Kaj je sploh družina?

Slovenci so na prepihu, saj morajo zaradi višje sile  – sprejemanje novih zakonov, pritisk z ulice = parad ponosa in pritisk “modernih držav z modernimi zakoni” – redefinirati definicijo družine.

Jasno, da dobimo vsi sliko, ko nas vprašajo, kaj je družina, da je to mama + oče + otrok + še kakšen otrok + v zadnjem času je na Slovenskem otroka zamenjal pes. :cry:

Nimam nič proti psom, če so privezani in z nagobčnikom.

Če pa imata ženska in moški namesto otroka psa, pa se moram vprašati, zakaj je tako. Saj res, zakaj ne bi homoseksualni par imel psa namesto otroka? :roll:

V zadnjih letih je zelo moderno (poleg besed gej, ful, fak - ki jih jaz ne uporabljam in ne dovolim svojim otrokom in njihovim sošolcem, da jih uporabljajo pod mojo streho) se iti neke pravice homoseksualcev, ki so iz trte zvite.

Poglejte ljudje… zaradi mene se lahko homoseksualni par poroči in posvoji otroka. Saj tudi sama živim v neidealni družini.

V bistvu nikoli nisem živela v idealni družini. ;) Na papirju ja. Vedno sem zelo natančno vedela, kdo je moj oče. In kdo je moja mati. No, za mamo itak pri otroku ponavadi ni problem. A mojega očeta do mojega sedmega leta sploh ni bilo doma (šolal se je izven našega kraja in je prihajal le za praznike domov). Torej smo bili neidealna družina. Pa zame to nikoli ni bil problem. Tudi moja mama je bila v moji “družini” prisotna samo ob sobotah in nedeljah. In ja… vedno so bili takrat problemi, ker smo se “udarili”.

In potem sem se dvakrat poročila in dobila otroke in obakrat mislila, da sem si ustvarila perfektno družino, ki je prvič zdržala dve leti, drugič pa pet let… :cry:

Zdaj živim z otroci in s svojo mamo. To je moja družina. In če bi hotela idealno družino – moje želje so vsekakor imeti moškega, ki bi bil obenem oče mojim otrokom, ki rastejo brez očeta. :cry: Si nisem nikoli tega želela. Tako se je pač zgodilo.

In v šoli mojih otrok je polovica takih, ki živijo tako. So iz ločenih družin in živijo v glavnem pri mami, očeta pa vidijo za vikend. Ali kaj podobnega.

In če bi imel kakšen otrok dve mami ali dva očeta bi bilo meni res popolnoma vseeno!

Mogoče da kdo že zdaj tako živi, pa pač nista poročena. In če mene vprašate – me res ne zanima. Res! Navsezadnje imam jaz tudi včasih občutek, kot da je moja tavelika hči moja sestra oz. da je moja mama moj mož. :roll: Vse vloge so pomešane, zato, ker ne moremo zaradi finančnih razlogov živeti drugače.

Če bi mi finance omogočale, potem bi živela na samem s svojimi otroci. Sem prepričana, da bi enkrat že dobila moškega, ki mi fali za “družino”. Do takrat pa pač živim tako kot živim. ;)

  • Share/Bookmark

Tags:

En odgovor to “Kaj je sploh družina?”

  1. Jernej komentira:

    Prejela si vzorec tvoje primarne družine , ga poosebila, sedaj živiš z njim. Tvoji otroci to vidijo, poosebljajo in verjetno se bo tudi njim dogajalo kot tebi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !