O mojem pisanju o splavu

Sredi mojih dvajsetih let sem imela dva splava. O tem pišem tu – ta tekst sem napisala leta 1994 (deset let po resničnem dogodku), takrat sem bila prvič noseča (z mojo najstarejšo). Pisala sem prvo svojo knjigo in nekaj stvari je objavljenih na blogu.

Kakorkoli… tale moj tekst: “Splav” je bil na vseh mojih blogih, kjer je bil objavljen, daleč najbolj klikan post.

Kar samo pomeni, da ima veliko žensk problem s tem. :cry:

Še vedno se dobro vsega spomnim. Spomnim se tiste mize, kjer sem ležala. Spominjam se ginekologa…, spominjam se njegove obleke…

O samem splavu pa tole:  s tistim fantom sem bila sedem let skupaj.

Zakaj potem nisva imela otrok?

Običajni odgovor: nisva imela službe, nisva še faksa končala. Brezveze!!!!

Zakaj pa je potreben za otroka dokončani faks? Za otroka ni nikoli dovolj urejena situacija! Kako pa so imeli otroke tisti pred tisoč leti?

Ženske, ne delajte splava kar tako, sploh pa ne zato, ker nekdo drugi reče, da ga naredite!

Predvsem in vedno se zaščitite pred spolnim odnosom, če ne nameravate s svojim partnerjem zanositi. Ker je vedno možnost! Tudi med mentruacijo! Tudi če fant – partner reče, da bo pazil itd. :roll:

Jasno, da je druga stvar, če oba obvladata naravno metodo kontracepcije, ki se je pa ne naučiš čez noč. Je pa seveda tudi možna in mnogi pari jo prakticirajo.

OK. Mogoče ste ena od oseb, ki ste naredile splav, tako kot sem ga naredila takrat jaz. Ne imejte zaradi tega slabe vesti! Jaz imam tri otroke in nikoli ni bil zaradi splava pri meni kakršenkoli problem!

Problem pa je, če koga poslušaš, da ne boš mogla imeti več otrok in si vsa prestrašena, kako te vsi moški zapuščajo, kako lahko danes spiš s tem, jutri z onim itd. :roll:

Slaba vest. Kako slabo vest in kako strašno mi je bilo zaradi tega, ker sem naredila splav proti svoji volji -  si lahko vsak misli iz prebranega. cry Dokler nisem šla lani k angelski terapevtki (zaradi neke druge stvari, takrat me je zapustil partner in sem pri njej iskala tolažbo) in jo vprašala še o teh mojih dveh splavih.

Rekla mi je, da je otrok videl, da bom naredila splav in je šel stran od mene (se pravi duša otroka, ki bi se “vgnezdila” vame, v moje telo, če bi pač nameravala roditi tistega spočetega otroka).

Torej… vse moje sekiranje, zaradi bolečine… vse moje duševne stiske… ves moj strah, ki sem ga nosila 25 let po splavu!!!!… je bilo brezveze. cry

Splav je… operacija. Kar pa seveda spet ne pomeni, da zdaj govorim, da ni problem delati splav!!!!  Če bi bila zdaj v moji koži na tisti mizi, splava niti slučajno ne bi delala, moja otroka bi bila danes stara 25 in 27 let. :cry: In… moje življenje bi se popolnoma drugače obrnilo. Najbrž bi ostala s tistim fantom… Ali pač ne. Pretekost je preteklost in naj ostane v preteklosti!

Kakorkoli. Ženske in moški! Poskrbite zase. Imejte spolne odnose s tistimi, ki jim zaupate! Ni lepše stvari kot je spolnost, če jo uživamo sproščeno, brez strahu, brez skrbi in brez slabe vesti.

Če pa mislite, da gre lahko karkoli narobe, potem poskrbite za to že vnaprej!

Če pa zanosite, potem  zelo zelo zelo premislite, če boste delali splav!

Toda… karkoli ste naredili… na koncu koncev se vse uredi! ;)

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !