Resnica o NOB

Zakaj Janez Stanovnik iznaša resnico šele sedaj, po več kot pol stoletja? Toda to, kar je iznesel ni »resnica«, temveč polresnica. Janez Stanovnik je moral zamolčati, da je domobranske borce pomorila JLA na ukaz Tita! Pomore je vodil Sima Dubaić, srbski prostozidar.

Obenem s tem, ko očita škofu Rožmanu »izdajstvo«, pa skrbno zamolči, da so med partizane od leta 1943 dalje pošiljali srbske vrinjence, ki so sodelovali z Italijani in zatem z Nemci, morili zavedne slovenske borce in izdajali položaje sovražniku.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Takšen primer je bila  obkolitev Gradnikove brigade na Golobarju aprila 1943 (okoli 50 padlih), pa Gregorčičeve brigade pod Krnom avguta 1944 (okoli 160 padlih)… In dalje, umor Janka Premrla Vojka, Ferda Kravanje itd. Leta 2005 je Janez Stanovnik imenoval pripadnike primorskega TIGRa »teroriste«.

Franc Rozman – Stane (v sredini), ki ga je ustrelil Arso Jovanović, odposlanec Tita. Njegova ustrelitev je še vedno tabu za ZZB NOB in za njenega postaranega predsednika, Janeza Stanovnika. Odprt pa je v predvolilne namene znova lov na škofa Rožmana…

odlomek od tu

  • Share/Bookmark

Tags: ,

En odgovor to “Resnica o NOB”

  1. Dajana komentira:

    od tu: http://vdolinitihi.blog.siol.net/2011/05/23/goli-otok/

    To je bil zločin nad ljudmi. To je bila zločinska dejavnost vrha partije. Človeka ne ubiješ, ga pa moralno notranje duševno pohabiš za celo življenje. Po nekaterih ocenah se je na Golem otoku duševno zlomilo 60 do 70 odstotkov zapornikov. Titu tega ni bilo treba narediti. S tem je pokazal, da je isti kot Stalin. Še več, Tito je na tem področju naredil korak naprej, ki je z moralnega stališča gledano strahoten korak.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !