Kdo vodi proteste?

Slovenci so narod, ki ga imam zelo rada. Ampak… pri nekaterih stvareh bi pa iz kože skočila. Zelo sem vesela protestov, ki so se začeli dogajati najprej v Mariboru in potem po vseh Sloveniji. Dvakrat sem bila na demonstracijah tudi zraven. Pogledala sem veliko filmčkov in prebrala veliko blogov in člankov na temo.

Mislim, da je oblast v resničnem strahu, zato, ker nad tem nima kontrole. :roll: In tudi opozicija nima nad tem kontrole. Protesti nimajo zveze z nobeno stranko, čeprav seveda hoče vsaka pristaviti svoj lonček. Planet Siol je recimo na začetku govoril, da se v Mariboru dogaja linč. Potem, ko so videli, da ne bodo mogli protestantov ustaviti, karkoli že napišejo, so začeli bolj simpatično pisati o ljudeh, ki so prišli na ulico. :roll: Dokler ni nekje nekdo privlekel idejo, ki jo spet lansira Siol – da so protesti organizirani s strani ultralevice.

Kot prvo… v Sloveniji da obstaja skrajna levica? In kdo naj bi to bil?Na Drugem svetu obstaja ene par mandeljcev, ki zpravijo, kako lepo je bilo v Jugoslaviji, ko smo imeli socializem in samoupravljanje, a v bistvu nimajo pojma o pojmu nimajo o zgodovini in o politiki. Ja, njih bi jaz imela za skrajno levico, a nikoli nikoli nikoli ne bi šla na proteste, če bi jih taki “srčki” organizirali. :roll: Njihova ideologija je v glavnem to, da so proti cerkvi. A je to naj bi bila skrajna levica? :roll: Če pomislim na tiste komentarje, se mi želodec obrača. :cry:

Najprej naj povem, da so za stanje v Sloveniji največji krivec stranke. V Sloveniji obstaja desnica in levica (kakorkoli jima že rečemo), ki je vsaka po svoje krilo vzela vse svoje družinske člane, jim zagotovila službe itd. Edini cilj teh strank je ostati kolikor mogoče dolgo na oblasti in kazati s prstom na drugo stran, da je ta kriva za porazno stanje v državi.

Če bi hoteli urediti stanje v državi, bi morali najprej ukiniti stranke. A kako urediti življenje v naprej… Lahko je zahtevati, da morajo vsi oditi. A kdo bo prišel namesto njih?

Zadnjič sem na demonstracijah, ki so jih imenovali prva slovenska vstaja stala poleg nekoga, ki je imel mikrofon in je govoril, da nismo proti politkom, ampak proti sistemu. Govoril je popolustične parole, zraven smo pa bolj ali manj ploskali.  Nekateri so skandirali “Aleš, Aleš”, a je to hitro zamrlo. Nekaj vil sem videla, pa nekaj grabelj, ljudje so bili veseli, razpoloženi. Videla sem tudi vsakovrstne zastave in na plakatih je bilo marsikaj napisano. Protestniki smo torej mi vsi, to je “narod”. Vsi smo del tega naroda. In narod je na ulici, ker je nezadovoljen s politiki. S politiki vseh barv. A je to tako težko razumeti? A je treba vedno ljudi tlačiti v nek predal? :roll:

 • Share/Bookmark

Tags:

2 odgovorov to “Kdo vodi proteste?”

 1. Stric Marč komentira:

  Skrajna levica niso bivši jugoslovanski komunisti, niti ne jugonostalgiki.
  To so ljudje, ki prisegajo na drugačno ureditev predvsem lastniškega odnosa. Od nekdaj je bilo tako, da sta se levica in desnica razhajali predvsem v odnosu do lastnine in do vloge države. Na pankerski Univerzi ( na Metelkovi9 levičarjev, kolikor hočeš. Za cel CK. Pravzaprav so tudi gibanja “Zasedimo Walt Stret, Anonimus, Piratska stranka po svojih zahtevah, ki posegajo v bistvo lastnine , ultra lčevičarska. Ultralevičarska so bila tudi študentska gibanja v zašetku 70 let, saj so vsi mladci takrat nosili simbole levice. Kape in majice Che Gevare. Potem pa se je to gibanje razcepilo v dva dela: v zelene< ki so pomembno vplivali na odnos človeka do narave in na oboroženo frakcijo Rdeče brigade.
  Toliko o ultra levici!
  Pa veliko sreče v letu, ki prihaja.

 2. Dajana komentira:

  Ma ja, kakorkoli… Ti so mi zelo čudni. Tako kot skrajneži vseh vrst. Srečno tudi tebi, dragi Stric Marč! <3<3<3<3<3<3

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !