A moramo res vse požreti?

OK, kapiram, da nekje moraš pač živeti in potem si Državljan te Države. Hočeš ali nočeš. Hočeš ali nočeš moraš plačevati davke itd. Ampak , d kje Državi ideja, da jo bom podpirala, če dela neumnosti (eee a poznate kakšno pametno državo?). Od kje Državi ideja, da bom hodila  na volitve, če so kandidati Janković, Janša, Virant in… podobni? KOga pa naj volim? In… a se kaj spremeni, če kogarkoli izberem? Nič. :cry:

Od kje Državi ideja, da bom tiho, če bo metala kemično orožje na ljudi, ki tam živijo, samo zato, ker se ne strinjajo z idiotom, ki je na oblasti? Od kje Državi ideja, da bom plačevala davke, hodila pridno v službo, pošiljala otroke v šolo in delala vse, kar si ona zaprdne? Kdo je bolj pameten – Državljana ali Država? Državljan. OK, Država mora biti, torej bom plačevala davke. Ko pa se Država povampiri, ne bom tiho!

In ja, bila sem na demonstracijah. V debatah na internetu oz. pod komentarji pod članki pa že dolgo ne sodelujem več… ker to… ljubčki moji, to pa ni moj nivo. Recimo Drugi svet je tipična zadeva, kjer se med sabo “koljejo” levi in desni, kar je tipično po slovensko in kar je tipično idiotsko. Pa ne me spuščat na nivo tipčka, ki ne razume besed in ki povsod napiše, da je SDS neumna, samo zato, ker je članek o SDS.

Prosim no, pa saj nismo vsi idioti!

Ej ljudje, jaz sem tako sita Države. Če bi bilo po moje, bi bila Država en neviden osebek, za katerega bi glasovali na twitterju. Parlamenta sploh ne bi bilo. Strank sploh ne bi bilo.
In vse te države na Bližnjem vzhodu, ki se prebujajo… Ponavadi je faraon na oblasti, noče izpustiti oblasti iz rok in potem najde samo en izhod – vzame policijo ali vojsko in se spravi nad državljane…

V današnjem času ne more biti nikoli in nikdar na oblasti nekdo, ki zatira svoje državljane! Nihče ni nenadomestljiv in nihče ni od Boga dan za vladanje.

In nihče nima pravice ubijati. Pa kakršen razlog že prinese…

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !