Ni ga junaka strokovnjaka, ki bi upal v politiko

Po eni strani jokamo, da nimamo strokovnjakov! Po drugi strani, pa mediji nasadijo prav vsakega. In tako iz dneva v dan. V političnem peskovniku je vse po starem. Nekdo bo moral prekiniti ta začaran krog. Kako, nimam pojma. Jasno pa je nekaj! Kdorkoli se že loti dela, se ga v resnici ne. Pa naj gre za aktualno vlado, prejšnjo ali pred prejšnjo. Namesto s svojim delom, se vsi ukvarjajo z branjenjem svojega lika, dela in preteklosti. Namesto z reformami, se ukvarjamo s plagiati in podobnimi aferami. Aktualne člane vlade, sami sramotimo doma in v tujini. Prejšnje enako! Ne ustvarjamo novih delovnih mest. Raje evropskim partnerjem pisarimo o temačnih silah iz ozadja.

Premierka Bratuškova je kriva samo tega, da je Zokiju rekla DA! Sestavljanje vlade, je bila slaba šala. Vse, kar ima ugled in veljavo v finančnem svetu, se ne namerava sramotiti v politiki! Vsi po vrsti, so odklonili ministrsko funkcijo! Neverjetno pravzaprav! Potem se javi brezimnež iz NLB. In je minister! Če kdaj, potem je s to vlado jasno, da strici obvladujejo državo. Alenka in Čufer je prav gotovo ne! Onadva ne sprejemata nobenih odločitev. Podpisujeta in predstavljata, kar jima sporoči “prava oblast“!
Veliko težavo predstavlja tudi KPK. V izogib temu, da razkrijejo svoje premoženje in malverzacije, raje ne stopijo v ospredje. Boj za oblast in premoženje, je državo spravil na kolena. A tempo ne pojenjuje. Prihajamo v težaven položaj. Paradoksalen. Če hočemo preživeti, bomo morali politike pustiti, da delajo. Njihove pretekle grehe, pa  bomo morali spregledati. Tako funkcionira prestolnica države!
Levica se zaveda, da bi jih volitve pokopale. Zato na vsak način iz vseh strani, podpirajo skrpucalo, imenovano vlada! Na desnici je zavladal preplah, ki ga je Janša moral zadušiti. Iz turneje o človekovih pravicah, je prišlo sporočilo. Poslal ga je Janez Janša! Prejemniki pa Černač, Tanko, Zver, Pavlin in še nekateri! Če izpustim puhlice in izločim bistvo, Janša sporoča kameradom;
Ostajam v politiki, kandidiral bom za predsednika“!

~ mikstone

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !