Ne udrihajte po alkoholu, to ni problem! To je samo posledica!

Vedno bodo ljudje, ki bodo pili več kot drugi. Vedno bodo ljudje, ki bodo kadili. Vedno bodo ljudje, ki se bodo drogirali. Tako ali drugače. Ne gre za alkohol. S tem ljudje samo skrivajo svoje rane, svojo bolečino. Alkohol je pobeg. To je rešitev problema za nekega človeka. Za alkoholom stoji problem, ki ga človek ne zna drugače rešiti, kot da pač pije. Takoj, ko se pokaže rana, jo mora zakriti. Z alkoholom, s tem, da se baše s sladkarijami, s tem, da se seksualno olajša nad nekom. Vse to je zasvojenost. Bolezen!  Zasvojenosti se ne zdravi tako, da se prepove alkohol, hrano, seks, igre na srečo ali da se udriha po tem od česar smo že odvisni. Treba je najti vir problema in ga ozdraviti.

Zdraviti je potrebno rane družbe. Zdraviti je potrebno vsakega človeka posebej. Zdraviti je potrebno otroštvo človeka, ki je rasel v družini alkoholikov. Vedno je treba pogledati otroštvo. Tu so vsi podatki, zakaj je nek odrasel tak kot je. Treba je iti do korenin problema, ki so ponavadi v rani mladosti. Oče in mama. Kako sta ga tretirala. Ali je imel sploh kaj ljubezni ali so ga stalno odrivali stran, kar je v bistvu standard pri Slovencih. :cry:

Kakšen odnos so imeli do denarja… Če je denarja vedno primanjkovalo in če so dali otroku vedeti, da je za denar treba strašno garati in da ne raste po drevju, ga tudi tale zdaj odrasli ne bo imel. In že smo v začaranem krogu. Človek nima denarja, počuti se nevrednega, ker ta družba ocenjuje človeka samo toliko, kolikor ima denarja in potem človek začne piti, da bi pozabil, kako zelo nevreden je. :cry:

Seveda ne govorim o tem, da alkohol “nič” ne naredi. Ampak s prepovedjo alkohola in s čudnimi filmčki ne bomo dosegli nič, kakorkoli si že prizadevamo, da bo pijanec končno spregledal. Mi ne moramo narediti nič. Človek mora sam spregledat. Mi ne moremo njega narediti, da bo spregledal. Vse, kar lahko naredimo je, da poskrbimo zase!  Mogoče je to njegova učna ura. Človek mora sam ugotoviti, da se z alkoholom ne da rešiti ničesar.

Treba je najti emocionalne vzroke ranjenosti človekove duše. Ko se najde vzrok, človek ozdravi. Človekovo normalno stanje je zdravje. Vsaka bolezen, sploh pa kronična bolezen je znak emocionalne ranjenosti. Vse celice v telesu se na vsakih sedem let popolnoma prenovijo. Kako je potem možno, da ima nek človek celo življenje neko bolezen? Ker misli “bolne” misli. Ker ne dovoli svojemu telesu, da se pozdravi. :)

Zakaj ima Slovenija toliko alkoholikov, toliko samomorov, toliko pedofilov? Ker ne zdravi svojih resničnih ran. Ker ljudje skrivajo svoja čustva, ker ne povedo, kaj je narobe in se zato utapljajo v odvisnosti. Samo breme je treba odložiti. Povedati, kaj je v resnici narobe. Povedati, zakaj v bistvu potrebujem ta kozarec, da pozabim. Kaj moram pozabiti?

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

Tags: , ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !