Ni kruha! Ni kruha!

Mama, a katero živimo, je prišla pred nazaj s počitnic, bila je nedelja zvečer, naslednji dan pa prvi november. Vse trgovine zaprte. Jaz, ki nikoli nimam veliko kruha doma in ki imam doma razvajeno najstnico, ki je (je kot jesti, ne znam narediti črtice nad e) samo svež kruh, sem kasirala v ponedeljek na prvega novembra njen prestrašeno panični pogled.

Nimamo nič kruha!

Zdaj grem nekam. Ko bom prišla nazaj, bom že naredila nekaj za otroke za jest. eeee Sem mislila, da sem jaz vrhovna šefica za otroke. roll

Ni kruha? Ni problema, bom pa naredila palačinke.

In sem jih. Tistemu, ki ima otroke svetujem, da se nauči delati palačinke. Je izredno enostavno in narediš jih lahko en-dva-tri. In kombiniraš lahko na različne načine.

Jaz jih naredim tako, da vbijem v skledo tri jajca, dam noter moko, vodo in mleko in s paličnim mešalnikom mešam toliko časa, dokler ni masa prijetno gladka. Aja – še na sladkor in sol ne pozabite. Po okusu seveda. In baje, da Radenska razrahlja maso. Če je seveda pri hiši.

V glavnem, jaz za palačinke pripravljat ne porabim več kot pol ure –vse skupaj s pospravljanjem – seveda moram pri naši hiši računat, da moram jaz za sabo pospravljat. evil

Če je Tamauček prisoten, moram imeti Nutello ali kaj podobnega, ker on pač ne je drugačnih palačink, punci pa jesta radi z marmelado.

In kruh? Mama ga je potem od nekod prinesla.

Čez dva dni sem pogledala v omaro, kjer imamo kruh. In je bil še vedno v isti vrečki. Nedotaknjen.

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !