Česa natančno ne kapiramo pri kapitalizmu?

Ja, tega, da so nas učili, da je socializem naprednejši sistem od kapitalizma. ) A nas niso učili v šoli, da so vse države na zahodu zaostale, da zatirajo delavce in da imamo mi v Jugoslaviji najnaprednejši in najboljši sistem na svetu??? Vsaj jaz sem tako mislila. roll Jaz sem bila prepričana, da živimo v najboljši in najlepši državi in da je socialistični sistem najpravičnejši sistem. Evo.. in tukaj je ta “varka”.

No, obenem, ko smo zamenjali veliko skupno “ječo narodov” = Jugoslavijo in dobili našo lastno državico Slovenijo – smo tudi zamenjali socializem za kapitalizem. Naredili smo dve stvari naenkrat, kar se zdaj pozablja in zamenjuje, predvsem pa se ne razume, kaj dejansko je šlo “narobe” oz. česa ne kapiramo. shock

Zakaj smo sploh zamenjali socializem za kapitalizem, če pa je kapitalizem nečloveški družbeni sistem, ki izkorišča delavce? Torej gremo … nazaj v preteklost in ne naprej v prihodnost?

Ne, mi gremo kar naprej v prihodnost. )

V socializmu so nam enostavno temeljito oprali možgane. Socialistični sistem ni naprednejši od kapitalističnega, to so nam samo vsepovsod trobili. Trobili so nam v šoli, trobili so nam po televiziji, trobili so nam po radiu, trobili so nam po časopisih… Vsepovsod. Bili smo v velikanski pralnici možganov. Štirideset let in več je bila dovoljena samo ena resnica in sicer, da je socialistični sistem daleč naprednejši od grdega, pokvarjenega kapitalističnega.

Socialistični sistem ni nikjer na svetu dolgo deloval in se je povsod, kjer je bil uveden na državnem nivoju (v Sloveniji smo imeli socializem od leta 1945 do leta 1991 – toliko časa, dokler je  živela SFRJ), sesul kot hiša iz kart.

A napačna prepričanja v glavi so ostala! ) Iluzije so ostale. Zaslepljenost je ostala!

In mi moramo že enkrat kapirati, da je kapitalizem naprednejši sistem od socialističnega!

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !