Ojoj! Pikica in Pikec se ločujeta!!!!!!

Pikica in Pikes sta se rodila nekaj dni narazen. Skupaj stanujeta in njuni starši so bili prijatelji, še preden sta se v puberteti zaljubila drug v drugega. Pikica in Pikec sta izgubila nedolžnost eden z drugim in vsem, ki ju poznamo, se je zdelo, da sta tadva od vekomaj skupaj, da ne bosta šla nikoli narazen in da bo prej Rim pogorel do tal, preden se bo zgodilo kaj tako nezaslišanega kot to, da bi šla tadva narazen.

In vendar sta šla narazen…

Pikica in Pikec imata oba dobro situirane starše, ki so jim vedno priskočili na pomoč, ko je bilo treba “vahtati” njuni hčerkici. V bistvu sta bili hčerkici več pri starih starših, kot pri njiju. Stari starši so si včasih kar skočili v lase, ker so hoteli oni čuvati tamali dve, da bi se Pikica in Pikec odpočila od napornih služb, ki sploh niso take naporne. Pikica in Pikec sta si zrihtala novo stanovanje, ki je bilo neznansko drago… ampak nič hudega, saj oba hodita v službo in dobro zaslužita.

Kar zaslišim pred nekaj dnevi strašno šepetanje po telefonu in skrivanje, da se lahko v miru pogovorita… Sestra kliče Pikičino mamo… Sestra ji govori… “Oh nikar se ne sekiraj, saj je povsod kaj narobe”… Pikičina mama odgovarja, kaj… ne vem, lahko pa si mislim, da je na robu živčnega zloma in da ji je grozno ravno tako, kot če bi kdo umrl.

Drama je velikanska. Vzdihovanje še bolj. Vsi imajo solzne oči in skrivajo, da je kaj narobe. Ne povedo na glas. O tem se ne govori. Sramota… Tabu tema.

Rada bi naglas zakričala, pa bom raje napisala sem:

V bistvu se sploh ne ločujeta, saj nikoli poročena nista bila.

Za otroke bo poskrbljeno, saj nikoli ni bilo narobe in jim nič ni bilo odvzeto. Otroka imata očeta in mater. Ve se, kdo je to in kdo je s kom poročen in kdo je s kom v odnosu ni pomembno… Njuna oče in mati bosta za vedno ostala njuna. Karkoli se zgodi.

Za denar ni problem, saj sta oba v službi. Kaj pa, če bi prodali drago stanovanje ali ga zamenjali za manjše?

V čem pa je potem problem? Tamali dve sta še naprej pri obeh starih starših… Ti so lahko še naprej prijatelji. Ali se morajo skregat, če gredo tamladi narazen? Dvajset in več letno prijateljstvo? Pikica gre lahko stanovat k staršem. Saj imajo veliko stanovanje in sta tamali dve itak stalno tam.

Zakaj je treba tako komplicirat? Zakaj je treba delat tako dramo?

Nihče ni umrl. Ljudje se stalno ločujejo. To ne pomeni nič. Če bosta pametna, bosta ohranila kontakt in si zaradi otrok ne bosta nagajala bo vse v redu in nihče ne bo imel nobenih travm.

Človek pač dela dramo, ker misli, da je tako bolj živ… Ali pa ima napačna prepričanja. Da mora biti človek celo življenje samo z enim partnerjem ali kaj podobnega. :roll:

Eni ja, drugi spet ne. Ljudje smo si popolnoma različni. Ne moremo se primerjati med sabo. Vsak ima popolnoma drugačno – popolnoma svojo – edinstveno zgodbo, ki nima zveze z drugim človekom. Vsak človek je v bistvu sam in ko lahko preživi sam in je sam s sabo, šele takrat bo prišel k njemu njegov pravi partner. Ki je vedno tu okoli. Vsak človek ima svojo dušo dvojčico…

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !