Ne obstaja samo Dobro in samo Zlo, čisto vse je malo mešano!

Takoj, ko sem napisala post: Kaj, če bi zmagali domobranci, so me začeli napadati, da omalovažujem heroje in se klanjam Hitlerju. Človek resnično ne bi verjel, če se mu ne bi to zgodilo!!!!

Jaz se klanjam Hitlerju, če želim vedet, zakaj niso rešili Toneta Tomšiča, pa bi ga lahko, kako je umrl Janko Premrl Vojko, kako je umrl Kravanja in ali je res Komandanta Staneta ubil Arso Jovanović?

Partija je prevzela oblast nad partizani, ki niso bili vsi za partijo. In vendar so morali biti. Nekaterih se je v imenu revolucije enostavno rešila. Kako in zakaj se ne ve, saj so vse naredili konspirativno, tako kot je Partija vedno počela, dokaze uničili, če pa je kdo kaj spraševal… je izginil.

In še vedno je po 70.letih tako. Še vedno se ne sme spraševati, če kaj vprašaš, ti bodo rekli, da zagovarjaš zločince in da omalovažuješ borce za svobodo!

Angela Vode je bila priča od začetka OF je bila zraven.

Kaj pa je moja “krivda”? Kaj imam JAZ pri tem? Jaz sem samo napisala, KJE piše, kaj je partija delala. A zaradi tega, ker “sprašujem” sem slaba?

Niti slučajno nisem napisala, da zmnanjšujem zasluge partizanov in tudi partije. Seveda partija ni delala vse slabo. ;) Le vedno je uničevala vse, ki so karkoli spraševali ali bog ne daj naredili kaj proti njej ali drugače, kot je ona ukazala.

In ja… pojma nimamo, kaj se je vse dogajalo, ker arhivi niso odprti. Kaj so nam v šoli tumbali, vemo. Partija je enako NOB je enako Partizani je enako Tito =  vse super, super, Dobro.

Nemci je enako Domobranci je enako Hitler je enako Zlo = vse slabo, slabo.

Sploh ni bilo tako. Na eni in na drugi strani je bilo dobro in slabo. Jasno pa je, da se je, kdo je bil napadalec in kdo se je uprl in kdo je bil žrtev.

Če je bilo mogoče med vojno še spremeljivo to, da se je ta slika ohranila, pa je totalno nespremenljivo, da se še 70 let po uporu govori o tem NA ENAK način.

In da še vedno zločini partije niso kaznovani.

Kaj kaznovani, še vedno se ne sme govoriti o tem! Kot, da to ne obstaja.

Hočem natančno vedeti, kako in zakaj je umrl Kidrič, Janko Premrl Vojko, Ferdo Kravanja in Komandant Stane. Hočem vedeti zakaj so bili Dachavski procesi in kdo bo za to nosil odgovornost. Hočem vedeti, zakaj je bil Nagodetov proces in kdo ga je sprožil.

In še vse ostale krivice in zločini…. o katerih pojma nimamo.

Želim vedeti, zakaj Mitja Ribičič še ni na procesu in vsi ostali, ki so še živi.

Jaz tudi nisem mogla vedeti, da bi se 2. svetovna vojna končala lahko že leta 1943. To je greh ZDA, ki so hotele enostavno zasužnjiti Evropo.

Razumete? Vsak človek, vsaka stranka ima dobre in slabe strani in Partija tukaj sploh ni nedolžna. Ravno tako Nemčija ni delala samo slabe strani. Ravno tako Domobranci ne.

Če pa vzameš eno stran – recimo Partijo in rečeš… vse, kar je počela, je bilo brezmadežno, brez problema in stoprocentno v redu, potem pa imaš PROBLEM.

Ker nikoli ne more biti na enem človeku ali na eni stranki vse v redu in vse brezmadežno. In ravno to je Partija počela. Govorila je, da kar ona počne je vse v redu in tisti, ki si je drznil karkoli piskniti ali misliti drugače je bil enostavno odstranjen.

In ker nikjer ni bilo nobenih dokazov.

Tudi Angela Vode je morala pisati knjigo naskrivaj, bila je v nacističnem in v partijskem zaporu in potem sploh ni dobila službe……….Kaj je bil njen zločin??? Kaj? To, da je povedala, kaj je Partija – Kidrič – itd v resnici delala!!!! To je bil njen zločin!

Resnica vedno pride na dan. Skrivajo že 70 let. Zato pa je Slovenija tako strašno razdeljena, ker ne povedo, kako je bilo res in če kdorkoli kaj reče – kot sem jaz na mojem blogu – rečejo, da jaz pravim, da partizani niso nič vredni in da omalovažujem NOB.

Kar ni res!!!!!!!!

Samo hočem povedat, da so delali napake eni in drugi, da so delali zločine eni in drugi. Naj že povedo, kaj je bilo, kako je bilo, kdo je za kaj kriv, za jame, za postreljene po nedolžnem. Kar ne pomeni, da jaz pravim, da se niso partizani se uprli in osvbodili Slovenije!

Kljub vsemu so partizani največji junaki. Kljub vsemu. Vedno bodo!!!! Vedno bodo tisti, ki so nam priborili svobodo!

A povedati je treba vso resnico in ne biti užaljen in besen, če nekdo misli drugače in reče, da so vse strani delale zločine. Ker so.

In ko se bo to končno povedalo in izčistilo, potem bomo šele lahko šli naprej!

 • Share/Bookmark

Tags:

En odgovor to “Ne obstaja samo Dobro in samo Zlo, čisto vse je malo mešano!”

 1. Dajana komentira:

  No, moje raziskovanje gre v pravo smer. Vsi ti zgoraj so navedeni in še drugi, o katerih nisem imela pojma:

  1.) Jože Lemut – Saša: poveljnik 1. prvega primorskega bataljona Simona Gregorčiča, likvidiran 18.avgusta 1942 pri Kromberku.

  2.) Tone Tomšič: organizacijski tajnik KPS; do njegove aretacije je prišlo po izdaji partijske kurirke; ustreljen je bil 21. maja 1942.

  3.) Ljubo Šercer: komandant Krimskega bataljona; Italijanom ga je izdal VOS-ovec; ustreljen je bil 22. decembra 1941.

  4.) Maks Rejec – Mladen: tigrovec; med prvimi organizatorji partizanskega gibanja v Baški dolini in na Šentviški planoti; konec julija 1943 ga je VOS ubila v Prodih pri Knežkih Ravnah.

  5.) Anton Majnik: tigrovec; udeleženec prvega spopada z okupatorjem na Mali gori, 16. maja 1941; eden prvih partizanov; bil je v Ribniški četi in so ga pod vodstvom Filipa Tekavca ves čas odrivali; ustreljen je bil 21. novembra 1943 sredi Ribnice.

  6.) Janko Premrl – Vojko: tigrovec; eden prvih partizanskih komandantov; ustreljen je bil 16. februarja 1943 v Idrijski Beli, umrl 24. februarja 1943; da zakrijejo svoj zločin, so ga tik pred smrtjo imenovali za komandanta 5. primorske brigade.

  7.) Jože Srebrnič: že pred vojno je sodeloval z organizacijo TIGR; ko je bil na poti na konferenco na Laznah, kjer bi predstavil zgodovino in avtohtonost Slovencev, so ga VDV-jevci likvidirali, ko je s čolnom prispel čez Sočo.

  8.) Jože Peršolja – Filip: pionir narodno-osvobodilnega gibanja v Goriških Brdih in Beneški Sloveniji; sekretar zahodno primorskega okrožja; likvidirali so ga VDV-jevci, ravno tako kot Srebrniča; poleg njiju so likvidirali še Jožeta Krajca – Žaklja, španskega borca, inštruktorja pokrajinskega komiteja KPS, in Krivec Venčeslava.

  9.) Franc Rozman – Stane: španski borec, komandant generalštaba NOV in POS; likvidiral ga je osebno Arso Jovanović novembra 1944 v Črnomlju.

  10.) Ferdo Kravanja – Peter Skalar: tigrovec; udeleženec prvega spopada z okupatorjem na Mali gori, 16. maja 1941; eden prvih organizatorjev partizanstva na Pprimorskem; sekretar Zahodno primorskega okrožja; likvidiran s strani VDV-jevcev 10. oktobra 1944 v Paljevem.

  **********

  od tu: http://patriot.blog.siol.net/2006/09/20/4/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !