Drevo življenja

Tamauček je bil star eno leto, Tamaučica dve, Tavelika je bila stara osem… in jaz sem bila spet noseča. Preselili smo se k Donavi. Iz okna sem gledala na Donavo v daljavi in Donauturm (enkrat, ko je bila megla je izginil…).

Moje življenje se je spreminjalo v pekel. Moj Tamauček… je bil izredno težaven dojenček. Saj je bil zdrav … le občutljiv je bil strašno. Nisem se smela premakniti stran od njega, je že začel piskati. Ni hotel zaspati brez mene… stalno sem ga nosila po rokah. Čisto vsako noč je kričal in vsako noč sem mu nosila po dve steklenički ješprenovega napitka, ki sem ga sama kuhala zanj.

Moje življenje se je sukalo samo med stekleničkami, otroci in strahom, kaj bo ponoči. Moj mož je delal izven Dunaja in ga včasih ni bilo po štiri – pet dni. Imeli smo velike probleme z denarjem. V bistvu sem bila vesela, če ga ni bilo doma, saj sva se začela kregati…Zakaj? Očital mi je, da ne znam delati z otroci, da preveč kričim, da sem nervozna. V tem obdobju mi je zaradi nenehnega dvigovanja dojenčka iz posteljice “prenehala delovati hrbtenica”. Enkrat se enostavno nisem mogla več dvigniti, samo plazila sem se lahko. No, poklicali smo zdravnika, ki mi je dal injekcijo… In je bilo spet dobro.

In vendar se je zgodilo, da sem bila še četrtič noseča. Drugega otroka sem rodila leta 2001 in tretjega leta 2002, pisalo se je leto 2003 in enkrat na mesec sem hodila čez cesto k ginekologu na preglede.

Spominjam se, da je bil maj 2003, ko mi je ginekolog rekel, da je plod zavit v meglo in da se mu zdi, da bom splavila. Bil je moj tretji mesec nosečnosti…

Rekel mi je, da če bo prišlo do spontanega splava in če bom zelo krvavela, naj pridem k njemu, če pa ne, bo pač narava sama opravila svoje, kar je pomenilo, da bo šel plod ven po naravni poti.

V bistvu sem si kar oddahnila, ko mi je zdravnik rekel, da bo splav, zato, ker sem bila tako obremenjena z otroci, da mi sploh ni padlo napamet, kako bi lahko donesla še enega. Kar je bilo preveč, je bilo preveč.

Začela sem krvaveti. Krvavela sem en mesec. Vsak dan. Potem sem šla h ginekologu, ki je rekel, da če se bo krvavenje nadaljevalo, bom šla na “čiščenje”.  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !