Mitja Kunstelj odpira oči

Pogovarjala sem se z enim človekom, ki bere moj blog in je rekel, da je bil šokiran, ko je bral Patriotske igre Mitje Kunstlja. Rekel je, da ne more verjeti, da je bilo vse to res.

Zakaj ne moremo verjeti, da je bilo to res? Ker takrat ni bilo blogov in se ni nič vedelo. Samo pred osemnajstimi – dvajsetimi leti. Zdaj pa prihaja vse na dan! Vse!!!!!!!!! Ne moremo verjeti, kaj so počeli Janša, Bavčar in co.? Kako ne moremo verjeti, saj smo poslušali vsa poročila, ki smo jih lahko prestregli. :roll:

Zato, ker novinarji niso pisali oz. poročali o vsem. Pa tudi, če bi hoteli in če bi vedeli “vse”, tako kot Mitja, si o tem ne bi upali poročati.Mene v devetdesetih letih v glavnem ni bilo v Ljubljani, sem pa doživela vojno v Sloveniji (in naredila intervju z Janšo). Moj vtis o njem takrat… prestrašen, ranljiv… nekako “bogi” se mi je zdel. Nikakor junak, v katerega bi se zatreskala vanj. Sem pa čutila spoštovanje do njega. To pa ja. Kako je šele moralo biti ženskam okoli Tita med vojno. :roll: Tudi o Titu nismo imeli pojma o pojmu, takrat ko je bil še živ, pa še dvajset let po njegovi smrti se ni govorilo na glas. Se spomnim, kakšen šok je bil zame, ko sem slišala, da je imel Tito več žensk in da sje imel razmerje s štirinajstletno Pelagijo. :roll:

eeee samo medklic John F.Kennedy je imel tri ženske na dan pa je najbolj priljubljen ameriški predsednik vseh časov. Nanj je bila nora Marylin Monroe. JFK jo je imel samo za “eno izmed žensk” in je obljubil Jackie, da je z njo konec. Jackie je bila pred tem, da vloži zahtevo za ločitev. MM je klicarila v Belo hišo in se “metala” po JFK-ju. Ker pa jo je on ignoriral, je šla na “trdo” in je napovedala, da bo “vse povedala”. Sumim, da je JFK vpleten v njen umor (vse informacije o tem si dobite tako, da vtipkate v google Marylin Monroe – John F.Kennedy, informacij o tem je ogromno).

Torej… tudi pri nas smo imeli afere, ljubezen do velikega vodje, denar, spletke… itd. O vsem tem piše Mitja na svojem blogu. Ja, imamo leto 2012 in vse bo prišlo na dan.

Ne razumem, zakaj vsi vpleteni o vsem molčijo. Ja, seveda… strah jih je. Kaj pa lahko izgubijo? Prej, ko bodo povedali svojo plat zgodbe, prej bo prišlo olajšanje. Namesto tega pa tožijo Kunstlja! :roll:   Mislim… V čem je štos? Tožiti nekoga in groziti nekomu, ker je povedal resnico? :idea:

Mitja je zelo pogumen. Izgubiti itak ne more ničesar. Za ostale vpletene pa tega ne morem trditi. Kaj je moj nasvet? Povejte vse. Skličite tiskovno konferenco in povejte, kako je bilo v resnici. Ali pojdite k nasvet k prijatelju, terapevtu, odvetniku… Vse bo prišlo na dan, pa če še tako močno skrivate! Leto 2012 je! Vse prihaja na dan. Kdo pa bi si še lani lahko mislil, kaj se zdaj dogaja z Rodetom in Uranom? Če tega ne vemo, ne pomeni, da ni obstajalo!!!!!!!!!!!!

Nekateri so si nagrabili velikanske količine denarja. Kaj se bo zgodilo s tem, če jutri umrejo? Bodo denar odnesli s sabo na oni svet? Drugi so nekoga ubili… Ja… vse sorte stvari se dogajajo v življenju, sploh pa, če si na oblasti, se dogaja vojna itd. Povejte vse in se rešite bremena. In ne tolčite po tistih, ki samo pišejo o tem, kako so oni dojemali dogajanje skozi njihove oči.

*****

Odlomek spodaj je od tu.

Albanca nista nasedala na nobene Zagožnove pravljice o težavah, takšnih in drugačnih. Naročili sta, ladja pluje, kje je denar? Enostavno! Zagožen je prišel v kabinet na Kardeljevi ploščadi na smrt prestrašen. Kaj sta imela z Janšo v kabinetu, ne morem reči. Vam pa zagotavljam, da je bil Zagožen bled kot smrt, ko je zapuščal velikega šefa. Trenutek kasneje sva bila v kabinetu jaz in Dare.


“Pospravita te prasce”, naju je presenetil minister.
Oba sva vedela, koga misli. Molčal sem in gledal v tla. Dare je zardel in obmolčal. Takšne zahteve in ukaza ni pričakoval nihče od naju.

“To ostane med nami”, je pribil Janša.
Z Daretom sva se spogledala. Rekla nisva nič. V tem je v kabinet vstopil Milan Zver, ministrov potrčko, smo mu rekli. Šef kabineta, pa tak copatar. Šefa kabineta Zvera smo prezirali. Samo Špela Predan se je bolj plazila pred Janšo kot Zver.
Uro kasneje sva imela podatke, ki sva jih potrebovala. V ljubljanski bazi sem vzel orožje z dušilcem, da ne bo kravala. Albanca sta se nastanila v hotelu Lev.
Pozno zvečer smo pripravili zasedo na Vošnjakovi ulici v Ljubljani. Nekaj čez polnoč sta se Albanca vrnila v hotel. Akcijo sem preklical, šokiran nad videnim! Iz avta je stopil notranji minister Igor Bavčar in z našima tarčama odšel v hotel. Igor Bavčar, ti si torej judež, sem si mislil.
Odslovil sem ekipo, ki naj bi prerešetala šiptarja in pohitel v kabinet na Kardeljevi ploščadi. Kolega, ki je stražil pred ministrovim kabinetom, me je ustavil.


“Ne moreš noter”!

Popenil sem, da je urgentna stvar! Nič nisem dosegel. Minister me je sprejel čez eno uro, ko je Špela Predan zapuščala njegov kabinet. Robi Suhadolnik, dežurni varnostnik, jo je peljal domov v Zalog.
Ko se je vrnil, nam je razlagal. “Janša je slabo opravil, sem moral za njim popravljati.”
Mi pa v smeh.


“Kje si popravljal, v kleti”

“Športna 17 Zalog”!

Zabavo pred kabinetom je zmotil sam minister. Zaripel v glavo in plešo je pomignil, da stopim naprej!


Zaprl sem vrata in stopil pred ministra Janšo. Opazoval sem tipa, ki sem ga občudoval. Grd, plešast, puklast in z groznim naglasom, pa pofuka, vsekar leze. Pri pičkah ne gre torej za videz, stas in telesne vrline. Šteje položaj v državni upravi, moč in denar. Pri sebi sem si mislil. Če ne bi bil minister, ti še Pehta ne bi dala, kmet dolenjski.


Minister me je predramil iz mojih pokvarjenih misli!

“Kunstelj”, zakaj si tu? Ne slišim poročil o mrtvih šiptarjih na Gosposvetski”?


“Gosposvetski, sem zinil”!

“Ne sprenevedaj se! kaj je šlo narobe”? Janša je sedel na rob mize in mi srepo gledal v oči.


Postalo mi je neprijetno. Njegov pogled me je prestrelil. Kot bi mi nekdo ledene sveče zabadal v očesna zrkla. Imelo me je, da zakričim.

“Minister Bavčar je bil z njima! Preklical sem operacijo RAŠICA” tako sem se zadrl, da so me najbrž slišali na hodnik.

Operacija Rašica je bil načrt likvidacije teh dveh albanskih trgovcev z orožjem. V Črnučah je slaščičarna Rašica, ki je v lasti albancev. Prvo ime, da vpišem kodno spletko v tajne dokumente, ki mi je padlo na pamet, je bila slaščičarna Rašica.


“Igor, pes pokvarjeni, Igor, svinja vseh svinj” je Janša tulil kot zaklana svinja.

“Vse mi je jasno, vse” je kričal Janša še naprej.

 • Share/Bookmark

Tags: ,

31 odgovorov to “Mitja Kunstelj odpira oči”

 1. stricmarc komentira:

  Problem je v verodostojnosti prič. Obtožbe so tako hude, da bi jih takrat še neiskušenemu janši in Bavčarju težko pripisal , še posebno, ko jih piše človek, ki je s temi ljudmi v konfliktu in se jim želi nekako maščevati za svoje stanje. Spomnite se tistih iraških intelektualcev, ki so bili v sporu z Sadamom in so Amerikancem prisegali, da ima Irak orožje za množično uničevanje. Pa ga ni bilo. Lagali so svetu in predvsem ZDA, da bi očrnili svojega sovražnika. Pa so bili ugledni ljudje, intelektualci.

 2. Dajana komentira:

  Verodostojnost prič???!!! Obstajajo ljudje z imeni in priimki, ki jih navaja. Naj vsakega dajo na poligraf. To je prva stvar. Jasno, da ljudje, ki so obtoženi, lažejo oz. se izmikajo. Drugi, ki bi lahko povedali resnico, se bojijo. :cry:

  Pa kaj je s to Slovenijoooooooooo???? Še vedno se ne ve, kdo je ubil Krambergerja in zakaj?! A če človek umre s svojim bremenom, bo pa lažje ali kaj? Še vedno se ne ve, kaj natančno se je zgodilo z Baričevićem. :cry:

  A ne kapirate, da je za vse lažje, če enostavno vse poveste?

  Stric Marc… z intelektualci je vedno težje, kot z “navadnimi”, neukimi ljudmi.

 3. Jernej komentira:

  Hejaj “stricmarc” – nehaj!!
  So ti naročili Janševi, da naj tukaj pišeš in čimbolj blatiš ter seješ meglo?! Saj je jasno. Povsod so nastavljeni. Postali smo Putinova Slovenija. Vedno večim nam je jasno kdo so tile, ki so na oblasti. Kunstelj ima žal še kako prav. Vse kar piše je resnica in to – čista desetka!

  Slovenija je na ravni mamilarskih honduraških in mehiških tolp in sramujmo se raje ter pobrigajmo, da bodo kriminalci čim prej v zaporu in ne da nam uravnavajo načša življenja!
  Naš folk se raje ob kranjski klobasi in pivu spreneveda kako je fajn in kako imamo poštene in normalne ljudi na oblasti. Res žalostno.
  Resnica je pa boleča in zelo sramotna. Kot jo navaja Kunstelj.
  Slovenci, dajmo že odpreti oči. Dovolj so bile 20 let zaprte! Če ne bo z nami konec!

 4. Dajana komentira:

  Jernej… saj to je tako zanimivo… da ljudje, kot so Štulič mislijo, da so tisti, ki so na oblasti ok, samo zato, ker so na oblasti. :cry: Tudi jaz sem prepričana, da je vse, kar pravi Kunstelj res in prej, ko bomo to dojeli, prej bomo prišli na zeleno vejo.

  Predvsem pa moramo nehati misliti, da so tisti, ki so na oblasti nekaj posebnega oz. nezamenljivi.

 5. David komentira:

  Saj ta kunstljev blog je smešen, ker pljuva samo čez Janšo, on je vsega kriv, medtem ko so levaki sami angelčki direkt iz svetih nebes, kajne?

  Človek je tako z vsem na tekočem, da res pride prav tistim, ki so dovolj glupi ali zaslepljeni!

  Dejstvo je pa, da so se mastili vsi. In še se mastijo!

 6. Dajana komentira:

  Kakor sem jaz brala, govori tudi čez “leve”. Janša je bil pač njegov šef in ga bolj pozna. :) Če bi bil pa Kučan, bi pisal pač o njem. Če bi bila jaz v tem, bi tudi pisala. :)

  Mislim, da ima Slovenija izjemno priložnost, da kooooooooooooončno spozna resnico. Slovenci so svetovni prvaki v skrivanju in zvijanju resnice. :cry:

 7. David komentira:

  Tisto kar je uspel povedat čez leve je samo za vzorec, oziroma toliko, da malo napraska prepotrebne megle na svojo nekredibilnost.

  Nič ne rečem, da marsikaj od tega drži, ampak ……. takšnih blogov o grehih, ki jih je narodu naredila levica bi moralo biti potem več deset.

  Slovenci smo popolnoma izgubili kompas. 20 let se že pohablja in ponižuje slovenski narod za te igrice bivših komunistov, ki so ugrabili državo!

 8. Dajana komentira:

  Ljudi je strah. Skrivajo se. Mislijo, da če bodo tiho in ne bodo povedali, da bo lažje. Je pa ravno obratno. Nihče ne bo do smrti ostal na nekem položaju. Vse se hitro spreminja in obrača. Kar je bilo prej levo, je zdaj desno itd. Vsi smo v istem loncu. Za vse bi bilo dobro, da bi vse povedali. Da se izbere vlada narodne rešitve in se dvignemo iz blata.

  Ljudje pa naj nehajo buljiti v TV in gledati v politikih odrešenika. Naj se ukvarjajo sami s sabo, meditirajo… Vedno več ljudi spoznava, kaj smo v resnici mi. Posebej ženske. Mi nismo telo. Nismo samo telo. :)

 9. David komentira:

  Najboljša meditacije je DELO!

 10. Dajana komentira:

  Ja, MEST work rečejo scientologi. Mest je zložrnks iz matter, energy, space, time…

  Najboljše bi bilo, da bi vsi eno uro na dan šli na cesto in čistili odpadke in naravo.

  In potem bi zbrali najbolj brihtne glave in zrihtali ljudem delo, predvsem pa denar, da se ljudje pri nas ne bi počutili tako nevredne… Ah, vse se bo uredilo… zlepa ali zgrda. Veliko, zelo veliko ljudi umira, rojevajo se strašno brihtni otroci, kmalu se bo vse skupaj “zglihalo”. Moramo se znebiti te socialistične miselnosti, da nam bo država vse zrihtala. :cry:

 11. primorc komentira:

  @David
  Nobeden na levici ni tako pokvarjen kot majer. Verjamen, da jim je v tistih časih šlo predvsem za državo, seveda govorim o Kučanu. Sicer pa desna stran gradi svojo doktrino predvsem na anti Kučan in anti komunizem sintagmah. Konkretnih obtožb sicer ni, deluje pa metoda laž + laž = resnica.

 12. David komentira:

  @primorc, komu ti to govoriš? Še en pacient, ki rabi pomoč.

 13. štulič komentira:

  “… da ljudje, kot so Štulič mislijo, da so tisti, ki so na oblasti ok, samo zato, ker so na oblasti.” :lol:

  Kako si me zadela l’ubica! :)

  Seveda in vseeno mi je, če se deželica zadolži še za 2-3 miliardi… Hej :-P juhuhu, bo narod imel vsaj za kruh in mleko in coca_colo, če že gradi najbolj zgrešen projekt v šalalalala le_ški dolini, ki bo lokalcem zagotovil vsaj 10 let služb in polucije.
  Štulič samo, že nekaj časa trobezlja; “Kakav Narod, Takva Vlast” :twisted: in mi ni nerodno priznati, da sem anarho-liberal, ki mu veroizpoved ne dovoli krasti, ubijati in nečistovati in kot je David :roll: zgoraj komentiral: uzurpirali so oblast!!!!!

  (Kunstelja pa berem kot strip in sem nad njim navdušen kot najstnik, ki je prebiral Alana Forda, ;) držal pa se pravil Dostojevskega; v smislu: Zločin In Kazen”) :evil: http://youtu.be/_zXKtfKnfT8 :cool:

 14. dragica komentira:

  Bravo Dajana

 15. David komentira:

  No vidiš, Dajana, pa si pohvaljena :) …… vseeno pa raje poslušaj Štuliča, kot pa tiste, ki si v režiji na naš račun, čeprav sami zelo pošteno (tako in drugače) režejo svoj debel kos kruha ;)

 16. Jernej komentira:

  Mene pa zanima, zakaj nima vklopljenih komentarjev? Zato , da ga ne more noben diskreditirat? v njegovih blogih očita janši & co. diktatorsko obnašanje in ne vem kaj še vse. Zgleda je vse pobral od njih al kako? Kako in kje?! ga lahko sploh vprašaš o kakšni podrobnosti, ali pa mu rečeš: hej, to pa ni blo tako?!

 17. Dajana komentira:

  Po moje zaradi groznih komentarjev. Saj ima nekje privat mejl ali kakšen kontakt, pa ga pač vprašaš…

 18. Jernej komentira:

  Ima mail ja, ampak že ko je sodeloval na enem forumu je odgovarjal na vprašanja v stilu: wtf?! ko te je**, če hočeš verjemi če ne bodi tiho, ubistvu je blo vse tako nekako, da se nisi mogu pogovarjat na nek normalen način. Ne bom mu pisal , ker me ubistvi niti ne zanima, samo smešno mi je vse skupaj. sploh pa si lahko predstavljam kakšne (off the record) odgovore dobijo tisti, ki mu pišejo email :D

 19. Dajana komentira:

  Ej… to moraš razumeti. On je pod velikim pritiskom in verjamem, da mu velika večina ljudi ne verjame. Razen tega ima tožbe. :cry:

  Sicer pa lahko sam napišeš blog o tem. :) Ali pa pač komentiraš pri meni.

 20. Nevenka komentira:

  stricmarc, Kunstljeva domišljija bi morala biti pa res genialna, če nič od tega ne bi bilo res…

 21. Dajana komentira:

  Se strinjam, Nevenka. Meni se zdi, da je kar vse res. Sicer pač napisano z njegovega zornega kota. Ampak res….

 22. štulič komentira:

  Će boš še šla v knjižnico Šiška, :roll:

  te obveščam, da je bil včeraj na Gorenjskem popolni električni kolaps kar seveda že veste vendar sem se v tistem momentu spomnil :cool: deeee… bodo morali se ljudje zavedatttt deee je lahko tudi popoln mrk, za cel planet čisto, mogoččč?! :lol:

  Potem pa baterije, generatorje ipd in sveče, :idea: res pridejo v poštev!

  Človek je brez elektrike migetalkar… :cry: pa še to ne!!!!!!!!! :twisted:

 23. Dajana komentira:

  Hej… sem mislila, da mi bo prišel popravit profi v soboto pa je pozabu name. :cry: Imam v glavi en post, res udaren… na temo moški – ženska, pa ne morem od tu objavljat na blogu (samo naslove) :roll:

  Kakorkoli, za danes popoldan je obljubljeno, da mi bo delal net. Madona, se počutim kot invalid v glavo, sploh misliti ne morem… Razmišljam, kaj bom objavila na blogu. Sveče si pa kar nabavi za december… in to še okrog tvojega Abrahama. :shock: Sem danes dobila idejo, če bi se po “koncu sveta” dobili in zapili nov začetek? :)

 24. štulič komentira:

  Ok. Naj doživim Abrahama sedem sinov, sedem sinov Abrahama… :roll:
  (vsi so jedli, vsi so pili, vsi so delali tako… :? )

  Vendar, bi si resnično želel uresničitev napovedi, tam, 3 (tri) dni pred kristusovim rojstvom, deee se ljudem odpuli, prižgo sveče in pojo skupaj z Gitanes, :-P to bi bilo zame raz_odetje in skromna željica, nu! :neutral: Pride! :cool:

 25. ciafks komentira:

  Verjamem, da je šel Mitja čez trenutke, ki jih večina ne bi zdržala in bi bili že pokojni, veliko ljudi sem slišal, ki nabijajo, da je lažnivec, verjamem, da se je zaradi mnogih težkih okoliščinah moral velikokrat zlagati, tudi službeno in še takrat so ga potunkali za Depalo vas, ampak fora je drugje, ker je imel Mitja najbrž zaradi vsega sranja probleme tudi z drogo, ki se ji je na srečo ozdravljen ognil, ga tisti, ki jih neposredno zadeva njegovo pisanje skušajo utihšati, diskrediti čes “kdo bo pa erjel enmu đankiju”, to je klasičen stereotip, istočasno pa vsi vemo za nagnusna dejanja uglednih in vplivnih družinskih ljudi pa naj si gre za kriminal, korupcijo, pedofilijo in še kaj hujšega, takrat pa ne moremo verjeti, prej bi verjeli takim “uglednežem” kot Mitji. Ker pa Mitjo celo osebno poznam ne sicer zelo dobro ampak sem bil dosti blizu, lahko rečem, če je samo 10% tega kar zapiše res, je to grozljivo, verjamem pa kar 90% tega kar je zapisal. Človek je imel in očitno še ima dostop do obveščevalnega in protiobveščevalnega trga in zakulisja in po večim testih sem ugotovil, da so njegovi zapisi v vseh primerih, ki sem jih testiral, avtentični. Čakam še zadnji test in mogoče se srečam z njim, potem bo šele veselo. Upam, da se mu res kaj ne zgodi, ker to več niso otroške igre, še posebej, če bo odšel na tuje bo nenehno tarča tistih, ki jim je trn v peti. Drugi stereotip pa je, da mu bivši kolegi podtikajo, da je udbaški luzer, tudi ta je zelo bosa. V osnovi je Mitja pošten krščansko vzgojen človek in neprizanesljiv do vseh, ki mutijo v politiki, se okoriščajo na račun ljudi, spoštuje partizane in postavlja izdajalce v pravi kot. Saj veste kako pravijo danes po 20 letic trgovci z orožjem, je že vse zastaralo, kakšen tudi kaj spregovori ampak vglavnem so vsi tihi, ker en drugega držijo v šahu.

 26. Dajana komentira:

  Mitja Kunstelj je popolnoma v redu. Če ga ne bi bilo, bi si ga morali izmisliti. Za moje pojme je včasih preveč primitiven in to sem na mojem blogu, kjer sem ga kopirala tudi cenzurirala. Pač moški. :roll:

  Drugače pa bo dobil še medaljo za hrabrost za odkrivanje resnice in državljanski pogum. :) ))))))))))

  Če bi bila jaz na njegovem mestu, bi naredila enako.

 27. kenda komentira:

  Informacije o MM so analogne zgodbam MK, izmišljotine CIA specialcev.

 28. Dajana komentira:

  No… kaj gotovo ni res. Pa nič hudega. Veliko pa o lažeh in izmišljotinah govori Cerkev. A teje le -ta poslala sem komentirat? :roll:

 29. Arzen komentira:

  Dajana, problem je, ker Mik lapa nekam v 3 krasne. Če je vse to res, bi moral predložiti dokaze. To je isto kot da bi jaz odprl blog in pisal o tebi. Ker če bi bil JJ tak grozen, bi ga verjetno dal že likvidirat. Kakorkoli že, Mik lahko lapa, ker četudi ga tožijo, mu nič ne morejo, ker nič nima in mu je vseeno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !