Življenjepis Ume Thurman

Thurmanova je hči fotomodela Nene von Schlebrügge in profesorja Roberta Thurmana. Odraščala je v mestu Amherst v zvezni državi Massachusetts, kjer je obiskovala tudi lokalno srednjo šolo. Kasneje se je z družino preselila v Woodstock, New York v zvezni državi New York. Njen oče je svoje otroke vzgajal v budistični veri in Uma je poimenovana po frazi Dbuma Čenpo (»db« je v tibetanščini nem), kar v sanskrtu pomeni »velika srednja pot«. Očetovi vzgoji navkljub zase pravi, da jeagnostik. Ima tri brate, Gandena (roj. 1968), Dechena (roj. 1973) in Mipama (roj. 1978), ter polsestro Tayo (roj. 1960) iz očetovega prejšnjega zakona. S svojimi brati in sestrami je precejšen del otroštva preživela tudi v indijski Almori, kjer jih je občasno obiskoval tudi Dalajlama. Sama je dejala, da je bila v otroštvu nerodno in samozaprto dekle, saj so jo dražili zaradi visoke postave, nenavadne kostne strukture, velikih stopal in nenavadnega imena (včasih se je zlagala, da ji je ime »Uma Karen«). Ko je bila stara deset let, ji je eden od prijateljev njene mame predlagal, da bi odšla na plastično operacijo nosu. V otroštvu je zbolela za telesno dismorfično motnjo, o čemer je leta 2001 spregovorila v intervjuju za revijoTalk. V osmem razredu osnovne šole je vzljubila igranje. Nek agent jo je opazil v vlogi Abigail v šolski igri The Crucible in ji ponudil priložnost za poklicno igranje. Tako je pričela obiskovati elitno pripravljalno šolo Northfield Mount Hermon v Massachusettsu, ki jo je kasneje zapustila, z željo, da bi se osredotočila na svojo igralsko kariero.

Družinsko ozadje

Njen oče, Robert Alexander Farrar Thurman (roj. 3. avgusta 1941), se je rodil v New Yorku kot sin Elizabeth Dean (roj. Farrar), gledališke igralke, in Beverlyja Reida Thurmana, ml., prevajalca in novinarja agencije Associated Press.[6] Robert Thurman je med leti 1973 in 1988 delal kot profesor verske vzgoje na kolidžu Amherst in nazadnje sprejel vlogo profesorja tibetantskega budizma na Univerzi Columbia.[7]

Mati Ume Thurman, Nena von Schlebrügge, je bila fotomodel. Rodila se je v leta 1941 v Mexico Cityju. Njen oče je bil baron Friedrich Karl Johannes von Schlebrügge, nemški vojaški oficir in eden pomembnejših nacističnih vohunov v Južni Ameriki, ki pa so ga nacisti zaprli, ker je ščitil svoje judovske prijatelje. Umina babica po materini strani je bila Birgit Holmquist, ki se je rodila v švedskem Trelleborgu. Holmquistova je v 30. letih 20. stoletja delala kot fotomodel za gol kip, ki stoji v švedskem pristanišču Smygehuk. Njen oče je bil Šved, njena mati pa je imela nemške indijanske korenine.[10] Umina mati je bila, preden se je poročila z njenim očetom, poročena z ameriškim psihologom in izvedencem za LSD Timothyjem Learyjem.

morate prebrati vse, tukaj

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !