Če rečejo na TV in če piše v časopisu = je res.

A res? A lahko začnete razmišljati  s svojo glavo? Prosim!

 • Share/Bookmark

Tags:

2 odgovorov to “Če rečejo na TV in če piše v časopisu = je res.”

 1. columbo komentira:

  Dajana, kaj pa ti? Ali lahko z gotovostjo zaupaš svojemu “common sensu” oziroma lastnim mislim, ko pa vendar v enem prejšnjih zapisov trdiš, da je slovenski (tako kot vsak) narod, s strani oblasti sprogramiran in da je to vzvod, s katerim naj bi si vsakokratna oblast, ohranjala umetno ustvarjeno “avtoriteto”. Ne razumi napak, vsekakor se strinjam s tvojim stališčem, da “je čas, da se postavimo zase in zavržemo prepričanja, ki nam že zdavnaj ne služijo več!”, pa vendar … “sprogramiranost”, na katero opozarjaš, namreč predstavlja nadzor misli. Pomeni kontrolo uma in nadziranje miselnih tokov tako individualne, kot kolektivne zavesti, s pomočjo naprednejše tehnologije, s strani … hmm … recimo temu posrednikov “naprednejših civilizacij”. Si torej ob tej predpostavki lahko tako vehementno prepričana, da tudi tvoje misli niso vodene tja, kamor jih neka “avtoriteta”, ali umetna inteligenca, želi (pre)usmeriti?

  Ta pomislek seveda velja le v primeru, v kolikor svojih misli skozi gosto sito ne precejaš sproti, v kolikor zavestno ne ločuješ bolna semena od zdravih zrn in jih, preden slednjih ne ubesediš ali udejanjiš, dosledno-korektno, ter premišljeno trosiš v eter oz. podeliš z drugimi. Le to bi pomenilo, da ohranjaš in razvijaš tebi lasten “jaz”, ki ga z samonadzorom in obvladovanjem same sebe, usmerjano vodiš tja, kamor ti želiš.

 2. Dajana komentira:

  Meditiram vsak dan in se tako zbližujem s svojim resničnim jazom. Tako probam odgnati svoje misli in se poenotiti s svojo dušo.

  To je moja “obramba”. Vsak človek ima drugačno “tehniko”. Jaz sem bila deset let v scientologiji in bila podvržena izjemni kontroli uma. :cry: Tako, da še vedno nisem čisto “clean”. Še vedno me je “strah” meditirati, ker scientologija grdo gleda na meditacijo, jogo in druge tehnike. V redu je samo to, kar je naredil L. Ron Hubbard. Vse ostalo je “squirrel”. :roll:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !