V čem je sploh štos partnerstva?

Kaj je bistvo partnerstva? Prijateljstvo. Partner bi moral biti človeku njegov najboljši prijatelj. Kaj pomeni biti prijatelj? Nekdo, ki mu stoprocentno zaupaš, ki te ne pusti na cedilu. Nekdo, s katerim dobro sodeluješ. In… najpomembneje… nekdo, s katerim imaš dobro komunikacijo

Mislim na dobro komunikacijo. Ti pomisliš nanj, on te pokliče. Ti rečeš eno besedo, on nadaljuje stavek do konca. Iste stvari vaju zanimajo. Imata enake interese, enake cilje, isto čutita.

Ko izgubiš tako komunikacijo, je nekaj najhujšega. Pa ne zato, ker ne bi mogel imeti komunikacije z drugim človekom, temveč zato… ker ko imaš z nekom dobro komunikacijo, … bolj ko ga razumeš… bolj hočeš biti skupaj na istem prostoru z njim. In težko je, če ne moreš biti skupaj z nekom, s katerim imaš dobro komunikacijo, ane?

Oooo, a te poznam od nekod? Zdiš se mi zelo znan. Nikoli več nočem biti iti stran od tebe. Tako se spoznata…

Ne poznam veliko partnerstev, za katera bi lahko rekla: nekaj takega iščem. Spominjam se Regine in Joachima – pred šestnajstimi leti sem ju spoznala.

Bili smo skupaj na nekem tečaju. Zdela sta se kot… zelo dobra prijatelja. Z obema sem se zelo dobro razumela. Hecali in smejali smo se ves čas. Potem pa sem… enkrat izvedela, da sta poročena. In da je Regina noseča. To me je malo šokiralo… Pa ne zato, ker bi imela kaj proti temu, da sta poročena, temveč… zdela sta se kot zelo dobra prijatelja, tako sproščena, tako normalna.  Tako se obnašajo prijatelji, ne pa partnerji? Prijatelji pač … se ne morejo poročiti… ali? Prijatelji so prijatelji. Partnerji pa so partneji. To ni primerljivo. Ali??? Imam jaz mogoče kakšne napačne ideje???

To mi deluje nekako… ne v skladu s sliko s tem, kako morata zakonca, partnerja delovati... Mogoče imamo pa napačno slike o tem od prej! Od naših staršev, ki so nam dali vedeti, da je partnerstvo nekaj težkega, nekaj mučnega, nekaj, za kar se je treba stalno boriti, dokazovati, biti proti, se poniževati, delati grde stvari proti, lagati, varati…. joj… kakšna zmota!!!

Partnerstvo bi moralo biti nekaj lahkotnega, nekaj igrivega, nekaj, kar nam ni muka, nekaj, kar se nikoli ne konča, nekaj, kjer vedno najdeš tolažbo, nekaj, kjer vedno najdeš odgovore na vsa svoja vprašanja, nekaj, kjer se dopolnjuješ, nekaj, kjer nenehno ustvarjaš, nekaj, kjer ne moreš delati nič proti, nekaj, kjer sploh ne moreš lagati, saj te drugi pač vidi skozi, nekaj… izjemno normalnega in sproščenega, ki se nadaljuje v neskončnost… kjer si lahko ti ti, kar hočeš imeti  za zmeraj in tega sploh ne moreš izgubiti…

Barbiblond je pri meni enkrat napisala komentar, ki mi je všeč:

Ko prebijemo negativne družinske vzorce, končno odrastemo. Zato jih večina umre v infantilni dobi in niti ni važno, koliko stari.
Ko se enkrat zavedamo, kako in kaj, je pol poti za nami.

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !