Kdu si upa? Kaza krepelet, swit krast, mpa woukajca jet

Lukec in njegov škorec vas v soboto, 22. septembra od 8h do 12h vabita pred Hotel Cerkno oz pred Hišo v strugi na Mladost med gorami oz dan Človeka brez krinke, ki je bil France Bevk!

Če boste sledili Znamenjem na nebu, bodo tam vaše Začudene oči najprej ugledale stojnice, kjer bodo Ljudje pod Osojnikom in Dediči predstavili svoje EKO Domačije, kjer se na Gmajni pasejo Naše živali.

Na stojnicah bo mogoče kupiti kakšno Jagodo, ki je zrasla na Mladi njivi in prosimo, da med sprehajanjem pazite na svoje osebne stvari, ker se bo med njimi smukal Tatič!

Svojo stojnico bosta imela tudi Tonček in Kaplan Martin Čedermac, kjer bosta prodajala Novele in Knjigo o Titu.

Na terasi Hotela Cerkno oz Hiše v strugi, se bo Mati lahko sprostila ob kavi in partiji Vovkajce, ker bo svojega Malega upornika oddala v varstvo Pestrni.

Lahko boste Krepelali kozo s Pastrirci ter se z Grivarjevevimi otroci in Črnimi brati in sestrami skozi Obračun, kot Človek proti človeku, pomerili v Zemljo krasti. Brez skrbi, Hude ure ne bo, ker na koncu najboljše pri vsaki igri čakajo Srebrniki!

Pevski zbor Rablji bodo s svojo glasbeno spremljavo poskrbeli, da Iskra pod pepelom od 8 ure dalje ne bo ugasnila in Burkež gospoda Viterga bo povezoval program, vse dokler Stražni ognji ne bodo naznanili čas, ko: »In sonce je obstalo na 12 uri.«

Ko V mestu gorijo luči, ker Dan se je nagibal tako zelo, da je padla Kresna noč, ste ob 20h vabljeni v prostore Bevkove knjižnice v Cerknem, kjer bo pogovor z Nežo Maurer, ki s svojimi besedami razvedri še  Muko gospe Vere. Sporočamo tudi, da na pogovor raje pridite v trenerki kot pa v Črni srajci.

Upamo, da vas vabilo ni pustilo V zablodah, sredi Slepe ulice in da v soboto 22. septembra dopoldan najdete svojo Pot v svobodo in pridete pred Hotel Cerkno z Železno kačo, avtom ali peš.

Če boste manjkali, bo vaša Krivda in vam zna biti kdaj kasneje žal, da ste Suženj demona, ki se imenuje čas. V tem primeru vam potem ostane samo upanje, da Še bo kdaj pomlad in na Tovariša, ki se je Mladosti med gorami udeležil in je pripravljen z vami deliti svoje spomine.

P.S: Odebeljeni teksti so naslovi del pisatelja Franceta Bevka, ki se je rodil 17. septembra 1890 v Zakojci in umrl 17. septembra 1970 v  Ljubljani

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !