Bojmo se politikov kot je Janša!

objavil Gusti Cvetežar / izvleček iz mojih spominov na slovensko osamosvojitev /

UVOD – PREDGOVOR

Vsak posameznik, ki je tako ali drugače sodeloval pri naši osamosvojitvi, si to obdobje in svoje mesto v tem času predstavlja in vidi v svoji luči. Gotovo ne bo nikoli izpovedana ali napisana enotna resnica. Vsak ima pravico do svoje.

Tudi sam lahko izpovem le svojo resnico, svoje poglede, občutke, spoznanja v okviru svojih nalog, ki sem jih opravljal.

Ponosen sem na to, da sem aktivno sodeloval pri naši osamosvojitvi, vendar silno razočaran, kar se je dogajalo že takrat, še bolj pa, kaj smo v obdobju po tem naredili z našo lepo državo.

»Bojmo se politikov kot je Janša!« in

»Če bi prebivalci Ljubljane z okolico in Vrhnike vedeli, kaj je želel Janša storiti z njihovimi mesti v času osamosvojitve, v teh mestih vsekakor ne bi bil dobrodošel !«

Ta dva stavka sem izrekel pred enaindvajsetimi leti svojim najbližjim, ko sem se po osamosvojitveni vojni vrnil iz TO. Debelo in začudeno so me gledali. »Kaj ti je, da nam to pripoveduješ. Janša si tega vendar ne zasluži.«

Ko sem jim povedal svoje izkušnje in spoznanja, so me nekako razumeli. Da, minilo je enaindvajset let in jaz sem bil tiho. Marsikdo mi to lahko očita. Razloga sta dva. Po eni strani so me prosili moji najbližji naj tega ne objavim, ker, da bomo imeli težave.  Po drugi strani nisem želel omadeževati slovenske osamosvojitve v veri, da bo Slovenija šla po poti, ki smo si jo v tistem času iskreno želeli. To naj bi bilo svetlo obdobje naše samobitnosti. Prizadeval sem si vse dogodke tistega časa pozabiti. Nikakor mi to ni uspelo. Iz leta v leto sem se počutil slabše, saj se je naša država vse bolj oddaljevala od naših želja in vizije, ki smo  jo pričakovali. Ob sedanjem trenutku političnega in družbenega življenja, ob vladi, ki v temeljih želi spremeniti zgodovino našega naroda, ko se pojavljajo in postavljajo samo določeni ”osamosvojitelji”, ne morem več, da ne bi povedal tudi svoje resnice.

Bil sem poveljnik Odreda TO Litija. Mislim, da je bil moj odred ena največjih enot, ki so bile vpoklicane že pred osamosvojitveno vojno. Poleg osnovne sestave odreda, so nam dodali še vod Predilnice Litija in vod iz Hotiča. Vse skupaj sem poveljeval 420-im pripadnikom TO.

Izpuščeno….

Dobili smo nalogo, blokirati kasarno Bratstvo in enotnost v Mostah iz položajev Novo Polje – Zadobrova. Na drugi strani iz področja BTS je kasarno blokiral ljubljanski bataljon pod poveljstvom Borak Nevena. Njihov bataljon je štel cca. 150 teritorjalcev.

Izpuščeno…

Pravo presenečenje je sledilo na nedeljo 30. junija 1991. V dopoldanskih urah sem bil poklican na poveljstvo Pokrajinskega štaba TO Ljubljana, na Mačkovo. Z  Borakom sva odšla skupaj. Nisva vedela za kaj gre. Tam smo bili zbrani vsi poveljniki večjih enot v okviru PŠ Ljubljana. Večino sem prvič videl in spoznal. Nagovoril nas je poveljnik PŠ Miha Butara in po čudnem uvodu vendarle spregovoril, da bo prišlo do zamenjave na njegovem mestu, ker bo on premeščen na nove dolžnosti. Čeprav se dotlej z Butaro osebno nisva poznala, sem ga v razmeroma kratkem obdobju sodelovanja, ocenil kot zelo sposobnega, odločnega, neposrednega poveljnika, ki je razumel in poslušal tudi naše težave in svoje odločitve človeško in trezno argumentiral, čeprav je imel možnost ukazovanja brez ugovora. V tistem trenutku sem naivno verjel, da bo na drugem položaju, zaradi svojih lastnosti, bolj potreben. Predstavil nam je novega poveljnika. To je postal p.p. Janez Lesjak iz Grosuplja. Z njim sem se poznal že zelo dolgo. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja sem bil načelnik štaba brigade, ki so jo sestavljali bataljoni iz Trebnja, Grosuplja in Litije. Takrat je bil v mojem štabu zadolžen za obveščevalno dejavnost. Čeprav morda v tistem trenutku ni bilo tako pomembno, sva bila na »ti«. Čestital sem mu na imenovanje in zaželel uspešno poveljevanje.

Ko sem se vračal v odred, pa so me vendarle pričeli spremljati čudni občutki in pomisleki. Zamenjati poveljnika, zadolženega za poveljevanje preko šestdesetim enotam različnih velikosti v času, ko so bile vojne aktivnosti nekje na vrhuncu, je bilo po mojem mnenju nesmiselno. Da dobi novi poveljnik »sliko« o številu svojih enot, njihovi razporeditvi in nalogah, ni zadosti dan ali dva. Položaj pa se je spreminjal iz ure v uro. Nekaj pri vsem tem ni bilo logično. O dejstvu, da sta Lesjak in Janša oba iz Grosuplja in se verjetno poznata, nisem razmišljal. Sprijaznil sem se z mislijo »Kar je, tu je.«

Dogodki, ki so sledili pa so mojo dilemo kmalu razjasnili. V poznih večernih urah 1. junija (okrog 22h) me je po telefonu poklical poveljnik litijskega bataljona, ki je bil po mobilizaciji že razporejen na Hrušico v Ljubljani. » Avgust poslušaj. Dobil sem ukaz, da napademo kasarno na Metelkovi.« » Kdaj?« » Danes ponoči.« » Ste se kaj pripravljali na to? « » Kje pa, sporočili so mi samo ukaz.« Še sam ne vem, kje se mi je utrnila misel. Vedel sem, da je njihov bataljon na vajah deloval v okviru partizanske divizije  JNA iz Postojne.

Vprašal sem ga: » Kakšne uniforme nosite?« » Uniforme JNA s partizanko na glavi«, mi je odvrnil. » Saj vas bodo napadle enote naše TO!« » Kaj naj naredim?« » Ali imaš telefaks?« » Imam.« » Pokliči nazaj na poveljstvo, naj ti pošljejo pisni ukaz po faksu.« Pisnega ukaza ni nikoli dobil. Tudi sam nisem nikoli dobil nikakršnega pisnega ukaza. Dokler so bili ukazi logični, smiselni, tega nisem niti terjal. Vendar se je že naslednji dan 02.07.1991 ta logika obrnila na glavo.

Bil sem na obhodu svojih enot. Po vrnitvi v poveljstvo ob približno 14h ali 15h, mi je pisar poveljstva dejal. » Komandant, po telefonu smo dobili čuden ukaz.« » Kakšen?«, sem ga vprašal. » Takoj ukrepajte po predhodnem ukazu!« Pogledala sva v dnevnik, kjer smo beležili ukaze in ostala dogajanja. Zadnji ukaz, ki smo ga dobili je bil: »Aktivna obramba v primeru izpada enot JNA iz kasarne.«

Ukaz ni bil smiseln, nekaj tu ni v redu. Po telefonu sem poklical Boraka. »Neven, dobil sem čuden ukaz. Ali ti kaj veš o tem?«

» Seveda vem. Zahtevajo, da napademo kasarno!«

» Kaj? Ali so čisto ponoreli ?«

» Se strinjam s teboj, vendar terjajo izvršitev ukaza.«

» Neven, počakaj, pridem k tebi!«

Vse te stavke in kar je sledilo v naslednji uri sem podoživljal sto in stokrat.

S šoferjem sva se odpeljala v BTC, kjer je bilo poveljstvo ljubljanskega bataljona.

Z Borakom sva se pogovarjala o položaju, v katerem smo se znašli ob tem, politično zgrešenem in vojaško strokovno,  popolnoma norem ukazu.

» Neven, veš da kasarne ne moremo zavzeti.«

» Vem. Sam sem sicer proti, vendar sem se posvetoval z ostalimi člani svojega poveljstva. Nekateri bi napadli.«

» Seveda, vi imate vsaj kritje v objektih BTC, jaz pa naj pošljem svoje po »brisanem« prostoru direktno pred njihove topove. Pa še civilno prebivalstvo je na svojih domovih. V kasarni veš, da so nedolžni fantje, tudi mnogo Slovencev. Jaz tega ukaza ne bom izpolnil.«

V sosednji sobi je zazvonil telefon. Vezist je prišel k nama in dejal:

» Kliče poveljnik PŠ Lesjak!«

Borak je odšel k telefonu. Slišal sem povišane tone oz. prepir med njim in Lesjakom, o nesmiselnosti napada. Med »pogovorom« ga je Lesjak očitno vprašal, če ve, kje sem jaz.

» Tukaj, pri meni.«

Poklical me je: » Lesjak želi govoriti s teboj.«

Verjetno zaradi tega, ker sva se dolgo poznala in bila na »ti«, morda tudi zaradi položaja v katerem se je znašel, je govoril bolj odkrito, kot bi smel.

» Janez, kaj želiš?«

» Avgust, ali boste že napadli kasarno, ali kaj?«

» Ali ste čisto znoreli, Janez! Kje imaš glavo?«

» Kaj pa naj naredim, če mi Janša vseskozi visi za vratom.«

» Kaj pa ima Janša s teboj? Pošlji ga nekam! Kje pa imaš Slaparja? Ali predsedstvo ve za ta nori ukaz?«

» Tega ne vem, ampak Janša me kliče vsakih deset minut in zahteva napad!«

» Janez, se ti sploh zavedaš, v kaj nas pošiljaš?«

» Tistih nekaj »mandeljcev« boste pa že obvladali!«

» Civili so po domovih! Najprej izvedite evakuacijo! Če se bo začelo bo letelo po Novem Polju, Zadobrovi, Črnučah, Zalogu, Trzinu do Domžal, pa Fužine, Nove Jarše, center Ljubljane.

»Janez, ukaza za napad na kasarno ne bom izdal, z menoj pa naredite kar hočete! Gotovo ne bom pustil pol Litije na tem polju!«

Končala sva pogovor.

Z Borakom sva ob slabi volji še govorila. Seveda sva vedela tudi za pogovore na Brionih, ki naj bi nekako rešili zapleten položaj, v katerem sta se znašli tako Slovenija kot preostanek Jugoslavije.

Še enkrat je zazvonil telefon. Zopet poveljnik Lesjak!

Borak: » Avgust, pojdi ti, se bolje poznata.«

» Janez, prosim?«

» Avgust, srečo imamo! Verjetno bo prišlo do premirja, vendar bodite vseeno v pripravljenosti.«

» Janez, jaz sem ti svojo odločitev povedal.«

Ko sva se s šoferjem peljala nazaj v odred, sem o vsem dogajanju globoko razmišljal. V eni uri se mi je sesula podoba Janeza Janše. Čeprav je enkrat že izdajal, sem mu to pri sebi odpustil. Da pa mu je malo mar za slovenski narod, da mu niso pomembne nesmiselne žrtve samo zaradi lastne promocije, tega nisem mogel sprejeti. » Očitno se gre privatno vojno iz varnega Cankarjevega doma in ob tem izigrava organe, ki so za vojaške operacije zadolženi, tudi predsedstvo. Ali je bil zato zamenjan poveljnik PŠ Miha Butara, ker se je upiral njegovi igri.« Vse bolj sem verjel, da je tudi imenovanje Janeza Lesjaka, Janševa igra, da bi dobil na pomembnem mestu  svojega slugo, s katerim bo neposredno izvajal svoje bolne, militantne zamisli.« Ali se je Lesjak sploh zavedal, da je orodje v njegovih rokah?«

Ta Janša mora biti bolnik, da mu je vseeno če bi se spopadli očetje in sinovi ali bratje z brati. Tudi drugi vojaki v kasarni, razen verjetno oficirjev, niso vedeli, kaj se pravzaprav dogaja. Že njegova nova uniforma s št. »1«, ni obrambnemu ministru pristajala. Kazala je na njegovo silno željo po moči in pomembnosti.

Ko sem se vrnil v enoto, sem sklical častniški zbor in jim povedal za ukaz, ki naj bi ga izpolnili. Ker so moji častniki poznali ognjeno moč kasarne, so bili osupli.« Kaj se gredo na PŠ?«  Najbolj je protestiral najstarejši pripadnik odreda, žal že preminuli doktor iz Litije, ki je vodil sanitetno enoto. Dobro se je zavedal, kaj bi izvršitev ukaza pomenila. Pojasnil sem jim, da sem izvršitev ukaza že zavrnil. Podprli so mojo odločitev. Bilo mi je v veliko uteho, zavedajoč se, da sem zavrnil ukaz nadrejenega poveljstva in bodo posledice gotovo sledile. Na to ni bilo potrebno dolgo čakati.

Pozno zvečer sem dobil poziv, da se morava s poveljnikom ljubljanskega bataljona Borakom takoj zglasiti na poveljstvu PŠ pri poveljniku Janezu Lesjaku. Takrat sem bil prepričan, da me bodo zaprli.

Poslovil sem se od članov poveljstva in jih prosil naj obvestijo ženo, kaj se je zgodilo. Vendar je moj namestnik Andrej zahteval, da gre z menoj. Prosil sem ga naj ostane v enoti, saj ima vse zaupanje podrejenih.

» Nekdo mora voditi odred naprej.«

Vztrajal je : » Če sva se doslej vedno skupaj odločala, te sedaj ne bom zapustil.«

Odpeljala sva se. Dobili smo se z Borakom in prispeli na Mačkovo. Posedli so nas v neko pisarno, kjer smo čakali. Po nekaj minutah je vstopil Lesjak. Že na vratih je začel z žaljivkami: da smo usranci, izdajalci, da nimamo j…, da je to upor, da ne ve, zakaj smo sploh tam, Najprej je vzrojil Borak, da si ne dovoli takega žaljenja, da se dobro zaveda, zakaj je tu, da pa je proti norim ukazom! Besno je vrgel kapo po mizi. Ker je Lesjak še kar nadaljeval z žalitvami, se je jezno oglasil moj namestnik Andrej. Takšnega žaljenja ne bo poslušal. V odred se je vključil kot prostovoljec, kljub temu, da zaradi invalidne noge ni bil vključen v enote TO. S seboj je pripeljal tudi sina, ki še tudi ni bil razporejen v TO. Ker je Lesjak še kar nadaljeval, sem ga še enkrat vprašal, če ve, kam nas je poslal. Zopet je ponovil o » tistih nekaj mandeljcih v kasarni.«

Iz vojaške torbe sem izvlekel načrt obrambe in oborožitve kasarne, ki smo si ga izdelali.

» Poglej, Janez!«

V kasarni je 450 vojakov, od tega 110 slovenskih fantov, pa tudi ostali ne vedo, kaj se zunaj dogaja.

Znotraj žične ograde so na vsakih nekaj metrov,  vkopani za stoječi položaj, z avtomatskim ali polavtomatskim orožjem. Vsak ima pri sebi po dva zaboja ročnih bomb.

Na SV kasarne, v naši smeri proti  Novemu Polju in Zadobrovi imajo postavljeni dve bateriji trocevnih protiletalskih topov, vkopanih za dejstvo po terenu. To je 36 cevi z granatami 20 mm. Veš, da ne pridemo do pol polja.

Štirje topovi večjega kalibra so usmerjeni v civilne zgradbe v Fužinah in Novih Jaršah.

Devet ali deset tankov je razporejenih znotraj kasarne za dejstvo v katerikoli smeri, od kjer bi bili napadeni.

Posebna nevarnost pa je pretila zaradi raket » zemlja – zrak «, ki naj bi, ob nizki elevaciji, imele minimalni domet približno  4 km, torej ravno za center Ljubljane.

Pa še JNA bi imela dober vzrok za letalske napade.

Mi pa imamo samo pehotno oborožitev.«

Vzel  je načrt kasarne v roke, ga gledal še kakšnih petnajst, dvajset sekund in vznejevoljen dejal :

» Avgust, pa kdo me ” zdej zajebava” ? Ti ali moji ? «

» Janez, preveri. «

S tem se je naš razgovor ali zagovor končal. Brez sankcij.

Janez Lesjak, v svoji knjigi ” NA ROBU”, opisuje ves ta slučaj zavrnitve ukaza kot UPOR Boraka in mene. Lažno navaja, da sva prišla k njemu moledovat in ga prepričevat o nesmiselnosti napada. Nikoli !!  Že pred tem sva mu jasno povedala, da ukaza ne bova izpolnila, z vsemi posledicami za naju.

Kdorkoli lahko oceni moje ravnanje tako ali drugače. Še vedno mi ni žal svojih odločitev in sem ponosen, da se je odred, brez žrtev, vrnil v Litijo, oziroma domov.

Izpuščeno…

Avgust Cvetežar

 • Share/Bookmark

Tags: ,

74 odgovorov to “Bojmo se politikov kot je Janša!”

 1. Sam komentira:

  Katastrofa, koga imamo za predsednika vlade.

 2. vine komentira:

  Ojoj.

 3. Dajana komentira:

  Kaj pa je? Naj se spelje iz oblasti. A smo sužnji ali kaj?

 4. Stric Marč komentira:

  Pravzaprav nič novega. Vloga obrambnega ministra ( še bolj pa generala) je militantstvo. General sanja in se celo življenje pripravlja za veliko bitko. Preštudiral je vse velike bitke in vse velike vojskovodje. Vedel je, da vojna z žrtvami za večjo avtobusno nesrečo ni prava epopeja. Včasih se epopeje za politične potrebe tudi ustvari ( Stalingrad, Vukovar, Watterloo…). Če ne bi prišlo do premirja, bi morala TO prej ali slej napasti kasarne. Morda je bila Janševa zahteva preuranjena ( TO še ni bila dovolj konsolidirana za take operacije), je pa bila brez dvoma pritisk na JLA, da so bili pripravljeni na sporazum. Tu pač žal ne vidim Janševe napake, prej stateško zvitost vojskovodje. Seveda pa je dobro vedel, da bodo odločitve o napadu na kasarne tudi pricurljale na ušesa KOS.

 5. Dajana komentira:

  Če res misliš tako, je to katastrofa. :cry:

 6. David komentira:

  Stric Marč kar dobro razmišlja.

 7. Avgust Velner komentira:

  To je čisti primer kako se nekdo trudi na vse mogoče načine diskreditirati Janšo. Smešno je kako nekdo lahko sedaj pripisuje krivdo Janši za to, da je Slovenija blokirana na poti demokracije, ko pa je kot na dlani to, da si Kučan in njegova tovarišija nikoli ni želela svobodne in samostojne Slovenije. In če si kdo nekaj ne želi, kako lahko od njega pričakuješ, da bo šel po poti demokracije za katero se je naš narod odločil na plebiscitu.
  Uboj Krambergerja pove čisto vse !!

 8. Dajana komentira:

  Kolikor jaz vem, Kučan zdaj ni oblasti. :roll: Le zakaj je treba preusmerjati pozornost na tiste, ki niso oblasti? A je Janša trenutni predsednik vlade ali ni? A se je to zgodilo ali se ni in predvsem… zakaj tega ljudje ne vedo? :cry:

 9. Avgust Velner komentira:

  Državo vodi tisti, ki ima politično moč in ni važno, če je ta ali oni na oblasti ! Najlažje se je mešati v politiko iz sence, izkoriščati stare naveze iz časov enoumja, preusmerjati pa pozornost in krivdo na Janšo , ki sedaj drugega ne dela kot režuje državo pred bankrotom v katero nas je pripeljala neposobna levičarska vlada Boruta Pahorja in njegovih stricev !

  Primer v kaj nas sili levica-http://www.reporter.si/svet/tom-g-palmer-tragedija-socialne-dr%C5%BEave/12764

 10. Avgust Velner komentira:

  Kaj pa dela levica, če ne to, da že 22 let preusmerja pozornost na Janšo , pa če je na oblasti ali ni ?

 11. Dajana komentira:

  Avgust, ne spremljam slovenske politike, nimam televizije in edino, kar vidim o njej je po blogih. Tole tukaj sem videla nekje in sem objavila na svojem blogu. A zaradi tega rušim vlado??????????????

  A slovenska javnost nima pravice zvedeti, kaj je počel predsednik vlade med vojno? Kakšne ukaze je dajal? A slovenska javnost nima pravice vedeti, kdo se je peljal v tistem avionu iz Grčije in kdo obiskuje vsak teden psihiatrijo? :roll:

  Čas je, da vsi, ki so povezani s politiko razkrijejo, kaj so kdaj naredili. Čas je, da se vse izve. Nihče ni samo angel, noben človek. Vsi imamo svoje dobre in slabe lastnosti.

  Ampak… skrivati nekaj grdega zato, da ne bodo drugi izvedeli in da bom ostal na oblasti… ne, hvala.

 12. Dajana komentira:

  To je isto, kot če se poročiš z nekom in nočeš vedet, kaj je počel v svoji preteklosti, saj bo itak prišlo vse na dan… oz. itak si zaljubljen, pa ti je vseeno. Potem pa čez nekaj časa, ko nisi več zaljubljen, nekaj izveš, kar se ti je itak zdelo malo čudno in se držiš za glavo. Bil bi prihranjen šoka, če bi vse vedel na začetku. :) Itak ne bi, ker se na začetku vsi zaljubljenci hvalijo in lepe delajo, ravno tako kot politiki, ker bi radi dobili glasove.

  Zakaj skriva????? Naj vse pove! Zakaj Pahor skriva, da je bil v Udbi?

  Tistemu, ki javno pove, se pol oprosti.

  JFK je imel na tisoče žensk. Pa je najbolj priljubljen ameriški predsednik vseh časov. Clinton tudi. Pa Clinton se je zlagal, da ni imel z Moniko nič… No, itak, da je prišlo vse na dan.

  Jaz tega ne razumem, zakaj ljudje to skrivajo. Naj povedo… takrat sem naredil to… ker sem pač mislil, da je bilo tako… in tako pač je… danes bi ravnal drugače.

  Ne pa, da skrivajo in to jih strašno obremenjuje in so paranojični zaradi tega.

 13. Leban komentira:

  ((((( In če si kdo nekaj ne želi, kako lahko od njega pričakuješ, da bo šel po poti demokracije za katero se je naš narod odločil na plebiscitu.))))

  Kolikor vem se je naš narod odločal za samostojno državo ! Strankokracija je prišla skozi zadnja vrata, tako kot kapitalizem .

 14. Leban komentira:

  STRIC Marč !

  Očitno si pismo površno prebral ali slabo razumel ! Tukaj se ne gre za Janševo strategijo ampak za janševo NOROST !

 15. Andrej komentira:

  Stric Marč, kaj vas lahko samo nekaj vprašam, kaj bi se zgodilo s “strategijo”, če bi ukaz namesto Cvetežarja dobil g. Krkovič??

 16. Miro komentira:

  Bom še jast nekaj dodal o Janši in sicer je bilo napisano na portalu 24 ur.
  Tole je napisu uporabnik RISH in , če je tole vsaj polovico res, potem je tole kriminalka.

  RISH 31.10.2012 17:54:25

  ODPRTO PISMO JANEZU JANŠI

  Pozdravljen nekdanji sošolec.

  Pošiljam ti to odprto pismo s katerim te želim spomniti na tvoje preteklo obdobje in početje v tem obdobju. Kot sošolec nisi bil kaj prida, ker si svoje sošolce podcenjeval in jih tožaril predavateljem. Mi smo ti pa večkrat pogledali skozi prste, ker si se nam zasmilil. Ti si bil sin petekolonaša, kateri je zaprisegel okupatorjem slovenskega ljudstva. Nikoli ti nismo tega omenjali, ker te nismo želeli izolirati iz naše družbe, pa kljub temu, da smo vedeli kdo je bil tvoj oče, navadni petokolonaš in tat kateri je v drugi svetovni vojni v Horjulu od ene kmečke družine ukradel dva vola, katere je imel namen dati domobrancem. Ta poskus mu je spodletel, ker so ga partizani dohiteli, zato je bil zaprt v Šentvidu.Ti z istimi geni stopaš po očetovi poti. Kot prvo si ukradel poslovni kovček od kontra admirala Staneta Brovta, zaradi česa si bil zaprt. Po tistem ko so te osvobodile množice slovenskega
  ljudstva si začel z revolucijo proti tedanji državi Jugoslaviji.Po plebiscitu in pred odcepitvijo Slovenije od Jugoslavije si ti kot obrambni minister Slovenske Vojske in predsednik Vlade Republike Slovenije Lojze Peterle ter Predsednik Demosa Jože Pučnik na tajnem pogovoru sta bila v zadregi, ker je prihajal dan odcepitve Slovenije od Jugoslavije. Menili ste, da bo takrat neizogibna vojna, kaj če odcepitev in vojna spodleti, kam boste vi triie šli. Zato sta spraznila blagajno SPIZA in po poslancu Pukšiču poslala čez mejo v Nemčijo. Ko je vas sel v nemčiji kupil stanovanja in
  nemška državljanstva za tebe Janša in Lojzeta Peterleta, Pučnik in Pukšič pa sta od prej imela nemška državljnanstva, preostali denar pa je naložil na tuje račune. Kmalu z odcepitvijo Slovenije, si pričel s prodajo orožja. Zaradi tvojega orožarskega početja je javnost obvestil Smolnikar, katerega si v Depali vasi želel utišati. Na svojih predvolilnih shodih je Ivan Kramberger iz Negove imel v svojem govoru pripravljeno da pove javnosti o tatvini denarja iz blagajne SPIZA. Zato ste se odločili, da ga likvidirate. Nalog za Krambergerjevo likvidacijo so dobili Tone Krkovič in Dragutin Mate. Atentat na Krambergerja sta izvršila ostrostrelca iz Argentine, katera sta bila oblečena v menihe. Na Menini Planini v zgornjem delu Savinjske niste dovolili, da se postavijo vojaški radarji.V tem koncu ste nameravali izvesti atentat na takratnega predsednika R. Slovenije Milana Kučana. Za to delo si določil Dr. Joža Zagožna.To početje smo vam mi preprečili, zaradi tega niste še plačali kmetu les, katerega je žaqal za tvojo hišo v
  Grosuplju. Gre za 220 kubičnih metrov žaganega lesa. Z vojaškim helikopterjem si večkrat prihajal na kontrolo ko so ti obžagovali les.Da bi pridobil volilce na Koroškem si želel v slabo luč postaviti nekatere avtoprevoznike in Dr. Janeza Drnovška. Nalogo si dal svojemu poslancu Mirku Zamerniku, da s štirimi pretepači iz Kajak Kanu kluba Prodnik iz Juvanja gre čez Solčavo v Črno na Koroško ter pretepe novinarja Mira Petka. Zamernik je tvoj ukaz opravil in ko so se peljali nazaj proti Juvanju je za njihovim avtom peljal tovornjak s plugom, kateri je brisal sledi. Okoli sebe
  imaš takšne, kateri so v večjo škodo tej družbi kot v korist. Zato ti kot nekdanji sošolec svetujem, da se umiriš in greš iz politike ter pustiš Slovenski narod, da se pobota med seboj. Ti lahko greš v Nemčijo saj imaš njihovo državljanstvo, denarja pa tudi imaš dovolj saj si osiromašil slovenski narod. To ti svetuje tvoj nekdanji sošolec. Natančneje o vseh dogotkih bo napisano v knjigi, katero pišem, naslov njen bo Goljuf ali junak.

 17. Dajana komentira:

  Miro… Hvala za to. Mene samo zanima, kako je to mogoče, da se to ne ve in da je ta človek naš premier. :cry: Katastrofa. :cry:

 18. Roki 2012 komentira:

  Saj se ve kaj vse se piše o Janši in kdo to pisari in zakaj se tudi ve. Vsa desnica ve za napade na njega že ves čas kar je Slovenija svobodna in osamosvojena od jugo-komunističnega enoumja. Pa tudi dobršen del levice, samo ker so siromaki vpeti v nekdanje politične strukture in s tem odvisni so prisiljeni trobiti v en rog .
  Smešno je kako ste ljudje pripravljeni takoj vse verjeti kar koli se napiše ! Kaj pa če bi o tem povprašali tudi Janšo, če je to tako ? Jaz osebno se zmeraj osredotočam na to kaj kdo naredi in ne na to kar govori in piše !

  ( Po njih delih jih boste spoznali )

  Dajana, prosim povej mi katera žena pa nebi rada vedela kaj je njen mož v preteklosti počel ? Ravno obratno, kako bi bilo ko bi mož o svoji ženi govoril naokoli slabe reči, ki jih je slišal od drugih ne da bi pred tem povprašal svojo ženo, če je to res ??

 19. Avgust Velner komentira:

  Dajana praviš, da ne razumeš kako neki se nekateri skrivajo in niso odkriti o sebi ?
  Zakaj se pa potem ti skrivaš za svojim nikom in ne napišeš svojega pravega imena in priimka kot sem jaz ??

 20. Avgust Velner komentira:

  Leban praviš __
  (( Kolikor vem se je naš narod odločal za samostojno državo ! Strankokracija je prišla skozi zadnja vrata, tako kot kapitalizem .))

  To je ravno tako kot, če bi se odločil, da skočiš v morje pa nisi računal, da boš moker !-))

 21. Avgust Velner komentira:

  Pa dosti sem z vami tukaj debatiral , saj imam dosti drugega pametnejšega dela, kot pa zapravljati čas z ljudmi, ki zaradi svoje mržnje ne vidijo jasno !

 22. Matko komentira:

  G. Mirko, napisal si resnico, vendar premalo. V kolikor imaš željo, še vsaj malo raziskati “MAJERJEVO”, prodaja orožja te lahko povežem z osebo, ki je po “BEFELU” iz Ljubljane (Cankarjevega Doma), morala s sotrpini nakladati orožje in na tovornjake. Pa še nekaj kaj pa sumljiva smrt poveljnika TO G. SMREKARJA v Smolniku pri Rušah letos spomladi. G. SMREKAR je po komandi iz LJ, dajal zadolžitve podrejenim za natovarjanje orožja in je imel vse spiske in sezname na kateri kamion kakšno, katero in koliko orožja in municije! Pa še to zakaj vse parlementarne komisije niso ničesar ugotovile o trgovini orožja, čaprav je t.i. Mogetova komisija, ugotovila in razkrila marsikaj, pa ji niso pustili govorit!

 23. Matko komentira:

  G. Mirko vso to nakladanje in prodaja orožje se je opravljala v skladišču Ložnica pri Sl. Bistrici. To skladišče je gradila JNA več let in je skoraj neuničljivo. Skladišče pa je takih dimenzij, da lahko v skladišču organiziraš dirke s polpriklopniki (šleparji po domače).

 24. Dajana komentira:

  Avugust: To je moje ime, pišem se Babič, blog s svojim imenom pišem že šest let.

  Rok… Tukaj ni nič proti Janši… gre samo za stvari, ki jih je zamolčal!
  Tvoje vprašanje: “Dajana, prosim povej mi katera žena pa nebi rada vedela kaj je njen mož v preteklosti počel ? Ravno obratno, kako bi bilo ko bi mož o svoji ženi govoril naokoli slabe reči, ki jih je slišal od drugih ne da bi pred tem povprašal svojo ženo, če je to res ??”

  Pred štirimi leti me je zapustil partner, ki se je poročil z žensko, ki je vedela, da sem jaz v zvezi z njim. In se je vseeno poročila z njim. Ne samo, da ni vedela, vedela je, da je narobe, pa se gre z njim poročit! :cry:

  To je isto, kar počnemo mi… vemo, da je Janša preprodajal orožje )o tem poslušam že dvajset let), pa ga vseeno volimo za premiera. :cry:

  To pa, da moški govori slabe reči o svoji ženi… to sem tudi že doživela…

  Tako da… takle mamo! :cry:

  Matko: Mene samo zanima, kako je možno, da je tak človek predsednik vlade.

  In še nekaj me zanima… zakaj mi že tri dni ugaša računalnik. A je to zaradi tega, kar objavljam o Janši? Sem v nevarnosti? So moji otroci v nevarnosti?

 25. Miro komentira:

  Tudi jast se sprašujem, kako je ta človek lahko sploh še na svobodi kaj šele predsednik vlade. Samo izgleda, da imajo vsi ti naši politiki tako hude grehe, da ščitijo drug drugega in se stvari ne premaknejo. Podvrgli so si sodstvo in policijo pod svojo oblast in se tako zavarovali.
  Dokler bodo takšni politiki kot so Janša in tudi Pahor na oblasti ne bo rešitve za Slovenijo. Ampak krivi smo si sami saj jih volimo mi. Upam da bodo ljudje nekoč sprevideli in to golazen vrglo v koš zgodovine.

 26. Dajana komentira:

  Ne razumem, zakaj ne bi odstopili danes. Res ne.

 27. Dajana komentira:

  Martin… sam neki… a si moral napisat, da pišem z nickom, da kao ne bom vedela, da si Avgust. Tebe spoznam iz aviona. :roll: Pa ravno Janšata greš zagovarjat? Saj res, ti pa ničesar ne skrivaš?

 28. Matko komentira:

  Dajana, spašuješ me, kakoj je lahko tak človek predsednik vlade??? Izvoli odgovor, ker smo “SLOVENCELJNI OVCE”, ki jih nićvredni politiki lahko strižejo brez kompromisov. JJ alias Jože MAJER na volitvah ni bil izvoljen, je pa v spregi z ostalimi politiki izigral nas volivce! Pa še to spreobrnjencev, kar JJ nedvomno je, nisem in ne bom maral. Dokler mu je kot potomcu “BELČKOV”, prijalo ja je bil komunist in dokler je imel kot komunist koristi je bil komunist, sedaj pa …….. ?????
  Priznam sem bil komunist, sam sem vrnil knjižico in priznavam svojo napako, vendar zaradi tega ne krivim drugih in jim ne lažem, tako kot Majer laže kot kandidat na javnih predvolilnih srečanjih počel!!!!!!

 29. Dajana komentira:

  Matko, moramo se postaviti zase in zahtevati, da vsi, ki so kakorkoli skompromitirani ali “neleganlno” na oblasti odidejo. Gotof je tudi Janša. To je katastrofa, da smo sploh dovolili, da je prišel na oblast. :cry: Meni že tri dni ugaša računalnik, odkar sem začela o tem pisat. Tukaj gre za velikanske zamere in za velikanski strah z njegove strani. Kdaj bo Gotof je samo vprašanje časa.

 30. Stric Marč komentira:

  Ukaz za napad na kasarne je dobilo več poveljnikov TO in ne le na Vrhniki. Pa so vsi komandanti oklevali in čakali, da se bo ukaz preklical. In se je.
  Miro pa je natresel kar nekaj pikantnih. Glede na to, da je bil Janšev oče domobranec, mu vsaj v osnovni šoli ni bilo lahko. Takrat so te otroke stigmatizirali. In za svoje mesto pod soncem se je moral prekleto potrjevati. Kolikor vem, je dokumente pritresel Borštner ( zastavnik- vezist v JLA) in jih ni Janša ukradel generalu Brovetu.

 31. fuga komentira:

  Ah, hujskaštvo. V Mariboru je ratalo, dajmo še tu probat. Pa, saj bo Pahor kompenziral. Tisto kar Janšu ne bo uspelo, bo Pahorju, z golimi rokami. Sicer pa je bilo volilcev precej več, kot pa drhali na cestah oziroma na netu.

 32. Dajana komentira:

  Fuga, kaj je hujskaštvo? Tega, da je Janša ukazal napasti Metelkovo nisem vedela. Pa sem stala v osemdesetih na demonstracijah za Janšo. In se cel čas kregala z mojim očetom – oficirjem zaradi tega.

  A to, da poveš, kaj je nekdo skril pred javnostjo je po novem hujkaštvo? In ti si učitelj, Fuga? :cry:

 33. fuga komentira:

  Ja, kot učitelj, moram dnevno miriti razne pobude, ki bi lahko prinesle nemir in nered v sistem izobraževanja, ocenjevanja in hierarhije. Moram reči, da mi v sistemu šolstva ni nič prav. Predvsem me moti mačehovski odnos države do tega sistema in mislim, da bo šolstvo vsak čas namenjeno samo še temu, da bo vzgajalo “sužnje” sistemu, ki prihaja, vsekakor ob podpori divjega in grdega ameriškega kapitalizma. Zamerim seveda našemu sindikalistu Štruklju, ki je prodal interese prosvetarjev za svoj status v politiki, saj bi bil lahko izpogajal sindikalne zahteve, za vsaj človeka vredne razmere tudi v šolstvu. Izobraževanje, osem urni delavnik in normalna plača bi morala biti privilegij za vse državljane. Ja, enkrat bo moralo počiti.

 34. pavel komentira:

  Joj, Dajana. Sedaj po daljšem času te spet berem, ker nimam časa niti za blog. In se čudim zakaj si tako naivna postala. Zadnja leta se pojavljajo vedno bolj gnusne zgodbe o Janšu, kje pa so bile prej 20 let?

  Jaz gledam iz gledišča, da je Slovenija v globoki gospodarski in družbeni krizi zaradi komunizma, socializma 2.0 oz. nacionalnega interesa ( imamo fašistično gospodarstvo). Na večini odgovornih mest so ljudje s komunističnim razmišljanjem ( inflacija pravic, državna lastnina, Partija vodi vse vzvode moči).

  Pahor mi je zadnje časa ratal všeč, ker se zaveda globino krize. Ta vlada dela reforme , a z majhnimi koraki, premajhnimi. Sovražno nasprtono ji stoji večinsko socialistični folk, ki poleg indoktriniranost v socializem ( da sploh dejstev ne vidi kako nekonkurenčno gospodarstvo leze iz bankrota v bankrot in da smo že v komunizmu živeli od Titovega klečeplazanje pri kapitalistih, da je dobival miljardne kredite in zaradi hladne vojne so bili velikokrat tudi zneski zahvale, ker se ni hotel preveč pečati s SZ in Kitajsko.

  Glavni problem je, ker v Sloveniji ni alternative. Janševa mafija je še nejmanjši problem, večji problem je komunistična mafija, ki pleni delavce in ustvarjalce z najvišjimi davki na plače na svetu, da ne govorimo o mesečnih prispevkih za zdravstvo in penzijo, ki na inženirsko bruto plačo znašajo že 300€ vsak.

  Ljudje so množično socialistično in komunistično indoktrinirani, kot HitlerJugend, pa ne samo delavci, tudi “inteligenca”. hkrati pa so talci množične psihoze preganjavice, ves čas tuj sovražnik, notranji sovražnik, neke zarote ( kar tudi Srbijo že 30 let peha nazaj v fevdalizem, ker so vedno vsi drugi krivi: Merklca, Bilderbergi, ZDA). Kdo je poropal slovenske firme: rdeči direktorji cca 2000 in cca 50.000 srednjega managmenta ter 200.000 uradnikov države in državnih podjetij ali Janša? Kdo je vse to ves čas volil?

  Na svojem blogu sem te imel, dal, prav tako Mikestona, ki je postal očitno trobilo FDVjevskih skrajnežev. Žalosten opažam, kako malo je trezno razmišljajočih ljudi. Pa kaj hočete: revolucijo: boste poklali vse SDS, vse duhovnike, vse obrtnike in kmete: kaj bo pa potem ko bo zmanjkalo denarja, ki ga boste tem ljudem pokradli.

  Komunizem je obsojen na propad, ker ljudje v njem ne znajo ustvarjati, ampak samo grabijo. Predolgo sem živel v socializmu 1.0 in zadnjih 20 let v socializmu 2.0. Kapitalizem pomeni svoboden trg, kar pomeni da vsak od naju svoje storitve in izdelke prodaja komurkoli, ki jih želi kupiti. + pravna država, ki je v Sloveniji NIKOLI ni bilo. LDS in SD sta napisale plenilske zakone, pa tudi komunistično sodstvo ni obtožilo niti enega rdečega direktorja.

 35. Dajana komentira:

  Pavel… ja, ampak še vedno me zanima, kako je lahko premier nekdo, ki je ukazal napad na Metelkovo in katerega šef policije meče na miroljubne demonstrante solzivec.

  Komunizem je obsojen na propad…………. kaj pa ima veze to s tem, kar je Janša naredil?????? Kaj pa mi pišeš neke floskule, o katerih vsi vemo. Jasno, da je komunizem obsojen na propad, komunizem nikoli in nikdar sploh funkcioniral ni.

 36. Gordan komentira:

  In JJ je med tem sklepal orožarske posle …

 37. Max501 komentira:

  pavel, si se ti čist zaštrikal, blog govori o plešastem zločincu, sploh ni težko razumet, ker ga pa ne moreš argumentirano opravičit, pač trosiš nebuloze, Bedak!

 38. lojze komentira:

  Navadna rdeckarska propaganda. Lazes kot pes.

 39. Alter komentira:

  Pavel je napisal resnico in ni nič zaštrikal.

  Tukaj nekateri problematizirajo iz konteksta iztrgano dogajanje v času osamosvajanja, za katerega ne vemo niti, če je resnično.

  O dogodku ne poznamo vseh okoliščin, v vojnem stanju se dogajajo tudi napake, po vojni, še posebej več kot 20 let, so pa vsi najboljši generali in vsi najboljši vojni strategi. In ker je Janša, obsojajo vsako njegovo napako.

  Dejansko pa ima oblast tisti, ki ima za sabo kapital in denar. To pa ni Janša, niti desnica.

 40. Max501 komentira:

  Alter, sem navajen takšnih trdoglavcev, kot si ti, ki pač vidijo stvari, kakor njim ustrezajo in se ne ozirajo na dejstva. Iz kakšnega konteksta, a se ti blede?! Gre za dejstva, v to ne dvomim, JJ je častihlepen psihopat brez človečnosti in empatije.
  Kaj boš rekel pa o trilogiji “V imenu države”, za katero sta Šurc in Zgaga 5. let zbiral dokumentacijo in informacije, ki bi naj pričale o tem, da je JJ tudi trgovec s smrtjo. Ne bom dejal, da je to res, pričakujem pa potem tožbo dotičnega zoper njiju.

 41. Alter komentira:

  Max501, s tvojimi pamfleti si opisal le sebe.

  Ti vidiš stvari, kakor ti ustrezajo, ne oziraš se pa na dejstva.

  Lepo sem razložil, ti pa tuliš o stvareh, ki nimajo veze s to temo. JJ je čisto normalen človek s sposobnostjo človečnosti in empatije, kar pa zate ne morem reči.

  Ti si zaslepljen zaradi sovraštva do JJ in zato nisi sposoben trezno razmišljati.

  Tisto tvojo trilogijo dveh novinarjev, ki sta enako kot ti slepa od sovraštva do JJ, si lahko nekam vtakneš.

  Dovolj časa sta imela za kazensko ovadbo, pa sta z izdajo raje čakala do dneva, ko je stvar zastarala.

  JJ ni trgovec s smrtjo. Trgovina sama po sebi tudi ni sporna, saj je embargo krivično prizadel vse žrtve srbske komunistične politike. Bosanci in Hrvati niso imeli druge možnosti, kot orožje za obrambo kupiti na črnem trgu. Srbi so namreč imeli vse orožje od JLA.

  Knjigi tudi ignorirata dokumente, ki resno obremenjujejo Kučana. Torej, Janša najbržni nič pokasiral, je pa ogromno pokasiral Kučan.

 42. štulič komentira:

  Kdor Janezu_Ivanu ne verjame

  preklet, ma naj skalpel vzame

  zreducira; naj smrad odstrane

 43. Alter komentira:

  Še ena neumnost in laž levakov, ki so slepi od sovraštva do JJ.

  Nismo vsi, ki se ne strinjamo z vsako levičarsko lažjo že Janševi verniki.

  Enostavno boste morali kaj tudi dokazati, ne pa le ponavljati neosnovane obtožbe.

 44. Max501 komentira:

  Alter, saj ni tako težko razumet. Gusti Cvetežar, poveljnik Odreda TO Litija med osamosvojitveno vojno je jasno in razumljivo opisal, kaj se je dogajalo. Od JJ je dobili ukaz za napad na kasarno v Mostah, v kateri so služili tudi Slovenski fantje, torej bi morali po ukazu bratje morit brate in očetje sinove, kar je zame veliko večji zločin, kot obračun z domačimi izdajalci po vojni, poleg tega bi ta napad imel neslutene posledice za LJ in okolico. Pa recimo, da je bila to ena od vojaških taktik, ampak ko bi potem vsaj počakal na izide pogajanj, ker se je ravno takrat Kučan pogajal na Brionih in se uspešno izpogajal, tako da sama sreča, da tega bolnega ukaza niso izpolnili. Samo bolj se bi razvnela vojna, več žrtev bi terjala, večji vojskovodja bi izpadel, verjetno je imel v mislih tudi kakšen spomenik na Roški, ki so mu jo pa zdaj protestniki oskrunili, vsaj tako je sam dejal, da so jo, torej potem veš, za kakšnega velikana se ima. Njegov edini spomenik bo na grobu, pa še ta mogoče na Dobu.

  Kar se trgovine z orožjem tiče, sta se Šurc in Zgaga temeljito lotila naloge, če sta 5. let zbirala dokumentacijo in priče, zato je v tem času že vse absolutno zastaralo za kakršnokoli ovadbo. Sicer pa sam priznavaš, da je trgovina potekala. No, recimo, da so hoteli s tem samo pomagat Bošnjakom in Hrvatom, da so se branili, čeprav je kršitev embarga zločin. Če bi bili nameni res tako plemeniti, potem bi jim orožje prodali vsaj po tržni ceni, če že ne podarili, ne pa da so jim zaračunavali mastne zneske, plačevati so morali pa v gotovini, ki so si jo posamezniki pospravili v žep, seveda, JJ in njegovi najožji sodelavci. Tako pišeta Šurc in Zgaga, da se razumeva!

  Pa saj že to veliko pove. SDS je imela konstantnih dobrih 20% volivcev, zdaj je teh, ki še niso spregledali samo še okrog 10%.

  Jaz sem si na osnovi podatkov pač ustvaril svoje videnje o “velikem vodju”, to ne temelji iz nekega sovraštva do JJ, zakaj bi sploh do nekoga brez osnove gojil sovraštvo?! Sicer bo pa čas pokazal svoje.

  Lep pozdrav

 45. Alter komentira:

  Tisto, kar je tvoj problem Max, je v tem, da verjameš vse o Janši, le, da je slabo.

  Kaj je razumljivo opisal? Opisal je en dogodek iztrgan iz konteksta. Če je bil resničen, je bil ukaz napaka, v vojni se pa vedno dogajajo napake. Iz tega niti pod razno ne moremo sklepati na neke nevarne Janševe želje.

  Seveda pa ne moreš mimo opravičevanja komunističnih zločinov, s čimer si pokazal svojo komunajzersko naravo. Zate je ubiti vojaka v vojni večji zločin kot povojno pobijanje nedolžnih civilistov brez sojenja – ki jih proglašaš za izdajalce – neupravičeno seveda.

  Ti pa zgolj ponavljaš manipulacijo, kot jo ponavlja ta zagrizeni antijanšist. Nič drugega.

  Komunajzerski protestniki so itak oskrunili Roško, saj so bili tam sami zagrizeni komunajzerji, od udbovca Vena Tauferja, Pirjevca, Repeta…

  Zasluge za osamosvojitev Janša ima in teh mu nihče pošten ne more zanikati.

  Če sta Zgaga in Šurc 5 let zbirala dokumentacijo, sta imela 5 let časa za kazensko ovadbo. Zadeva je zastarala en dan pred predstavitvijo trilogije, zato so izgovori brezvezni.

  Trgovina je potekala in s samo trgovino glede na okoliščine ni bilo nič narobe, razen, če zagovarjaš to, da bi morali Srbi imeti vse orožje, ostali biti pa goli in bosi proti njim. Tisti krivični embargo si lahko zatakneš nekam. Kršitev tega embarga ni bil zločin, ampak pravično dejanje.

  Denar je dejansko pobasal Kučan. In ta “temeljita” raziskava je načrtno poignorirala kopico dokumentov, ki obremenjujejo Kučana. Zato je ničvredna.

  Tistih, ki niste spregledali, da je gonja proti Janši le Kučanova igrica, je žal več kot 10%.

  Ti si si pač ustvaril napačno mnenje o “princu teme”, ker si zaradi 20 letne demonizacije, poln sovraštva do njega. In to se vidi iz tvojega pisanja, zato boš prepričal le prepričane – oziroma tiste, ki enako sovražijo Janšo.

  In pravilno si na koncu povedal – tvoje sovraštvo do Janše je neupravičeno in brez osnove. Posledica 20 letnega demoniziranja.

 46. Matko komentira:

  Ma, kaj se nategujete in zagovarjate JI Janšo alias MAJERJA. Pri polni zavesti je pošiljal borce TO iz Litije v smrt, ker je bil lačen krvi. Tako kot je takrat izdal ukaz za napad na vojašnico v Mostah, tako sedaj hodi preko trupel v politiki! Spoštujem vse ljudi ne glede na barvo in politično pripadnost, edini pogoj je da so NAČELNI, ISKRENI in POŠTENI!!!!! Strinjam se, ja, motiti in zmotiti se je možno, prav tako toleriram napake. Toda če bi bil MAJER, načelen, pošten in iskren, bi se za to storjeno napako (ukaz za napad na vojašnico MOSTE), kasneje vsaj opravičil. SE JE, jaz nisem niti slišal, še manj pa prebral, da se je opravičil! To je Majerjevo načelo v življenju, briga me za vse, samo da sem jaz, potem pa dolgo nobeden, potem pa šele vsi ostali, pa četudi preko trupel!! Naj mi eden napiše, oziroma dokaže, da Majer ni imel prstov zraven v aferi PATRIA. Kaj je vse počel, preko tožilstva (konkretne osebe), zakaj se je na zadevi izmenjalo toliko tožilcev, zakaj je bil primer pospravljen v “BLAGAJNO”, ne v predal, ko je bila določena oseba minister/ica???????? V nobeni “pravni državi”, se osumljenec še ni odločil za tožbo proti “uradni osebi”, ki preiskuje konkretno kaznivo dejanje. To se ne dogaja niti v “CULUG AFRIKI”, ja v pravni državi Sloveniji, se je to zgodilo! Ne more me nihče prepričat, da živimo v pravni državi, pravne države imajo polna usta samo delavci v pravosodju, ki so prelepo plačani za svojo lenobo in nedelavnost! Zakoni pa veljajo le za “kurje tatove”, pa še ti morajo biti bele barve, ki je v trgovini vzel pol para hrenovke, da bi nahranil otroka. Obravnavana je bila v roku 6. mesecev, naši Zidarji in njemu podobni, pa se sprehajajo na svobodi, ne da bi se jim skrivil las na glavi! JE TO PRAVNA DRŽAVA? Po vsem tem, kar se v tem blogu lahko prebere, vključno s kamentarji, ki MAJERJA osebno poznajo, lahko popoln nepoznavalec pride do zaključka in to s svojo pametjo ne pa, na podlagi nekih piscev, ki spreobrnjencu MAJERJU, pojejo hvalospeve, do katerih pa niti pod razno ni upravičen!

 47. alter komentira:

  Matko, tudi, če je res, kar si napisal, se obešaš na nepomembne detajle – in zdaj naj bi se Janša opravičeval za nekaj, kar se sploh ni zgodilo in za vsako malenkost.

  Od tebe bruha le sovraštvo do Janše in nobene pametne vsebine, le nekaj nepovezanih stavkov, iz česar se ne da razbrati, kaj bi ti sploh rad.

  Da ne govorimo, da kar naenkrat po 25 letih vsi osebno poznate Janšo, pa ne vem, in ga zdaj do konca blatite in si izmišljujete stvari.

 48. Matko komentira:

  g. Alter, ne iz mene ne veje in ne bruha nobeno sovraštvo, do POŠTENIH, IZSKRENIH in NAČELNIH ljudi. Mrzim in sovražim pa preobrnjence, neiskrene in nepoštene osebke, ker jih nočem imenovati ljudje! A si ti sploh prebral moj komentar, da me apriori obtožuješ, kot to počne JI JANŠA! Gdo ti daje to pravico, gdo si TI? A mi boš prepovedal komentiranje na BLOGU? Kako lahko trdiš, da sem si nekaj izmislil, da nekaj trgam iz konteksta? Prosim pozorno preberi ta BLOG od A do Ž, torej tudi komentarje!

  Poskusil bom svoje trditve podkrepiti ampak samo in le zate, ker si edini ki me nisi ali nisi hotel razumeti, na sumu pa te imam da spadaš k tistim zalepljencem, ki JI JANŠI slepo verjamejo in mu sledijo. Morda si celo dobro plačan da zagovarjaš VELIKEGA VODJO, blatiš po ostale in jim podtikaš, česar niso ne napisali ne rekli! Se morda spomniš besed JI JANŠE, v javnosti ko je bil premier (predsednik vlade) G. Pahor, ko je pozival ljudi na ulice, ja šli smo na ulice, ko je bil premier g. JI JANŠA in zato je svoj položaj moral zapustiti! Prosim, mi pa ti kot poznavalec odgovori, od kot stranki VELIKEGA VODJE SDS denar,da je izdajal svoj časopis, kateri je takoj po volitvah ugasnil, seveda z veliko izgubo, jasno plačali smo pa davkoplačevalci! Tega JI JANŠA in stranka SDS nista nikoli pojasnila volivcem! Na sumu ga-jih imam, da je to bil denar iz afere PATRIA. Kaj misliš, zakaj so ga v omenjeni aferi omenjali v Avstriji, na Finskem in sedaj še v Hrvatski, razumel bi, da so ga po nedložnem vpletli le pri nas, ne morem pa pristati, da so to storile vse države ki sem jih navedel. Kako je g. JI JANŠA dobil nadimek MAJER, ti naj osvežim spomin? Ne, ne bom te podcenjeval ne tebe ne tvojega intelekta! Si, si ogledal posnetek, ko se je JI JANŠA alias MAJER zagovarjal pred Protikorupcijsko komisijo. Imel sem občutek, da ima v grlu cmok, in polne spodnjice! Nekasj je vpletal ženo, nekaj ni vedel, konkretnih odgovorov pa je bilo bore malo! Mene lahko vprašajo za vse izdatke v višini 200 EU,(ne nekaj tisoč EU, kot JI JANŠA) ki sem jih izadal zadnjih 10. let, pa jim bom kot iz topa povedal od kod, kam in zakaj. To pa zato, ker denar služm s svojima delovnima rokama, plačujem davke, da posamezniki lahko kradejo in lepo živijo od svojega nedela in zdraharstva! Pritožil se je na vse inštance glede ugotovitev Protikorupcijske komisije, da, povsod je bila pritožba zavržena, a si se vprašal ZAKAJ? A so se tudi vsa pritožbena sodišča zarotila proti MAJERJU ko pa je tako pošten? Nevem kje si bil v času osamosvojitve, toda zase ti povem bil sem med borci na položajih po razporedu. A se zavedaš, da smo EDINA DRŽAVA NA SVETU, ki ima iz ene – osamosvojitvene vojne DVE VETERANSKI organizaciji, da tudi tu je imel prste zraven VELIKI VODJA! Da priznam, sram me je, da sem bil med osamosvojitelji, ki imamo v zahvalo to kar imamo! Vnukinji ne upam povedati, da je bil tudi njen dedi med osamosvojitelji! Bivša SFRJ je imela v času razhoda republik 10 milijard dolarjev kredita in 20.000.000 prebivalcev, danes pa ima samostojna Slovenija 17. miljard EU dolga in le 2.000.00o prebivalcev.

  Spoštovani Alter, s tem pisanjem zaključujem diskusijo s teboj. Ta čas bom raje porabil za počitek ali za ustvarjalnost za dobrobit sebe in moje družine, da bom še lahko naprej pošteno živel, brez strahu pred bilo kom in bom lahko plačeval davke, od katerih bodo eni še dolgo prelepo živeli!

 49. alter komentira:

  Matko, če iz tebe ne bruha sovraštvo, bi napisal kratko in jedernato in razumljivo. Tako pa pišeš do konca zmedeno – spet.

  Zato se umiri in še enkrat preberi svoje skrpucalo, da boš videl, kakšne kvasiš.

  V zadnjem prispevku si me histerično napadel, napisal nekaj floskul, mi podtaknil poleg slepe vere v Janšo, še vse slabo – samo zato, ker razmišljam drugače kot ti (če ti sploh razmišljaš).

  Tvoj prejšnji stavek sem prebral. Tega zadnjega pa le preletel – in preštel, kolikokrat omenjaš Janšo – 15x. To pove, da si le ti z njim obseden – je priročni krivec za vse tvoje neuspehe.

 50. Alter komentira:

 51. Matko komentira:

  Z obzirom da z alterjem ne želim več komentirati, pričakujem komentarje treznih in neporedeljenih komentatorjev ne “plačancev JI JANŠE alias MAJERJA), oglašajo pa se ravno tisti, ki nimajo kaj komentirati, temveč komentirajo “plačanci JI Janše alias MAJERJA”, tega ne trdim, toda po bruhanju žvepla name me bo počasi prepričal, da je dejansko “plačanec stranke in njegove VELIKEGA VODJE”! Ti ljudje pišejo zgodovino Slovenije in Slovencev na novo, toda svetovna protinacistična koalicija je ugotovila, da je Slovenija in z njo Jugoslovanski partizani borili proti nacizmu in fašizmu! Torej “belčki, domobrančki in vaške straže”, so bile po oceni protinacistične koalicije, kaloboranti nacistov, fašistov njihovi plačanci “z orožjem”, pridno jih je pa podpiral KLER s škofom ROŽMANOM na čelu in ZAPIK! Novi pisci zgodovine, ne, nebo vam uspelo na novo spisati zgodovine 1941-1945, kajti protinacistična in protifašistična koalicija je z borci NOB!

 52. Alter komentira:

  Matkota sem tako dobro prebral, da ne more mimo tega, da se ne bi obregal ob mene in me poskušal prikazati kot enega plačanca od Janše.

  Kaže pa, da so levaki res plačani za komentiranje, kajti sicer ne bi toliko opletali s tem. Le, da levaki, ki plačujejo te kljukce, mečejo denar stran.

  Kako hitro se izdajo naši zagrizeni komunajzerji. Najprej bruhajo sovraštvo po tebi, obsedeni so z Janšo, na koncu pa potegnejo ven še partizance in domobrance.

  Človek pričakuje “trezne in neopredeljene” komentatorje, sam pa ni sposoben drugega, kot bruhati sovraštva…

 53. Matko komentira:

  Belčki, Domobrančki, vendar ne morejo iz svoje kože! Polna jih je Argentina, Avstralija, Kanada, ZDA, pa še kje bi se našli. V domovini pa so ostali le najbolj pogumni ki so bili do leta 1990 skriti v mišjih luknjah sedaj pe ne dvigujejo samo grebena ampak tudi glavo. Ker pa sami niso sposobni nič spraviti na papir ali preko mašine poslati v svet pač najemajo svoje somišljenike, kateri pa kikirikajo namesto njih in bruhajo ogenj! Levaki smo bili in smo toliko pismeni, da takim nebulozam oporekamo z dejstvi, česar pa oni niso sposobni saj so takrat še v dedkovih modih (j****h) skakali! Vsaj toliko sem človeški, da nikogar ne žalim in ne podcenjujem, kot tile petelinčki s svojim kikirikanjem! Sveti URH, govori in pove vse!

 54. Alter komentira:

  Kdo bi si mislil. Tega Matkota sem tako razjezil s tem, ko ga berem kot odprto knjigo, da kar cepeta z nogami in se še bolj razgalja.

  Nehote kaže svojo totalitarno naravo, ko drugače misleči sploh ne bi smeli nič reči, ampak bi morali s sklonjeno glavo in upognjenim hrbtom, biti slepo pokorni komunajzerjem.

  Veš Matko, zgolj trditev, da oporekaš z dejstvi, še ni dovolj, boš moral dokazati s tem, da boš dejstva pokazal. Do sedaj jih nisi, le bruhaš jezo in sovraštva.

  Da ne govorimo o tem, da praviš, da nikogar ne žališ, tvoji posti so pa polni žalitev, sovraštva in bruhanja po drugače mislečih.

 55. Matko komentira:

  Belčke, Domobrančke sem, jih in jih bom sovražil. Sicer pa kje pa so sploh ti izrodki bili! Ja v ljubljanski pokrajini in na Dolenjskem. Ni jih bilo na Štajerskem, ni jih bilo na Gorenjskem, ni jih bilo na Krasu in ne na Primorskem. Zakaj? Nemci so ob okupaciji vso intaligenco na Štajerskem in Gorensjkem pozaprli in odpeljali v izgnanstvo, da med njimi tudi duhovnike. Kraševci in Primorci so si že pred tem skušali zasužnjevalski fašistični škorenj, tako da so ohranili svoje dostojanstvo, poštenje in narodnostno pripadnost. Torej zalego (domačih izdajalcev je sproducirala inštitucija rimsko katoliška cerkev, (zanalašč z majhnimi črkami, ker velikih ni vredna)) RKC je preko svojih duhovnikov, ki so na Dolenjskem ostali tam kjer so bili! Zavedeni mladci s strani teh duhovnikov, so korakali po vaseh, oboroženi z orožjem, ki ga okupator ni več potreboval in je bilo zanj neuporabno, da, za bratomorno vojno pa dovolj dobro! Škof rožman (zopet z malo, ker velike začetnice, zaradi svojih protiljudskih dejanj ni vreden), je pa na Športnem stadionu BEŽIGRAD v Ljubljani to odpadniško sodrgo – drhal skupaj z orožjem posvetil in s tem odprl odprt bratomorni lov!

  Alter, poglej si okolico cerkve Sveti URH, potem pa se odpravi v Ljubljanski muzej, pa si poglej tja prenešeno zbirko spomina iz cerkve in mežnerije Svetega URHA!

  Upam, da še živi očanec, bival je v neposredni bližini gradu TURJAK. Poišči ga, kot sem ga jaz, na preprost način, s tipičnim domačim dialektom, kako prijetno so zvenele njegove besede v naših ušesih, nam je razložil in opisal dogodke, zaradi česa je grad TURJAK v razvalinah.

  Poglej in preberi malo v ta blog prenešeno pisanje MIRO, dne 24/11-2012 ob 23:02, s katerim je pisec RISH, dne 31/10-2012 ob 17:54:25, sosošolec in poznavalec VELIKEGA VODJE – BIVŠEGA HUDEGA in ZAKRKNJENEGA KOMUNAJZERJA – SPREOBRNJENCA, ki strmi in se trudi da bi postal TOTALITARNI TIRAN v SLOVENIJI (vsaj po njegovem obnašanju in govoricah sodeč), NAVEČJEMU SOVRAŽNIKU ZVEZDE, če ne bi bilo nje (ZVEZDE) bi še danes bil pastirček v Grosupljem, takrat pa mu je ZVEZDA zastonj omogočala dijaško življenje, študij in dobro plačene funkcije v organiozaciji ki jo sedaj imenuje KOMUNAJZERSKA! Ja tako je to: Ti reveža s kruhom on s tebe s kamnom! Poznaš ta stari pregovor? Alter, sedaj pa mi prosim navedi eno samo DEJSTVO, da ve našteto ni res, dokazati tako ali tako ne moreš, ker dokazov preprosto ni! Veš zgodovina je že napisana, protifašistična in protinacistična koalicija je to potrdila! Belčki, Domobrančki s pomočjo klera, in vaših podrepnikov pišete novo zgodovino, katera je že napisana in se je pisala več kot pol stoletja! Le gdo vam bo nasedel?

 56. Alter komentira:

  Matko ne more iz svoje kože. Ga malo požgečkam, pa napiše cel tekst bruhanja.

  A veš kaj si povedal? Zakaj ni bilo domobrancev tam – kjer so okupatorji izselili vso inteligenco. Iz tega logično sledi, da so bili le domobranci inteligentni, partizani pa butasti.

  Sicer pa še vedno obstaja za komunajzerje neprijetno dejstvo, ki ga ne morete več prikrivati.

  Najprej je bila zločinska komunistična revolucija – in POSLEDICA je bila kolaboracija in upor komunizmu.

  In imamo EN Urh in Šeststo (500) komunajzerskih množičnih grobišč.

  Teh tvoji laži in laži, ki jih priporočaš, ne bom bral.

  Lahko ti samo povem, da nam ta tvoj ljubi komunizem ni prinesel čisto nič boljšega od tega, kar so imeli na zahodu.

  Komunizem je zatiral poštene in delovne ljudi, taki komunajzerji, kot si ti pa zahtevate, da naj bomo temu še hvaležni. Kakšna sprevrženost in pokvarjenost.

  In mimogrede v demokraciji se dokazuje krivda, ne pa nedolžnost, zato meni ni treba nič dokazovati – dokaži ti. Ti tega ne moreš, ker nimaš niti enega samega dokaza.

  Je pa tvoj ljubi Kučan zakrknjen komunajzer, totalitarni tiran v Sloveniji, ljubitelj zločinskega režima, ki je grobo kršil človekove pravice. In ti ta režim še hvališ.

  Obstaja resnična zgodovina in obstaja lažna zgodovina. Komunajzerji ste nas 50 let filali z lažno zgodovino, zdaj te pa boli, ker resnica prihaja na dan. Jaz komunajzerjem ne verjamem, ker ste lažnivci.

 57. Matko komentira:

  Alter, samo tebi samo to! Po tvojem je imela komunajzerska JUGOSLAVIJA 17 milijard $ dolarjev kreditov in 22.000.000 milijonov prebivalcev!

  Slovenija ima danes 17 milijard EU (ne dolarjev) kredita in le 2.000.000 milijona prebivalcev. In zopet po Alterjevo so ta puf naredili komunajzerji, spreobrnjeni komunajzerji ala MAJER, Peterle, Bavčar, pribežnik iz Argentine g. Bajuk in še marsikdo iz desne klike, ali spreobrnjeni komunajzerji pa so bili na oblasti. To je še en dokaz več, kaj nam je poštenim državljanom prinesla demokracija.

 58. Alter komentira:

  Matko, glede na BDP, je Slovenija šele v tej krizi presegla zadolženost Jugoslavije. Tako, da ne nakladaj.

  Sploh pa so na oblasti tvoji idoli in tvoji idoli nas veselo zadolžujejo in nam višajo davke.

  Puf so naredili tisti, ki so bili najdlje na oblasti. Pod Demosom smo imeli ves čas presežek. Ko je prevzel oblast Drnovšek – finančni minister je bil pa Gaspari, smo vedno več zapravljali. Leta 2007 se je vlada šla še finančno gimnastiko – 13 mesecev prihodkov / 12 mesev odhodkov.

  Janševa vlada je 2007 dosegla presežek in tudi leta 2008 smo imeli skoraj poravnan proračun.

  Praktično vso krivdo nosijo tvoji levaki.

  Vem pa, da imaš raje totalitarizem, kjer bi zatiral drugače misleče. K sreči tega ne moreš.

 59. Alter komentira:

  Sploh pa – Levica že drugič ukinja Trenja/Poglede Slovenije…

  Janševa vlada se tega ni šla. Torej vemo, kdo je pri nas totalitaren – levica, desnica je pa demokratična.

 60. Alter komentira:

  Komunizem se je pa sesul, ker je bil ekonomsko nevzdržen. Zdaj pa razmišljaj naprej.

 61. EU EKONOMIST komentira:

  Eden od šalabajzerjev je napisal! “Komunizem se je pa sesul, ker je bil ekonomsko nevzdržen. Zdaj pa razmišljaj naprej.”

  Komunizem je zdržal skoraj sto let, ta vaša anarhija pa niti pet! Komunizem so sesuli tisti, ki so sesuli tudi Slovenijo, seveda so pri tem odlično napolnili svoje žepe. To je jasno razvidno iz izjav ameriških agentov CIE!!!

  “Robert Bear, specialni agent CIA, pripadnik poslanih enot za razbitje Jugoslavije: Kdaj ste prišli v Jugoslavijo, kje je to točno bilo in kaj je bila vaša prva naloga? Prišel sem s helikopterjem s še tremi agenti. Spustili smo se 12. januarja 1991 v Sarajevo. Naša naloga je bila, da pazimo na domnevne teroriste srbske nacionalnosti, ki naj bi napadli Sarajevo. Rekli ste, da ste odšli v Slovenijo. Zaradi česa? Tam sem dobil navodila, da je Slovenija pripravljena za razglasitev samostojnosti. Dali so nam denar, nekaj milijonov dolarjev in s tem denarjem smo financirali razne nevladne organizacije, opozicijske stranke in opozicijske voditelje, npr J. Janšo in razne politike, ki so netili sovraštvo. Lahko naštejete politike, katere je v bivši Jugoslaviji plačevala CIA? Da, čeprav je to delikatno. Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Alija Izetbegović, Janez Janša in številni svetovalci in člani vlade Jugoslavije.!!!”

  Sedaj pa začni razmišljat naprej, če imaš s kom seveda!!!

 62. Alter komentira:

  EU ekonomist, šalabajzer si ti, kar se ti tudi vidi.

  Komunizem ni zdržal niti 50 let, pa se je sesul. Ne vem pa, o kakšni “naši” anarhiji govoriš, saj ne zagovarjam anarhije.

  Zagovarjam liberalni kapitalizem, ki ga Slovenija še ni videla – imamo še vedno napol socializem na pol tajkunizem.

  Kapitalizem pa že vsaj ene 200 let čisto dobro deluje.

  Jaz že razmišljam, ti pa ne, sploh, ker slepo verjameš komunističnim lažem.

  Tvoj komunizem se je sesul zaradi ekonomije. To je dejstvo.

 63. EU EKONOMIST komentira:

  Niti ena stvar ki so jo tu načečkal ne drži! Komunizem je zdržal veliko časa in danes imajo komunistične države ogromno rast BDP o katerem kapitallistične samo sanjajo, da ne govorim o Sloveniji.
  Praviš da kapitalizem dobro deluje že dolgo. To ni resd! Si slišal za sedanjo svetovno krizo? Kje se je ta kriza začela? Zaćčela je v ZDA in najbolj silovito udarila v kapitalističnih državah medtem ko druge kot ti praviš komunistične države je skoraj niso obćutile!
  Moj komunizem je ravno toliko kot tvoj, oziroma je tvoj veliko več kot moj!
  Laž je tudi da se je sesul zaradi ekonomije! Dejstvo je, da je Italija vsaj trikrat bolj zadolžena od Grčije, le da se o tem ne govori! Pa ne da so Italijani sami komunisti???
  Treba bo upoštevat dejansko stanje in ne samo kokodakat kot neki pastir ukaže. Pa še dolgoletni član in vodilni v ZKJ je bil!!!

 64. Alter komentira:

  He he, kakšne neumnosti kvasiš. Le katere komunistične države pa imajo visoko rast BDPJ? Severna Koreja (ljudje umirajo od lakote) ali Kuba (kjer so ljudje revni)

  Kapitalizem že več stoletij deluje dobro in to dolgo. Krize so bile in bodo. Kapitalizem se je najhitreje pobral, medtem, ko se je komunizem sesul ob malo večji krizi.

  Komunističnih držav kriza ni doletela, saj so izolirane v svoji revščini. Kapitalistične države so se najhitreje odzvale in se najhitreje pobrale (Baltske na primer).

  Socialistična Slovenija je pa v težavah, kot tudi socialistična Grčija.

  Komunizem je tvoj, jaz komunizma ne maram. Komunizem se je sesul zaradi ekonomije. Različne vrste zadolženosti so ti pa španska vas, zato pa pišeš take neumnosti.

  Seveda je treba upoštevati dejansko stanje, ne pa le kokodakati, kot ti ukaže tvoj führer Kučan.

 65. Rudi komentira:

  To je to! Jaz sem isto povedal že leta 1991. Bil sem tam osebno, v Sneberjih in vedel do potankosti za vse te svinjarije. Zato je zadnji čas, da Janez Janša ostane v zaporu! Za vedno!

 66. Dajana komentira:

  Rudi… zaradi mene. Samo, bojim se, da mora v zapor razen Janše še kdo drug. :)

 67. Rudi komentira:

  Vsekakor. Takrat smo se borili za ideale. Janša danes le pooseblja vse te zločince! Spomnim se tedanjih besed pokojnega Lebingerja, pa z Mirom Bregarjev sva si vse povedala. Spomnim se, kako smo rekli, da bomo samo obroč okoli vojašnice razklenili, ker norih ukazov z M48 ne moremo izpolnjevati.

  Tudi danes lahko rečem le: Gusti, iskrena zahvala za tvoj tedanji upor. Nekateri to cenimo že vseskozi, nekateri bodo šele spoznali. Vedi, da tvoja dejanja niso bila zaman! Ovc bo vedno manj. Očitno je bil potreben čas.

 68. fuga komentira:

  Ja, zanimivo, koliko kontradiktornosti sem že slišal v primeru Janez Janša, kot o nosilcu osamosvojitvenih teženj slovenskega naroda izpod jugoslovansko-srbskega modela vodenja države Jugoslavije. Po navadi mu isti komentatorji jemljejo osamosvojitveni primat, po drugi strani pa po sistemu čefurskega obrekovanja, diskreditacij, montiranih sodb in obsodb izpade, da gre za maščevanje umirajočih projugoslovanskih zombijev, ki so bili takrat ob eminentni položaj nosilcev komunizma, ki ga pa dejansko nikoli zares ni bilo, in so že vseskozi po osamosvojitvi kovali maščevanje nad njim. Zanimivo pa je, da vsa ta fama ne rešuje države, sploh pa ne njenega gospodarstva. Folk sploh ne vidi namernega uničevanja gospodarskih atributov, velikanske brezposelnosti in izseljevanja, skratka, narodnega propada. In tega ni Janša kriv.

 69. Tom komentira:

  Morda ne bo odveč, če si preberete serijo člankov na to temo na internetni strani gospoda Rudija Klariča
  Čisto lahko se zgodi, da bo kdo spremenil svoj pogled o tej temi, še posebej pa se lahko zgodi, da žolčna in nestrpna razprava preide zopet v zrelega človeka dostojno debato.
  T
  http://www.rudiklaric.info/neodvisni_komentarji.php?ponudba=komentarji&komentar=297

 70. Milan komentira:

  Čudi me tako nasprotujoča razprava o očitnih dogodkih. Finci nikoli niso zanikali podkupovanje. Sprožili so sodni proces,ki pa je bil ustavljen v interesu države z obrazložitvijo, da se pač s takimi državami ne da drugače poslovati. Obsodbe v Avstriji, ki so jih zaključili z obsodbami kažejo na dejansko podkupovanje. Procesi pri nas pa sprožajo pravo komedijo, ki jo bo zaključilo Ustavno sodišče ali s ponovnim sojenjem, ki bo zastarelo ali pa z oprostitvijo zaradi pomanjkanja dokazov.
  Čakajo nas ogromne odškodnine, ki jih bodo izterjali oproščeni obtožb.
  Pozdrav Milan

 71. Alter komentira:

  Kakšne laži širiš. Na Finskem so zanikali podkupovanje, le dopuščali so možnost podkupovanja, če bi bilo to treba.

  Oproščeni so bili, ker ni bilo dokazov. V Avstriji so jih obsodili zaradi davčnih utaj in podkupovanju ljudi na nizkih položajih.

  Popolnoma pravilno je, da nas čakajo odškodnine. Saj je cela afera nastala zgolj zato, ker je LDSovski tajkun Pavček ostal brez denarja.

 72. Rudi komentira:

  Zakaj se vedno najde kak pametnjakovič, ki ni bil zraven in se dela pametnega? Ali to plačuje Janez? Kar je Avgust napisal je popolnoma res, ker sem bil takrat v vojni zraven. In nehajte pametovati tisti, ki ste si riti greli kje drugje ali pa vas sploh še na svetu ni bilo! Amen!

 73. Alter komentira:

  To, da si bil zraven v vojni, še ne pomeni, da veš vse.

  Janez nikogar ne plačuje.

  Napake so se dogajale, ampak take zarote se pa dokazano niso dogajale.

 74. fuga komentira:

  No, Rabimo samo še kak Kumrovški doktorat, da bo debato postavil na svoje mesto. Malo jih je še po toliko letih, ampak se dobro držijo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !