Je vse, kar so nas učili naši starši suho zlato?

Kaj so nas učili naši starši? Pač to in tako, kakor so sami najbolje vedeli in znali. Marsikdaj pa nas niso nič učili, le poslušali smo v kritiko – kako ne znamo tega in onega… čeprav smo naredili kaj bolje od njih. :) Ljubezni je bil bolj malo, saj na tem prostoru marsikdo misli, da ljubezen kvari otroke. Tako se tukaj čustva skrivajo. :cry: Ljudi je sram pokazati svoja čustva – ljubezen do otrok, kar pa je otroka daleč najbolj pomembno! Tako marsikateri otrok na tem prostoru raste brez ali z malo ljubezni od svojih staršev, ki tega nikakor niso mogli pokazati. Razumeti moramo, da so nas naši starši imeli radi, le da tega pač v glavnem niso znali povedat ali pokazat. Razen tega so nas naši starši učili, da je uspeh nekaj, zakar je treba grozno garati in se mučiti.

Marsikaj pa imamo od naših staršev, kar sploh ne drži. Denarja v okolici ni malo in za denar ni treba strašno težko garati. Vse te blokade so samo v naših glavah. Če so nas naši starši tako učili, še ne pomeni, da je res: )

Še nekaj…. tukaj v bližini živi ena ženska, stara gotovo čez 70.let, ki ji je pred desetimi leti ali kdaj umrla mama. Ona živi naprej v atrijskem stanovanju z vrtom in ničesar noče spremeniti, ker je pač to bilo stanovanje od njene mame. Drevesa na vrtu so zrasla visoko, veje segajo v druga stanovanja, ona pa ne pusti ničesar spremeniti ali posekati…

 • Share/Bookmark

Tags:

6 odgovorov to “Je vse, kar so nas učili naši starši suho zlato?”

 1. Stric Marč komentira:

  Denarja v moji okolici ni veliko.

 2. Dajana komentira:

  Je. :) A ga ti ne vidiš, ker si prenizko na čustveni lestvici. :) Delaj na tem, delaj na sebi, odstranjaj negativne misli in ko boš prišel bolj navzgor se bo situacija avtomatično spremenila.

  Nimaš kode. Koda je: veselje do življenja. Ti imaš kodo: skrb. Moraš spremenit kodo. :) Odvrzi skrbi, saj nič ne pomaga nenehno grizenje in glodanje… :roll:

 3. Ludvik komentira:

  Stara gospa noče, po mojih izkušnjah, ne more ničesar spremeniti. Imel sem delavca, ki je celo dopoldne izgubil premišljujoč kako naj nekaj naredi “na licu mesta”, pa ni uspel dokler ni v mislih izdelal mentalne slike, “si predstavljal” kako mora stvar izledati, ko je narejena. Z načrtom je lažje. S skico. Pa vendar pri sebi opažam, da je mentalna slika, ki jo nosim živa. Torej koda. Ta slika ima pomen šele, ko ji je dana beseda. Denar. A to je premalo, če ga človek ne vidi, mentalno, ne fizično. Če ga torej fizično ne vidiš ležati nekje, ga ni. Tudi ura je nastala najprej v urarjevi glavi itd. Sklepam, da je rek “vse je v glavi” toliko resničen kolikor človek glavo uporablja ali vsaj da ve čemu jo ima. Ne razumem glasbe, ne znam igrati, verjamem pa, da so skladatelji v svojih mislih ali nadčutno videli, slišali ali zaznali glasbeno zgodbo, ki so jo nato opredmetili, realizirali s tem, ko so jo zapisali in zaigrali. Svet je res skrivnosten. Še bolj, ker ga ne znam in ne morem misliti in zaobjeti kot je. Spreminjam pa ga le kot lahko spremembo mislim, v mislih vidim. Za sedaj mi še nekako uspeva, a s starostjo se bo ožal tudi moj svet. Svet, ki je in svet, ki bi lahko bil.

 4. Dajana komentira:

  Ludvik… Nič se ne bo ožal tvoj svet, vedno bolj širil se bo. Vesolje nenehno ekspandira. Mi smo večni, tega ne moremo spremeniti! :D

  To, da se s starostjo karkoli oža ali plahni so naša napačna prepričanja :)

  Te kode, te blokade v sebi lahko enostavno premostimo, poglej ta filmček od Kelli, kako! :)

  http://www.youtube.com/watch?v=b0VF7UFP5mY

  Zapomni si: “Kar misliš, to si! Vse je v glavi” :)

  Pa še zeloooooooooo pomembna: “Fake it till you make it!” :D

  *****************************************
  Pa še 4 zakoni vesolja od Basharja:

  1. Mi obstojamo.

  2. Eden je vse, vse je eno

  3. Kar daš ven, to dobiš nazaj.

  4. Sprememba je edina konstanta, razen za prve tri zakone.

 5. Ludvik komentira:

  Nič se ne bo ožal tvoj svet, vedno bolj širil se bo.

  Se strinjam, le da se ne širi navzven, temveč navznoter. Modreci, ponotranijo svet, navzven opuščajo in na koncu ga opustijo. Vsa modrost je v njih. Ves svet. V mislih, idejah, razumevanju, ljubezni … od tu lahko razumem zakaj lahko odidejo v “večna lovišča”, ali kot pravi Mali Princ, za to potovanje telesa ne morejo vzeti s seboj.

 6. Dajana komentira:

  Vse bo tako, kot boš ti “naredil”. Svet ustvarjamo s svojimi mislimi. Mi sami smo ustvarjalci svojega življenja. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !