Pismo Alenke Hlep Janezu Janši

G. Janša, pozdravljeni.
Naj vam povem, da mi je zelo malo mar, ali vas SDS podpre ali ne, je stranka, katere članica nisem, torej se me ne tiče. Se pa me tiče, da ste predsednik vlade države, katere državljanka sem.
Kot brezposelna mati se že lep čas trudim najti zaposlitev, pa je ne dobim. Na tem mestu nikakor ne želim odpirati razprave od razlogih za to in o morebitni vaši (saj ste eden vodilnih v državi, kajne?) vlogi v tem. Imam pa naslednjo zahtevo. Kadarkoli se kje prijavljam v kako “javno” službo, moram priložiti dokazila ali izjavo, da nisem v kazenskem postopku, da nisem kaznovana, da imam izpolnjene te in te pogoje… Čudi me, da za politike to ne velja, saj ste menda na bistveno bolj odgovornih mestih od, recimo, statističnega analitika – pripravnika.

Pa dobro. Sledeč vašemu zgledu bi, da rešim svojo in hčerkino eksistenco, rada našla denar, katerega vir ne bi bil nujno transparenten, ki bi bil potencialno celo protipraven. Zato zahtevam od vas vnaprejšnji odpustek, da ne bom kazensko preganjana, če bom slučajno delala na črno ali zaslužila kak denar, ki ga ne bom prijavila davčni upravi. Za preživetje gre! Ne za milijone, za preživetje. Glede na to, da vi ne znate ali ne morete pojasniti izvora vsakega centa, tudi zase zahtevam isto pravico. Od vas to zahtevam strogo kot od predsednika vlade Slovenije, saj menda za naju veljajo ista pravila. Obljubim in trdim, da ne bom (razen morda dela na sivo… malo bolj temno sivo) počela ničesar kriminalnega in ljudje, ki me dobro poznajo, lahko jamčijo zame, da sem etična in moralna oseba, ki drugim ne želi škodovati. V kolikor bi slučajno, recimo, prišlo do kakega postopka, bi želela vaše zagotovilo, da vas lahko kličem kot pričo v svoj zagovor, da boste pojasnili, da gre pač za prakso, po kateri tudi sami (morda, nedokazano, a tudi nezavrženo!!!) delujete.

V kolikor mi ne morete izdati potrdila, ki bi mi to omogočal, pa pričakujem, da boste od sebe zahtevali enako – da boste torej brez senčice dvoma razjasnili vsak cent, da boste za nazaj in vnaprej za vsakršno funkcijo z dokazili upravičevali, da ste primerni (saj veste, nekaznovanost, brez postopkov, primerne izkušnje, izobrazba, pa tisto o integriteti in take zadeve…). Kar tudi pomeni, da ne odstopajte kot predsednik stranke, to je strankina stvar, temveč kot predsednik vlade – to je stvar vseh nas! Svoboda, bratstvo, enakost, ali kaj so že te barve naše zastave?

Imate dovolj jajc za eno ali drugo? Ali vsaj, da mi odgovorite? Da mi odgovorite zame, za mojo hčerko, za mnoge, ki jim gre še veliko veliko slabše, ker so prepošteni, da bi goljufali, ali pa se vsaj “znašli”?
In že vnaprej naj vam povem, da se ni treba truditi z nikakršnim odgovorom v stilu, da naj gledam druge, da naj vprašam druge, da ni nič dokazano, pa o konstruktih. Če ste predsednik vlade vi, zahtevam odgovor od vas. Če bi bil kdo drug, bi v takem primeru ravnala enako. Tako, kot sem nedvoumna in neposredna jaz, bodite še vi. Zmorete?

Alenka


 • Share/Bookmark

Tags:

4 odgovorov to “Pismo Alenke Hlep Janezu Janši”

 1. zvone komentira:

  Živijo Alenka,
  bravo, dobro mišljeno in napisano. Strinjam se z vami. Naš največji problem je, da se na morebitnih volitvah pojavijo zopet isti obrazi, ki so nas pripeljali tako daleč in to me spravlja v obup in strah za moje otroke – naslednike.
  Upajmo, da nimam prav…
  Pozdrav,
  Zvone

 2. Dajana komentira:

  Zvone, ne bojo se! Nemogoče! Kar lepo zaupaj, da se bo vse uredilo in misli pozitivno! :)

 3. Katka komentira:

  Dajana, bolje bi težko zapisala in se povsem pridružujem. Imam pa eno vprašanje: a na odgovor še čakate? :)

 4. Dajana komentira:

  Katka, tega pisma nisem napisala jaz. Dobila po mejlu. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !