Josip Broz ali Josua Mayer -Tito?

tumblr_mdc0q3GplI1rubozqo1_400.jpg (400×442)

umrl na današnji dan pred 33.leti… mogoče, da ni umrl na današnji dan… mogoče mu sploh ni bilo ime Josip Broz, lahko, da je bil Josua Ambroz… :Zbog takovog podrietla, Josua Ambroz Mayer je proveo mladost i odrastao u carskoj priestolnici Beču, a prvi materinski jezik bio mu je Wiener-deutsch, na kojemu je i podkraj života opet progovorio kao predsjednik Tito u polusvjesti par dana pred smrt u Ljubljani 1980.

ojojojoj >>>>> Zatim je nastavio vojnu naobrazbu, pa je završio carsku vojnu akademiju u Pečuhu (Madjarska), gdje je učio u istom razredu s budućim Führerom njemačkog Trećeg Reicha, mladim Adolfom Hitlerom, tj. zajedno sa svojim budućim protivnikom iz 2. svj. rata. Ovo njihovo zajedničko školovanje je potom bilo vrlo važno za Titova vojna iskustva.

Pravi Josip Broz koji je izvorno kršten pod tim imenom, rođen je stvarno 21. svibnja 1892. u selu Kumrovcu u Hrvatskom Zagorju, kao sedmo diete Marije Javeršek, koja je rodom iz susjednog slovenskog sela Podsreda preko Sutle. Njegov pravi hrvatski otac je bio Franjo Broz, seljak u Kumrovcu poznat kao teški alkoholičar, pa je od njegove 14 zlostavljane djece pola umrlo u mladosti. Josip Broz bio je sitniji i niži dječak s uskim asketskim licem i skromnim intelektualnim sposobnostima, pa nije mogao završiti niti osnovnu školu u Kumrovcu, gdje je zapeo i propao već u drugom razredu 1905. Potom kao polupismeni mladić od 1907.- 1913. godine postaje šegrt kod bravara u Sisku.

Odatle iz Siska potječe i prvo važno svjedočanstvo bravara Nikole Ivšića koji je godinama radio s pravim zagorskim Josipom Brozom, o njegovoj fizičkoj razlici od poratnog jugo-predsjednika Tita. Zbog kršenja toga ključnog tabua iz Titinog identiteta, Ivšić je potom u komunističkoj Jugoslaviji bio proganjan, mučen i smrtno likvidiran. Izim velikih razlika u izgledu i naobrazbi, taj je najvažniji razlikovni detalj kako je bravarski stroj odsjekao prst pravoga Josipa Broza, koji je odonda imao na desnoj ruci samo 4 prsta (u ono doba su bilo kakve naknadne bolničke implantacije još bile nemoguće). Naprotiv, kasniji partijski sekretar, partizanski maršal i jugo-predsjednik Tito je imao posve normalnu desnu ruku sa 5 prstiju kojima je uz ino svirao glasovir (što bravar J. Broz nikad nije učio).

Zatim je pravi J. Broz bio tvornički radnik u Sloveniji i Češkoj, a zbog dolaska Prvog svjetskog rata je od jeseni 1913. unovačen u austrijsku vojsku. Potom je J. Broz početkom 1914. poslan na istočni front protiv Rusije, pa je već početkom tog rata, na sam dan Uskrsa 1914, poginuo na Kavkazu pri napadu čerkeske postrojbe. Zato ovdje na Kavkazu stvarno završava osobni životopis i fizičko postojanje pravoga Josipa Broza iz zagorskog Kumrovca, dok su svi kasniji dogodaji pripisani na njegovo ime zapravo krivotvorine.

Jugoslavenski predsjednik Tito je imao jednu malu aktašku od zmijske kože, koju je stalno sve do smrti nosio sa sobom gdjegod bi išao i to nikomu nije davao na uvid. Osim običnim ključem, sadržaj ove torbe je bio još dodatno zatvoren i manjim lokotom. Nakon Titine smrti u Ljubljani 1980, odredjena je posebna Državna komisija za sređivanje Titove ostavine i jedan od članova toga službenog povjerenstva, adjutant Zvonko Kostić koji je uz ino službeno pregledao i ovu Titovu taškicu navodi da su njoj pronašli nešto zlatnog nakita, osmrtnicu Davorke-Zdenke Paunović (ranije Titine supruge) iz 1. maja 1945. godine, pa izvod iz matične knjige vjenčanih s Jovankom Budisavljević od 1952. godine, zatim sliku Pelagije Belousove i kopiju izvješća iz austrougarskog Ministarstva rata od jeseni 1915. godine, u kojemu se navodi popis poginulih austrijskih oficira, podoficira i vojnika iz doba bitke u Galiciji. U tom popisu mrtvih se uz ine navodi poimence i pokojni kaplar Josip (Franje) Broz.

Taj komisijski nadjeni izvještaj dodatno potvrdjuje, kako jugoslavenski predsjednik Tito nije bio Josip (Franje) Broz iz Kumrovca, već da se iza Titinog imena krije osoba drugog identiteta. Međutim je Sovjetska Kominterna naknadno odredila za dalekosežne geopolitičke namjene SSSRa, kako se mrtvi identitet Josipa Broza ubuduće mora prebaciti na njegovog polubrata i komunista Josua Ambroz Mayera, koji je zatim politički preimenovan u ‘Josip Broz Tito’, čija paralelna biografija sada tu sliedi.

beri beiografijo Josue Ambroza >>>>>

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !