Slika pred mano. To, kar si od vedno želim.

Pred enima dvema tednoma se je v stanovanje nasproti nas preselila ruska družina. Stanovanje je bilo nekaj časa prazno, kaj jaz vem, eno leto ali kako… in pred tem so bili noter tudi Rusi. Kako vse to dobro vem? Stanujem v “modernem” bloku (klik), kjer se vse sliši, kjer mi nasproti hodi sosed kadit na balkon in je do njega zračne črte šest- sedem metrov. S tem sosedom se večkrat čez dan s pogledom srečava, ker se pač vidi iz njegovega balkona direkt v mojo sobo in ker nimam takih zaves (in jih nočem imeti), da bi mi zavirala svetlobo v sobo.

No, Rusi so prišli v stanovanje poleg tega soseda, ki hodi vsko uro na balkon kadit, balkon imajo na robu bloka. To stanovanje oddajajo. Pred dvajsetimi leti je tam stanovala stara ženska z otroci, ko pa je umrla, so njeni otroci dali stanovanje v najem. Na tistem balkončku je bilo že veliko dogajanja, ki ga hočeš nočeš moram videt. Saj mi je pred očmi. :roll:

Ampak… zanimivo…. tako, kot se spreminja moje razpoloženje (=vibracija), tako se spreminjajo ljudje, ki so prišli v to stanovanje. Pred tremi leti, ko sem se spet preselila sem nazaj v novo staro stanovanje, kjer sem živela s svojimi starši odkar smo se v začetku leta 1977 preselili v Ljubljano, so bili tam najprej eni študentje… se mi zdi, da trije. Bili so zelo glasni, pogovarjali so se na balkonu daleč v noč. Tukaj, kjer živim, velja pravilo, da se po desetih zvečer ne smeš več pogovarjat na balkonu, kaj šele govorit po telefonu na balkonu… Zato, ker se enostavno vse sliši. :cry: Jaz slišim iz zgornjega stanovanja korake po sobi. Slišim, ko odprejo vodo in ko voda teče v kado, se sliši, kot da bi tekla pri nas v kopalnici.

No, kakorkoli, študentje so iz tistega stanovanja kar na lepem izginili. Prišli pa so Rusi, ki sicer niso bili vedno tam, bili pa so zelo glasni. Ob petih zjutraj so hrupno dvignili roleto in pri tem zbudili pol naselja. Prosim, rolete je treba dvigovati počasi in previdno!

Bil je en velik Rus z velikim trebuhom in stalno se je pogovarjal z ženo, ki je bila strašno glasna in ni in ni utihnila.

Pa so tudi ti kar naekrat izginili.

In zdaj so prišli spet Rusi. Ko sem videla, da se na balkonu dvigujejo rolete, sem sama pri sebi zavila z očmi. Pa sem takoj opazila, da je “postava drugačna”. Gre za tipično družino. Mama-tata-otrok-fantek in otrok-punčka. Oče je postaven in je vedno hodil do pasu nag. Fantek tudi. Mama je popolnoma neslišna. Zato se pa punčka dere kot jesihar. Družina je izredno simpatična in je sploh opazila ne bi, če se ne bi tisti otrok drl na začetku in s tem pokazal nase.

Zjutraj vstanejo in pridejo zajtrkovat na balkon. Do zdaj so bili vedno nagi oz. moška v kopalkah, mama pa vedno skrbno oblečena. Glede na to, da je bilo še pred tremi tedni, ko so prišli, strahovito vroče, sem bila jaz v kopalkah (saj lahko pri sebi doma, ane … :roll: … ) in včasih sem šla zalivat vrt v kopalkah. Pa sem bila enkrat na vrtu in sem začutila pogled poglavarja družine na sebi. Hitro sem šla v stanovanje in se oblekla.

Danes zjutraj sem opazila oba – očeta in sina, naga. Potem pa sem ga videla v jakni. Ker so bili prej vedno nagi ali v kopalkah in so obešali brisače, jih imam na sumu, da so prišli v Ljubljano na dopust in da se kopajo v kakšnem bazenu.

In potem premišljujem… pa saj mi je Vesolje poslalo sliko – ogledalo- sporočilo, kaj je v mojem umu – to, kar si od vedno želim. To bi rada imela. :) Takega mirnega moža in otroke. Tako družinico bi imela. Prav zares. :)

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !