Zakaj si je Angelina pravzaprav dala odstraniti dojki…

odgovarja P.J. (objavljeno tukaj)

Po dosedanjih raziskavah ima približno ena od 600 žensk pozitiven BRCA1 test. Izmed teh je 56% odstotna verjetnost, da se bo zadeva razvila v rak na dojki. Toda… glej ga zlomka: tudi brez BRCA mutacije lahko ženska zboli za rakom na dojki: verjetnost je 13%!!! Sedaj pa uporabite matematiko. ;-)

(vir: National Human Genome Research Institute, ZDA)

Po drugi plati pa… Vsa zgodba se je razvila ravno v trenutku, ko naj bi se odločalo o patentu na BRCA1. Za patent se bori – ne boste verjeli da ameriška – korporacija Myriad Genetics. Po potezi naše glavne igralke so delnice omenjenega podjetja poletele v nebo, kot se temu reče (vir: MarketWatch). To niti ni naključje, saj ima korporacija v rokah patent za testiranje mutacije BRCA.

Če omenjeni korporaciji uspe patentirati BRCA1 in BRCA2 gen (da, povsem pravilno zapisano – patentirati želijo pravico do RAZISKOVANJA obeh genov), potem… če upoštevamo t.i. “Obamacare” in denarni tok iz tega naslova, potem to pomeni milijarde iz naslova testiranja.

Ob tem, da je vitamin D učinkovit v zaviranju razvoja raka dojk v 4-ih od 5 primerov, kakor tudi izsledkov na temo Indole-3-Carbinol (I3C), ki se je tudi izkazala kot učinkovina, ki dokazano zmanjšuje tveganje, pa je vsakršno ovinkarjenje odveč.

Gre za spretno pripravljeno propagando (o tem, da je bilo tudi poročanje skrbno načrtovano vnaprej pričajo tudi številne besedne zveze in medijske redakcije). Ljudje v strahu so nadvse ubogljivi in vodljivi in strah pred rakom je dejansko izredno velik. In tukaj se kujejo milijoni na račun strahu in nevednosti malega človeka.

Dejane naše glavne igralke pa gre označiti kot nekaj med darovanjem organov in moderno prostitucijo, po mojem skromnem mnenju.

  • Share/Bookmark

Tags: , ,

2 odgovorov to “Zakaj si je Angelina pravzaprav dala odstraniti dojki…”

  1. P.J. komentira:

    Ma kakih mega odzivov ne gre pričakovati. Pri taksnih rečeh se zmožnost abstrakcije povprečnega komentatorja konča. ;-)

  2. Dajana komentira:

    P.J.: Saj je vseeno, ne pišem blog zaradi tega. ;) Drugače pa pri meni niti ne komentirajo na veliko.

    Hvala za to še enkrat. ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !