Kako lahko človek samemu sebi oprosti?

Kako se človek hitro pokvari… Nekateri nimajo nobene mere in nobene samo- kontrole. Kako lahko ljudje, ki pridejo na oblast, tako hitro pograbijo vse, kar je v njihovi moči in kar ni in postanejo diktatorji?

Mar mislijo, da bodo večno živeli? :cry: No, saj bodo, a ne v tem telesu. :roll:

Ne razumem, kako lahko en človek… recimo, da je na vrhuncu svoje moči… star 30.let in pride na oblast in podredi vse njemu in postane diktator. :evil:

Če bi bila jaz na oblasti, ne bi hotela imeti nič bolj posebnega za jesti, kar imam zdaj. Zakaj bi potrebovala milijone na banki? Zakaj bi rabila zlato posteljo, zlato žlico? Ne vem koliko televizij (ki jih sploh ne gledam), ne vem kakšen avto – ki ga sploh ne vozim…Vedno se spomnim na pravljico O povodnem možu. Deček bi lahko ostal tam, imel vse bogastvo sveta. In kaj naj naredi z njim, če ni tam, kjer hoče biti, pri ljudeh, s katerimi hoče biti? Pri svoji mami in očetu, pri svojih bratih in sestrah.

To je to, za kar živimo. Ljubezen. Ne pa stvari… denar.

Kaj nam pomeni vse bogastvo sveta, če nismo z osebo, ki jo ljubimo? Kaj nam pomeni to, da imamo vse materialne dobrine, v srcu pa smo prazni in delujemo kot roboti? :cry:

Kaj ima Gadafi, Mubarak, Castro … vsi diktatorji sveta od tega, da je celo življenje vladal nekemu narodu, ki bo zdaj rabil deset let, da bo spet “prišel” k sebi?

Kako lahko taki ljudje samega sebe pogledajo v ogledalo? In še bolj pomembno: kako lahko tak človek samemu sebi oprosti?

****

napisano ob razmišljanju o Gadafiju

  • Share/Bookmark

Tags:

En odgovor to “Kako lahko človek samemu sebi oprosti?”

  1. I have read a article about this topic but was not able to understand what he wants to say in the article and I was really confused after reading this stunning post I am able to understand what actually it is.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !