Čudežno drevo v tebi

Utrujen popotnik se je usedel v senco drevesa, da bi počival. Ni pa vedel, da je bilo to drevo čarobno; ”Drevo, ki izpolnjuje želje.” Ko se je usedel na trda tla, je pomislil kako lepo bi bilo, če bi se sedaj znašel na mehki postelji. V trenutku se je pred njim prikazala postelja. Osupel je zlezel nanjo, pomislil je, da bi bil višek sreče najti ob sebi lepo dekle, ki bi mu masirala vneta stopala. Nemudoma se je dekle prikazalo in ga začelo masirati.”Kako sem lačen,’’si je rekel. ”Užitek bi bilo kaj pojesti”. In res, pred njim se je znašla bogato obložena miza.

Mož se je razveselil in začel jesti in piti, kakor mu je srce poželelo. Glava mu je kmalu omahnila in veke so lezle skupaj zaradi vina. Raztegnil se je po postelji in razmišljal o dogodkih, ki so se zgodili tistega posebnega dne.
”Lahko bi zaspal za uro ali dve, ”je pomislil. ”Najhujše, kar se lahko zgodi, bi bil kakšen tiger, ki bi šel mimo in me požrl, medtem ko spim. ”
In v trenutku se je pojavil tiger in požrl ubogega popotnika.

V sebi imaš čudežno drevo, ki čaka, da bi izpolnilo tvoje želje. Toda bodi previden! Isto drevo lahko izpolni tudi tvoje črne misli in strahove. In vse negativne misli lahko vplivajo nanj, tako da se ti ne izpolnijo stvari, ki si jih želiš. To nam vsakodnevno povzročajo skrbi.

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !