krade. Gledate stran?

Kaj pa, če nekdo povozi človeka in pobegne? A potem boste poklicali policijo? Če vidite žensko pred sabo v trgovini, ki je nabrala stvari in dala na njih torbico, da ne bi blagajničarka videla… Ne boste povedali varnostniku, ki je tam v službi zaradi tega? Kakšna razlika je med dejanjem kraje v trgovini in pobega s prizorišča nesreče?

Drugo je huje? Kaj pa… če je ženska najprej kradla v trgovini. Ste jo videli in niste nikomur povedali, saj ni vaš problem.  :roll: Tista ženska gre v avto in na prehodu za pešce povozi človeka in pobegne… A potem pa boste reagirali?

Torej… kje je kakšna meja, ko končno boste reagirali? Kje je meja, ko ne boste zmajali z rameni in rekli… to ni “moj prostor”, to ni “moj problem”, to se me ne tiče, ne bom se izpostavljal.

Kaj pa, če se zgodi vam, potem boste reagirali?????????

Recimo, da živite v partnerstvu in vas čez noč zapusti partner … Boste reagirali in zahtevali pojasnilo od tega človeka ali boste kar pustili, da odide brez  vsake razlage iz vašega življenja? Po možnosti še z lažmi. Po možnosti je še pred tem naredil sceno in vas udaril.

In vi… boste kar tam sedeli naslednjih deset let, nikomur povedali, kaj se je v resnici zgodilo in trpeli zaradi tega?

Se boste končno zavzeli zase ali se boste samo smilili samemu sebi? Tudi, če bo prišlo do “scene”, do kričanja in tudi, če bo kdo rekel, da se “vi samo kregate”?

Povedati, da nekdo krade, pomeni zavzeti se za samega sebe! Saj ni nujno narediti tako, da vsi okoli vas slišijo. Nasilje, ki se dogaja okoli nas je tudi naš problem!

Zavzemite se zase!

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !