Džohar Carnajev

dzohar-carnajev.jpg (500×479)

rojen 22.julija 1993… tukaj njegov twitter ……………Džohar je bil zanje terorist in musliman, in to je bilo vse, kar je bilo pomembno. Pa čeprav je fant od svojega 12. leta živel in se šolal v ZDA in imel ameriško državljanstvo. Malce manj prilagojen je bil njegov 26-letni brat, ki je bil ubit v spopadu s policijo, fotografija njegovega krvavega, hudo ranjenega trupla na operacijski mizi pa je zaokrožila po spletu kot kaka trofeja. Kdo je pokojnika fotografiral in sliko razposlal naokoli, sicer ni znano, a dejstvo je, da je bil v oskrbi bostonskega zdravstvenega centra Beth Israel Deaconess Medical Center.

Zdravnik, dr. David Schoenfeld, ki je oživljal hudo ranjenega Tamerlana Carnajeva, je medijem razlagal, kako zdravniška ekipa ni vedela, koga jim peljejo. “Je osumljenec? Žrtev? Policist? Nazadnje je ta razprava hitro zamrla, saj ni bilo važno, koga peljejo k nam. Zdravili ga bomo najbolje, kot znamo, ker res ne veš, za koga gre, dokler se prah ne poleže.”Zdravnikom se je torej zdelo pomembno zdraviti, “ker še niso vedeli, za koga gre“. Bi bili kaj manj pripravljeni spoštovati Hipokratovo prisego, če bi bili povsem prepričani, da gre za osumljenca?

Ključna beseda tu je tudi “osumljenec”. Pri bratih Carnajev so ameriški mediji le redko uporabili besedo osumljenec. V glavnem je šlo kar za “bombaša“. Na to temo se je na svojem Facebooku razpisal Alex Lightman z bostonske univerze MIT: “Hočem se pridružiti ‘Imamo ga!’ slavju. Imam samo eno vprašanje, preden se pridružim zabavi. Ali pa morda več kot eno. Kakšne dokaze imamo proti bombašema? Ne bom rekel ‘domnevnima’ bombašema, ker glas Amerike pravi, da je bil bombaš, ne domnevni bombaš, zato že mora biti res. Glas Amerike pravi, da je primer zaključen.”

Kaja Sajovic, odlomek od tu >>>>>>>>>>

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !