Kaj Tamaučica zadnje čase najraje počne? Šteje denar.

Babi, s katero stanujemo, se odpravlja na počitnice. Pospravljamo po sobi, zlagamo stvari na kup. Tamaučka iščeta knjige, ki jih bosta poslala za otroke, pri katerih bo Babi ostala en teden. In potem reče Babi: “Tukaj dobita vsak pet evrov, več nimam.” Tamauček da denar Tamaučici, ga sploh ne zanima. Tamaučici se zaiskrijo oči, izgine iz sobe kot blisk in je sumljivo dolgo ni nazaj.

Jaz rečem: “Ne štej zdaj denarja, imeli bomo kosilo.”

In ona: “Čist hitr bom…. Mami, zmotla si me. Peintrideset, šestintrideset…”

In Babi: “Aaaa, zdaj razumem.”

Ko sta Tamaučica in Tamauček prišla s počitnic iz Nemčije, kjer sta bila pri Omici, sta rekla, da sta dobila vsak 10 evrov in da šparata oba do sto evrov, za telefon od Tamaučka (Tamaučica je podedovala telefon od Tavelike, ki ima seveda najnovejšo verzijo kot se za hyper-najstnice spodobi).

In kot ponavadi, Tamaučica čisto vsako stvar spremeni v obsesijo. Kadarkoli je treba iti v trgovino, gre ona v trgovino, ker točno ve, koliko kaj stane in ker kupi hot-dog namesto bureka, ker je prvi bolj poceni. In kupi kajzerice v Mercatorju namesto žemelj v Mravljici. Ker kajzerice so bolj poceni, pa še boljše so. Kajzerice dobiš še tople, žemlje v Mravljici pa nikoli niso tople.

Tamaučica gre na bankomat z mojo bančno kartico in tam dvigne denar. Tamaučica… aaaah ona je morala biti kakšna računovodkinja v prejšnjem življenju ali kakšna bankirka. Kadarkoli gremo skupaj kam ven in jaz plačujem, se vštili zraven in sprašuje, če lahko ona pospravi preostanek denarja. Kdor zna, pač zna!

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !