Socializem je nekaj najslabšega, kar se je zgodilo Slovencem

Zakaj? Ker je socializem Slovencem tako temeljito opral možgane, da ljudje sploh ne morejo misliti drugače, kot v smislu: “Socializem je nekaj dobrega, nekaj progresivnega. Nekaj, kar se bori za lepšo prihodnost.”

To ni res!!! No, socializem ni nekaj slabega le za Slovence, socializem je uničil kulturo in tradicijo ljudstev, kamorkoli je prišel in kjerkoli so ga uvedli na državno raven.

Zakaj? Ker socializem laže. Ker je socializem perverzen. Socializem pravi, da je kriv grdi kapitalizem in vsi okoli njega, samo on sam ne. To ni res! Zakaj, ne bom razlagala, dovolj je, da pogledamo v kakšnem stanju smo danes. In imamo socialistično – komunistično vlado!

Kaj je tako slabega na socializmu? Besede. Omama. Hipnoza z besedami. Besede, da bomo prišli s socializmom v lepo prihodnost. Laži, laži, laži. Danes je ta lepa prihodnost, kamor nas je socializem pripeljal!!!!  Besede, v katere verjamejo ljudje še dvajset let po uvedbi večstrankarskega sistema. Verjamejo lažem! Zakaj? Ja, učili smo se v šoli o tem. To je bil naš katekizem!

Tisti, ki so hodili v socialistične šole enostavno ne pustijo drugemu človeku, da ima svoje mnenje, drugačno od njegovega! Tisti, ki razmišlja drugače kot jaz je idiot. Zakaj je tako? Ja, v socializmu je bila dovoljena samo ena opcija in če si razmišljal drugače so te enostavno eliminirali ali pa proglasili za norega.

Tega ne dela nobeden kapitalizem, pa naj bo še tako pokvarjen in slab! V kapitalizmu imaš nujno vsaj dve opciji, kar je edino normalno, preden družba ne kolapsira zaradi zatiranja mnenj, ki ni všeč oblasti oz. ljudem, ki so postali zagovorniki te oblasti. Vseeno, kako kriminalna je oblast, pomembno je, da je “naša”!

 • Share/Bookmark

Tags: ,

14 odgovorov to “Socializem je nekaj najslabšega, kar se je zgodilo Slovencem”

 1. Eros komentira:

  Tak zapis si lahko izmisli samo nekdo, ki nima osnovnega znanja o politiki, sociologiji ali zgodovine. nekdo, ki se spozna na sorte avtohtonega krompirja na dolenjskem :)

 2. Dajana komentira:

  Je povedal doktor političnih ved in doktor agronomije v eni osebi, kajne? :roll:

 3. Žagz komentira:

  Dajana, tebi se ne sanja o osnovah politične ekonomije in politike nasploh. Naredi bralcem uslugo in vzemi kak leksikon v roke ali pa vsaj po wikipediji malo poglej.
  Socializem je nekaj progresivnega, saj eliminira izkoriščanje človeka po človeku.
  In nimamo nikakršne socialistične, sploh pa ne komunistične, vlade, ampak kapitalistično tajkunsko vlado, ki uvaja neoliberalne reforme.
  Pa v to sedanjo ”lepo prihodnost” nas ni pripeljal socializem, ampak kapitalizem, pod katerim se je pokradla in raz(pro)dala lastnina naroda, ki so jo v socializmu družno zgradili.
  Možno, da v socializmu določenim ne pustijo njihovega mnenja, a ko sem prebral ta blog, nekako zaznavam funkcijo tega pojava.

 4. Dajana komentira:

  Ja, Žagz. Za razliko bom pustila tvoj komentar. :roll: Kaj se pa meni sanja ali se mi ne pa prepusti mojim sanjam. ;) Hvala! <3

 5. Žagz komentira:

  Lahko bi napisal, da si zabita kot zemlja v kleti, a sem že bil prevečkrat cenzuriran za svoj stil izražanja.

 6. Dajana komentira:

  Žagz: A ti veš, da mi je popolnoma vseeno, kaj si ti misliš o meni? Lahko sem zabita, odbita, pokopana, sesekljana, pokozlana, bolana… vse se rima na Dajana Banana.

  Žagz: To, da ti ne moreš sprejeti mojega mnenja o tem, koliko hudega je socializem naredil ljudem je TVOJ problem, ne moj. Odpri post na tvojem blogu: “Socializem je nekaj najboljšega, kar se je zgodilo ljudem in vsak, ki misli drugače, je idiot.”

  Jaz ti tukaj ne mislim razlagati, zakaj tako mislim. Tako pač je. Zdaj pa ti to moje mišljenje sprejmi ali pa pojdi stran k svojim.

  Jaz tega nisem napisala zato, da mi bo dvajset boljševikov in fanatikov razlagalo, kako zabita sem in da bi me bilo treba zažgati na grmadi.

  OK… Če boš pa zelo pretiraval z žaljenjem, te bom enostavno brisala. V glavnem… to, da si povedal, kar si povedal, me sploh ni presenetilo.Presenetilo me je samo, kako hitro si prišel. :roll:

  p.s. Gadafi je bil inštruiran in šolan v socializmu. In še veliko drugih diktatorjev.

 7. Sašec komentira:

  Tvoj zapis je splošen, zato najlaže nanj odgovorim splošno. Noben sistem, ki ne želi ustvarjati blaginjo naroda ampak posameznikov ni dober, tak, ki pod pretvezo, da dela za dobrobit naroda, pri tem pa polni vamp posameznikom je še hujši- to je jasno kot beli dan. Ampak socializem ni bil pri tem nobena izjema. Bistveno je torej, kakšno je razmerje med zadovoljeno množico in zadovoljenim posameznikom. Prava razmerja se skrivajo v skandinavskih modelih.

  Kar se tiče pranja možganov – zanimivo, kako je desnica poskušala “kriminalizirati” totalitarne režime, pri tem, da imamo še vedno največji totalitarni režim v Evropi – Vatikan. Za posrat, ne?

 8. Dajana komentira:

  Seveda ni bil socializem nobena izjema. Socializem je vendar hujši od Vatikana. :cry: Kako tega ne razumeš, zakaj??? Socializem laže, da dela v dobro delavca…

  No ja, zdaj če pogledam oba sistema… itak ne vem, kateri je hujši in se ne nameravam s tem ukvarjat. Diana Cooper je napovedala, da bo Vatikan izginil do leta 2012… Tako, da… kdo bi se ukvarjal s temi malenkostmi. :roll:

 9. niko komentira:

  Oho, Dajana dovoljuje komentiranje ….

  :shock:

 10. Dajana komentira:

  Seveda. Brišem pa primitivce in žaljivce. :evil:

 11. rudibr komentira:

  Slovenska demokracija je še nekaj hujšega. Za Slovenceljne je vsak sistem nekaj najhujšega, ker nima(j)mo hrbtenice in lastnih stališč. Jaz ziher ne sodim mednje. :) Zato je posploševanje o pranju možganov žaljiva obtožba. Vsaj zame in vse druge, ki imamo tudi lastna stališča!

 12. Dajana komentira:

  Potem pa oprosti Rudi. ;)

 13. rudibr komentira:

  Ni potrebno nobeno opravičilo. Samo popraviti sem hotel, da nas je tudi iz socializma ostalo precej ljudi, ki nam niso opravili možgane. Ja, kaj pa se danes dogaja? Že čez dvajset let bomo govorili kako so nam verniki JJ prali možgane. :) Vedno bo tako.

 14. Dajana komentira:

  Ma jaz sem prepričana, da človek lahko ohrani svojo integriteto in zelo dobro ve, kaj je prav in kaj ne.

  Ne potrebujemo socializma, niti Janše niti kogarkoli. Vodstvo imamo v sebi. ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !