Karlo Kocjančič

Karlo Kocjančič je dedek blogerke Darje Kocjančič, ki je dala njegov dnevnik na svoj blog (odlomek):

1.VI.1925

Ah, včeraj je bila nedelja! Zdi se mi, da se vračam z dolge odsotnosti sam vase. Ena sama majhna otipana resničnost mi je vrnila zavest.

Ponoči sem sanjal o “Njej”, strašno težko sem občutil še v sanjah to nepremostljivo ločitev med nama. Ko sem se zbudil, sem se najprvo spomnil, da nisem zadnje tri dni niti za sekundo pomislil Nanjo. In sanje so mi postale dvakrat težje in slajše. Misel Nanjo mi je bila v teh mesecih bolestna strast, ki jo vedno znova obujam v sebi. Kako sem mogel pozabiti? V mojih sanjah, v mojih grenkih, zabrisanih vizijah je moje pravo življenje – vsekakor bolj nego v tej surovi realnosti, ki jo sedaj doživljam, čeprav mi je tudi ona ponekoč skoraj mistična in nerazumljiva.

 • Share/Bookmark

Tags: ,

3 odgovorov to “Karlo Kocjančič”

 1. Milena komentira:

  Pozdravljeni,
  kot dijakinja sem v babičini reviji Ženski svet ( ali tako nakako) prebrala tole in mi je bilo tako všeč, da sem si zapomnila. Tega je že vsaj 40 let . Še vedno je aktualno:

  Troje stvari je obžalovati na tem svetu:
  da se kvari najboljša mladina vsled nepravilne vzgoje,
  da se onečaščajo najlepše slike vsled prostaškega zijanja in,
  da se kvari najboljši čaj vsled nepravilnega ravnanja.

  Karlo Kocjančič, slovenski pesnik, novinar in fotograf, l. 1929
  ,

 2. Dajana komentira:

  O prekrasno! Hvala za komentar. :)

 3. Ana Kovač komentira:

  Pozdravljena,

  drugače, kot s komentarjem očitno ne morem vzpostaviti kontakta z vami (vsaj zaenkrat maila nisem našla). Pišem vam pravzaprav zaradi tega, ker iščem dediče fotografa Petra Kocjančiča (Karlovega brata). Imate mogoče kak kontakt gospe Darje?

  Ana K.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !