Kako navezati stik z Bogom?

Prepisujem iz knjige Božje vodstvo Doreen Virtue, stran 38 – 40 /odlomki

Bog poskrbi za vse naše potrebe, vključno z ljubeznijo, materialno oporo, spodbudo in modrimi nasveti. Nikoli se nam ni treba bati, da bi nam karkoli odrekel. Sami smo tisti, ki se odrekamo – čemurkoli se že. Bog je čista ljubezen, čista svetloba in čisti razum, zato je sleherni dar, ki si ga bomo kdajkoli zaželeli, proizvod tega vira.

Za Božjo pomoč in vodstvo lahko zaprosite kadarkoli. Lahko jo izgovorite naglas, jo zapišete v beležnico, natipkate na računalniški zaslon, o njej sanjate, jo čutite ali pa nanjo le mislite. Ubesedite jo lahko formalno ali s preprostimi besedami. Na Boga lahko naslovite prošnjo celo z jeznim tonom glasu. Kako govorite z Bogom, ni pomembno.

On namreč sliši in se odziva na ljubezen, skrito pod vašo prošnjo, in je gluh za strah, ki napaja vsakršno jezo ali nespoštljivost. Seveda, čim pogosteje z Njim govorimo, tem tesneje postajamo navezani na Boga. Zato začnemo z Njim govoriti z ljubečim spoštovanjem. Njegova ljubezen je tako osupljiva, da ga lahko zgolj spoštujemo.

Štiri oblike Božjega vodstva

Morda verjamete, da je Božje posredovanje v vašem življenju redko in nepričakovano. Bog nenehno vodi prav vsakogar med nami, in le zaradi svoje nezmožnosti, da bi se tega zavedli, nismo deležni blagodejnosti tega vodstva. Božje vodstvo se pojavlja v štirih različnih oblikah:

1. Videnja, podobe in miselne slike:

Videnja lahko prejemate v podobi mentalnih filmov, tako kot jaz, ali pa kot trenutne posnetke znotraj ali izven svojega uma. Ta videnja so lahko neposredna ali simbolična, lahko pa se pojavijo tudi med sanjami.

2. Zvoki, glasovi in besede:

Bog in angeli lahko spregovorijo z vami z resničnim glasom in vas celo pokličejo po imenu. Ta glas lahko slišite znotraj ali zunaj svoje glave, lahko pa je celo podoben vašemu glasu.

3. Občutki in slutnje:

Božje vodstvo se pojavlja tudi v obliki slutenj, čustev in telesnih občutkov, včasih kot vonj.

4. Misli, zamisli in notranja gotovost:

Božje vodstvo prejemamo tudi kot “vedenje”, pri čemer informacije prejmemo neposredno od vesoljnega razuma Boga.

  • Share/Bookmark

Tags:

En odgovor to “Kako navezati stik z Bogom?”

  1. Lidija komentira:

    Vsi smo deležni Božjega vodstva, le prisluhniti je treba.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !