Razlika med današnjimi najstniki in mojo generacijo

Ko sta se mati in očim 15-letne Lare G. iz mirnega Oebisfelda v Nemčiji odločila dva dni preživeti ob Baltskem morju, je najstnica izkoristila priložnost in se odločila organizirati zabavo. Okoli 100 gostov, ki so vabilo dobili prek Facebooka, je priložnost izkoristilo za to, da so se popolnoma spustili z vajeti. Povsem so uničili pohištvo, televizor, žar, vrtno pohištvo je končalo v smeteh ali bazenu, stene so bile povsem umazane …
Larina sestra je končno poklicala starše. Pretresena mati je za Bild povedala: “Naša 13-letna Leonie nas je poklicala in povedala, da doma vlada popoln kaos. ‘Mami, vse je uničeno, večine stvari ne boš prepoznala.’”
(odlomek od tukaj>>>>)

*današnji najstniki ne delajo nič doma, sob ne pospravljajo za sabo… no, od mojih otrok, najstarejša sploh ne dela ničesar, čisto nič, nikoli ni pospravljala za sabo, nikoli ni sesala po tleh (ona tega pač ne dela), nikoli ni nikogar vprašala, če kaj pomaga. Ko pride domov, gre direktno v svojo sobo in na računalnik. In… adijo. Komuniciramo kar preko sten ali pa preko sms-ov. :cry:

* najstniki ne lažejo tako kot smo mi… moja najstarejša pove, kam gre, medtem, ko sem se jaz svojim staršem vedno izmišljevala, da grem k prijateljici prespat (ko sem imela fanta). No, očetu sem se zlagala, mami pa ne. Moji otroci pa rastejo brez očeta, mogoče bi bilo drugače, če bi imeli očeta vedno tu.

* besede, ki so bile prej prepovedane, so zdaj popolnoma normalne. Se spomnim, kako sem jih dobila po ustih, ko sem rekla “zajebana”, zdaj pa ima moja hči to besedo za normalno. Beseda jebi se še naglas ni bila izgovorjena, zdaj pa so te besede hit pri Iztoku Gartnerju, Ireni Sireni itd. :roll:

* današnji najstniki so veliko bolj neodgovorni, kot smo bili mi. Večkrat sem našla doma odklenjena vrata, ki jih je moja hči pozabila zaklenit ali pa ni ugasnila ventilatorja za sabo, ki se je vrtel še ure in ure potem, ko je oddelal svoje delo…

* tudi mi smo delali partije doma, takrat smo temu rekli: “hausbal”… ampak smo vedno vse za sabo pospravili in bog ne daj, da bi starši ugotovili, da smo imeli žurko. Enkrat samkrat so moji starši ugotovili, da smo popili nek viski in me potem še leta in leta morili s tem. Današnji otroci enostavno skličejo vso bando od naokrog in potem uničijo stanovanje…

 • Share/Bookmark

Tags:

13 odgovorov to “Razlika med današnjimi najstniki in mojo generacijo”

 1. Ludvik komentira:

  Pa ženske so zarukane kot hudič, nerazvite, malo kakšna da je … Morate upoštevati, da so slovenske matere zamorjene, neprosvetljene, seksualno sestradane in nepotešene, besne na svoje alkoholično in drugače zafurane dedce in zato učijo svoje hčere, da so moški prasci in da bo žensko samo izkoristil. In širijo destruktivno znanje o spolnosti med slovensko mladino. Potem so ta dekleta zamorjena in so sposobna iti v spolnost samo v pijanem stanju. In večina slovenskih deklic se spajdaši in doživi defloracijo v pijanem stanju. In cvet slovenskega naroda – maturanti in bruci, ki gredo na izlet v Grčijo. Slovenci gredo, bežite hudiči, pravijo Grki, in potem pet dni pijančujejo in seksajo vsevprek. Večina žensk ne ve, s katerim je ponoči seksala.
  http://www.playboy.si/branje/intervju/dr-janez-rugelj/

 2. Dajana komentira:

  To je tako res!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  “Slovenske matere so zamorjene, neprosvetljene, seksualno sestradane in nepotešene, besne na svoje alkoholično in drugače zafurane dedce in zato učijo svoje hčere, da so moški prasci in da bo žensko samo izkoristil. In širijo destruktivno znanje o spolnosti med slovensko mladino.”

 3. Slovenec komentira:

  Bla bla bla. Današnje mlade ženske so seksualno veliko bolj odprte, kot so bile npr. še moje vrstnice.

 4. nish komentira:

  Aaaaaaa? Kaj si pa ti naredila iz otrok? A se zajebavaš? Nek si ga usrala, če imaš take doma.
  In prosim, da ne posplošuješ obup od svojih najstnikov al kaj so, na vse slovenske najstnike.

 5. Dajana komentira:

  nish: ))))))))))))))))))))))))))))) Imajo zelo zelo veliko prijateljev. In ti povem, da niso najslabši. (X)

  In res me zanima, kakšne otroke imaš ti. :roll:

 6. Ludvik komentira:

  Me pa zanima, kakšne otroke imam(o). Srčki naši … so samo naše male kopije, kloni, podobice, replike … naša ogledalca. Otroci so angelci a kaj ko so padli nam v naročje. In potem mi, pa prav mi, jaz, pa smo hoteli nekaj narediti iz njih. Otročiči – nepoposani listi … niso (bili) sami po sebi nikakršni. Kaj pa v odraščanju delajo, mislijo, čutijo … ej, to je pa začudenja vredno. Luigi Pirandello je menda rekel: “Dajmo vse najboljše svojim otrokom … ti prekleti huligani.”

 7. Dajana komentira:

  Ojojojoj! Res je, Ludvik. ;)

  Ampak veš, če sama ne bi imela treh otrok, res pojma o pojmu ne bi imela in bi obsojala ljudi, ki imajo probleme z otroci. :roll:

  Jaz ne vem, če se mi je zgodilo v tem življenju kaj hujšega kot vzgajati tri otroke brez očeta in absolutno brez njegove podpore.

  Ampak… v življenju se ti zgodi vse sorte. Pač, se pobereš in greš dalje.

  To, da imam otroke je najboljša stvar, ki se mi je zgodila. Ampak… kakšno ceno sem za to plačala… :cry:

 8. Ludvik komentira:

  Hi, hiii, če sama ne bi imela treh otrok, res pojma o pojmu ne bi imela in bi obsojala ljudi, ki imajo probleme z otroci.
  Kot je videti, sedaj veš kako in zakaj gre, veselo ti obsojaj, res ne vem zakaj bi simpatizirala s ponorelimi ali zapitimi starši … Oboje pa je proizvod norih slovenskih žensk oziroma mračnjaških mater!
  http://www.viva.si/Intervju/206/Intervju-dr-sci-med-Janez-Rugelj-dr-med

 9. štulič komentira:

  Res je. Nismo hodili do Grčije… :neutral:
  smo pa hodili v “šolo v naravi” :? na Lisco in Kum pa vse do Velike Planine kjer smo konzumirali nagnusne alkoholne zvarke, kjer so babice namakale zdravilna zelišča, jih zalivali z dumačim Cvičkom in se deflorirali po kopalnicah, kleteh in podstrešjih, dokler je zunaj srečna mladina, izmučeno zemljo, zalivala z vrelim asfaltom. :cry:

  Danes!? :shock: Danes se pa tresemo nad našimi maljčiki, kot da ne bi vedeli to, kar že dolgo vedo vrli Slovenci, da jabolko ne pade daleč od drevesa! :twisted: http://youtu.be/boanuwUMNNQ

 10. nish komentira:

  Nehej furat ta safr, kako si mogla sama s tremi otroki. Razen če ni njihov oče mrtev al v dosmrtni čuzi, si kriva lih tolko kot on, da ga ni ob njihovem odraščanju.
  Če pa vse dni previsiš za računalnikom, pa res ni čudno, da ti že desetletnik gre kamor mu paše in še za svojo ritjo ne pospravi kaj šele kaj drugega postori in te spotoma pošlje še v pm.

  Z Ludvikom sta pa lih za skupi; on bi Rugljeve bebarije kar naprej trobil, ti bi mu pa kimala. Otroc bi pa, tako kot zdaj, po svoje flankedrali.

  Kakšno ceno si plačala???? Ker imaš otroke? Če je bilo tako hudo, bi se ustavila pri prvem ne pa da zdej eno cankarjansko mamo špilaš.

  Pa ja, kdor ima otroke je seveda najbolj brihten in kompetenten sodit o tem, kaj je zanje dobro, ne…ostali so lahko pa samo tih, a?

 11. Dajana komentira:

  Tisti, ki ima otroke ve, da je popolnoma vseeno, kaj narediš, otrok bo šel po svoje, pa če se na glavo postaviš.

  Kaznovat ga ne smeš in ne moreš. Lahko ga kaznuješ, ampak nič ne pomaga. :roll:

  Ko boš imela tri otroke, mi boš solila pamet. :)

  Do takrat pa… čaossssssssssssssssssss

  Ja, visim cel dan na računalniku.

  Ja, furam safr.

  Ja.

  In?

  Kaj se to tebe tiče? Brigi se zase! :evil:

 12. Ludvik komentira:

  “Poslušajte, če že greste k psihiatru, morate znati natančno razložiti svoje težave, če ne – pojdite k veterinarju ali na opazovanje v psihiatrično kliniko, kjer vam bodo povedali, kaj je s tem, česar ne znate razložiti!” JR

  Če pa že grem na blog je pa zaželjeno, če ne celo potrebno, da znam razložiti, kaj natančno bi rad razodel, ali bolje, se kar sam, prostovljno esponiral. Vem, da se oglasim, prej ko bi me v to prisilila kognitivna disonanca. V filmu Instinct Anthony Hopkins dopoveduje, da ni bil človek med gorilami, one of them … niti gorila, ne, gorile so ga sprejele medse. Dovolile so mu biti med njimi … Pa kaj to ni nekaj podobnega. Kdor nima otrok, ne more biti sprejet mednje. Otroci ga ne morejo sprejeti v svojo harmonijo. Ta ne ve kaj je “otroška džungla” zato je mnogo bolj pametno, da molči. Vsak je pa nekoč bil otrok, morda jezen kot je še sedaj, na “slabe” starše, ker ali sam ni starš, lahko celo da je a je ostal otrok, jezen na svoje … Najhuje pa je, če morda še vedno čepi na veji in čaka, da pade … kot jabolko, a bi rad bil že drevo s svojimi sadovi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !