Na Dunaju piše po vseh uradih v treh jezikih: v nemščini, turščini in srbščini

Moja prva hči je hodila tam v pet razredov. V vsakem razredu je bila samo ena tretjina Avstrijcev… Vse ostalo so bili Turki, Srbi, Hrvatje, Bosanci (ogromno jih je prišlo tja med vojno v devetdesetih letih) in seveda Azijci. Na Dunaju sem tudi začutila sovraštvo do tujcev – tam imajo ogromno tujcev.

Kaj takega kot v Sloveniji pa še nisem doživela. Pritlehnega sovraštva. Sovraštva do vseh, ki se pišejo na -ič. Primitivizma. Nerazgledanosti. Predsodkov na tone. :cry: :cry: :cry:

  • Share/Bookmark

Tags: ,

3 odgovorov to “Na Dunaju piše po vseh uradih v treh jezikih: v nemščini, turščini in srbščini”

  1. stricmarc komentira:

    Dunaj je posebnost. Preaktično ni Dunajčana, ki bi vsaj v drugem kolenu ne imel slovansko ali ogersko kri. Praktično ni čistih Nemcev. Zato pa so po drugih krajih bolj nacionalistično nastrojeni.

  2. Dajana komentira:

    ???? A si živel tam? Pojma nimaš! Na Dunaju je veliko homofobije. Ampak česa takega, kar sem doživela v Sloveniji, deset let, kar sem živela v Avstriji nisem videla. :cry:

  3. Stric Marč komentira:

    Poznal pa sem nekaj Dunajčanov, ki so mi to trditev prodali. Glede na to, da je bil Dunaj stoletja glavno mesto cesarstva , v katerem so živeli Nemci, Madžari in Slovani, mi je bila kar verjetna.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !