Palačinke

Poznate koga, ki jih nima rad? Jaz ga sigurno ne poznam oziroma vsej ne bi vedel, če je kdo od mojih prijateljev in znancev, ki jih ne mara. Včasih se nič ni moglo primerjati s skutnimi palačinkami, ki jih je pripravila moja mama. Saj so bile tudi navadne z domačo marmelado odlične, vendar pa se s skutnimi palačinkami  z namočenimi rozinami v rumu in to še vročimi,  takrat res ni dalo z ničemer primerjati. Čeprav so skutne palačinke nasitne, pa jih je vedno celoten pekač zmanjkal v trenutku.
Potem sem imel enkrat prigodo v službi, kjer smo se zmenili, da bo eno noč eden izmed sodelavcev pekel palačinke, ostali pa bomo tekmovali, kdo jih poje več. Na koncu se nam je sodelavec že zasmilil, saj je palačinke pekel kar precejšen del noči. Takrat še ni bilo čokoladni namazov oziroma Nutelle, tako da smo se zadovoljili kar z domačo marmelado. In rezultati? Dva sodelavca sta končala pri 7 in 9 palačinkah, eden je vztrajal do 13, še zadnji dol 15. Kaj pa jaz. Pojedel sem jih 24, potem pa je na mojo žalost in sodelavčevo veselje (ta, ki jih je pekel) zmanjkalo mase. Lačni ravno nismo bili.
*
DB, odlomek od tukaj
 • Share/Bookmark

Tags: ,

4 odgovorov to “Palačinke”

 1. Stric Marč komentira:

  Jaz.

 2. Dajana komentira:

  Nimaš rad palačink? :shock:

 3. Stric Marč komentira:

  Ne. Sladkrij ne maram. Sem bolj za meso, krompir in zelenjavo z veliko solate(predvsem regrat in zeleni grenki radič.

 4. Dajana komentira:

  Stric Marč, jaz naredim palačinke brez sladkorja! :) In palačinke so v bistvu na Bližnjem Vzhodu isto kot falafel, kar je palačinka na dnu krožnika in gor je “vse ostalo” – meso, sir, zelenjava itd.

  Druga varianta palačink je pizza, kar je tudi v bistvu kruh s prilogo. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !