V boj za pravice, Slovenci!

Le zakaj naj bi imel bivši predsednik pravico do 100, oziroma 80% plače še po preteku mandata? Le zakaj? Zakaj nima te pravice en zgaran logar, hišnik, trgovec, čistilka, ki so pošteno opravljali svoje delo? S čim so si zaslužili bivši poslanci še po preteku mandata bajna nadomestila, medtem, ko so si nagrabili polne žepe, si zgradili hiše in vikende, se vozijo okrog v najdražjih avtih…..zakaj ne bi imeli te pravice policisti, gasilci, reševalci, ki reskirajo svoja življenja dan na dan za par sto evrov na mesec in ko pristanejo na zavodu izčrpani in razvrednoteni imajo za svoj trud na razpolago tečaje o pisanju prošenj za delo in posmeh. Le zakaj imajo duhovniki neobdavčene prihodke in s “pušco” nabirajo ogromne denarje in se norčujejo iz revežev….zakaj mora plačati davke mama, ki ne ve kateremu od odraslih otrok naj kupi čevlje ali kako naj nahrani svoje odrasle otroke, ki poprimejo za vsako delo, kljub visokim šolam. Zakaj nima dovolj za hrano oče, ki dela vse dneve, tudi nedelje, da pomaga svojim sinovom, študentu in drugemu srednješolcu, ki zjutraj trdo dela, popoldne pa se ob delu šola in to šolo plačuje……?

En pokvarjen župan pa brez sramu prepiše hišo na nevzgojenega, pokvarjenega mulca, ker je faliran gimnazijec! Le kdo daje pravico do visokih odpravnin tistim, ki so kradli, goljufali in brez morale lagali delavcem in revežem? Kaj naj je moj otrok, ko mu je ta država vzela štipendijo, čeprav je bil Cojzov štipendist? Kako naj si plačuje sobo, če nimamo za hrano in nove čevlje?! Seveda to predsednika vlade, države ne zanima. Še manj to zanima župane in poslance… Bomo spet priča, da bodo lahko študirali le otroci bogatašev, ker jaz se sprašujem, kako bom sinu plačala 500 evrsko vpisnino?

Zakaj me ta država sili, delati še po 35 letih delovne dobe, čeprav so mi pri petnajstih govorili naj grem delat, da bom šla lahko prej v pokoj. Čeprav delam petek in svetek in sem ob delu naredila srednjo šolo, nimam več idej kje naj zaslužim še kak evro, da ne bomo lačni. Zakaj me silijo, da preživljam svoje odrasle otroke, ki poprimejo za vsako priložnostno delo, a redne službe ni, drugemu pa je po nekajmesečnemu delu delodajalka gladko pokazala vrata in prijavila stečaj. Denarja ni nikoli videl! Naj jih pustim lačne? Le zakaj se upokojencem očita , da so v breme državi, čeprav so preko petintrideset let delali in vplačevali v blagajno.

Kdo je pokradel njihov denar? NJIHOV? Seveda tudi to poslancev, županov, predsednika, Živčec-Kalanove, Zidarja, Hilde, Kanglerja, Janše, Sodnikov ne zanima,…. le zakaj bi jih. Oni se s tem ne ubadajo. Le zakaj bi se?
Vendar bojte se pesti mam, ko jih dvignejo v bran svojim otrokom, četudi so odrasli. Če nas silite, da zanje skrbimo tudi še, ko bi oni morali za nas se nas bojte, kajti ljubezen mame je močnejša od laži in nemorale.

  • Share/Bookmark

Tags:

2 odgovorov to “V boj za pravice, Slovenci!”

  1. Stric Marč komentira:

    Tema iz časov naturalizma. Žalostno. Ta svet ne daje pravih odgovorov. Za vpisnino bo morda država tako velikodušna, da bo dala študentu kredit. Ko bo končal študij, bo brez dela in z dolgovi. Ne bo nam treba v Ameriko. Amerika bo prišla k nam, tista v najslabši luči.

  2. Dajana komentira:

    1. Zakaj svet ne daje pravih odgovorov? Spremenimo ga! 2. Zakaj bi morala priti k nam Amerika v najslabši luči? :roll: Kdo nas je vedno učil vse gledati najslabše? ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !