Med fotografijami je tudi ena ženska

Ko sem nono spraševala kdo to je, me je vedno zelo na hitro odpravila in mi rekla, da naj pospravim fotografije. Ko mi je nono pravil zgodbo, da kako je skoraj umrl zaradi malarije in lakote in je hodil prositi za hrano tja, kjer so razdeljevali mleko in moko domačinom, se ga je ena ženska usmilila in rekla razdeljevalcem, da se odpove mleku in naj ga dajajo njemu dokler ne pride k močem … Potem so ga ujeli Američani in en njihov zdravnik je rekel, da bo okreval samo, če ga pošljejo domov in tako se je srečno vrnil in ko sem jaz le sitnarila in spraševala, kdo je ženska na slikah, mi je teta enkrat rekla, da to je pa ena žena, zaradi katere bi nono lahko ostal v Afriki …

cela zgodba tukaj >>>>>>>

 • Share/Bookmark

Tags: , ,

2 odgovorov to “Med fotografijami je tudi ena ženska”

 1. Frenk komentira:

  Vau Dajana!

  Lepo pišeš in izbiraš teme drugih na blogu. Prav po mojem okusu so in vredne komentarja:-)

  Posebno odlična a se mi zdi ta zgodba, ki si jo objavila zgoraj, saj je tudi Drsalka odlična mojstrica v sestavljanju besede in slike. Kadar ona odpre staro kovinsko škatlo, potem ob žlahtnem humornem zvoku vedno pade ven kakšna posebna skrivnost.

  Čeprav je to le fotografija ene ženske iz Afrike, zna narediti ona »nekakšno ljubezensko afero,« o kateri potem njen nono sanja celo življenje. Če je treba mu prihiti na pomoč cela ameriška vojska, da o ostalih niti ne govorimo.

  Kot rečeno, ena sama odličnost je je do vsega, pa tudi do nje same, nekakšna pozitivna samo-ironija . Njen tekst nas sili, da se smejimo človeku, ki nam je nadvse drag in svetu, ki je naše življenje.

  Verjetno bi ona res znala napisati cel roman na osnutku ene same ženske fotografije, za kar jo ti prosiš v svojem komentarju, a za popolnost zgodbe bi bilo treba vseeno prej raziskati, ali ni morda nastal iz tega odnosa v Afriki še kakšen otrok ljubezni?

  Njen nono je morda že prej umrl, preden se je bil pripravljen izpovedati o potomcu. No, za potešitev te skrivnosti, bi ji ti mogla ti priskočiti na pomoč, ker znaš vzpostaviti kontakt z dušami, ki bi želele pojasniti tisto, za kar so bile prikrajšane na zemlji…;-)

  Še mnoga vprašanj bi moglo pestiti tiste, ki se ukvarjajo z zgodbami iz starih skrinj. Ker si Ti sama sebi ne zastavljaš nobenih vprašanj, zato ti bom postavil jaz eno.

  Kdaj misliš ti spet začeti zbirati svoje pismene osnutke za knjigo, ki še niso niti povsem izoblikovani, a že izgubljene nekje v vesolju ???
  Prosim te lepo, začni že enkrat spet misliti na to, kako jih boš enkrat obelodanila v svoji knjigi!!!

  Toliko zaenkrat, ostalo prepuščam tvoji ustvarjalni duši. Kar bo prišlo ven, bom z veseljem prebral in tudi komentiral.
  Pri tem verjamem v tvojo ustvarjalno vitalnost in jasno vidnost izražanja:-))))

  Frenk

 2. Dajana komentira:

  Oh, Drsalka piše krasno, ja. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !