Kemično orožje le priročen izgovor?

Kaj pa je našim komunističnim mislecem 1300 žrtev kemičnega orožja? Nič. :cry:

Kaj pa je bil problem rokovati se z Gadafijem in obenem vedeti, da je reptil in kaj dela z ženskami in s svojimi ljudmi?

Kaj pa je problem vedeti, kaj dela Mugabe in se delati neumnega?

Ko je pa treba nekaj narediti, se skrijejo za grm in govorijo, da je Amerika grda. Britanci se bodo seveda spet skrili. Klasika. :cry:

Obama, imej tolk jajc in čimprej v napad. Sice pa je po moje Asad že nekje na varnem.

 • Share/Bookmark

Tags: ,

25 odgovorov to “Kemično orožje le priročen izgovor?”

 1. štulič komentira:

  In kaj ima Obama tam za iskati, oz. njegovi uniformiranci? :twisted:

  Madona, kar vidim generale od US forces, kako že tedne ne spijo od skrbi za sirske civile. Samo še krofe jedo in kakšen kofe, mimo grede popijejo in od silnega cukra, so se odločili, da izvedejo bombni napad, ker kaj pa boš drugega in nihče ne ve od kod sirski strani kemično orožje in kdo ga je plasiral?

  Evropa se v vprašanje notranjih razkolov islamskih držav, ne bi smela vmešavati, ker ima doma ogromno populacijo liberalnih muslimanov, ki vedo, da je to boj med sektami.

  S tako pozicijo, bi si nakopala srd svoje lastne populacije, da ne govorimo o Turčiji, ki je razvijala in razvija mislel evropeizacije, ko evropska gospoda ni vedela kaj je milo in kaj, voda! :lol:

 2. Dajana komentira:

  Kaj ima tam Obama za iskati?????????????????????? Ja, kdo pa bo tistega reptila pregnal? Močnejši od njega! :evil:

  Mater folk, kako ste programirani!

  Koliko otrok bo še moralo umret zaradi takega mišljenja? :cry:

 3. Jokaero komentira:

  precej otrok bo moralo umerti ko zacnejo ameriska brezpilotna in “pilotna” letala metat bombe

 4. Dajana komentira:

  Veš kaj, Jokaero… pa dejmo mal še počakat. Še kakšno leto ali dve. Sej bo sigurno zmagala zdrava pamet, Asad se bo pokesau, pa Britanci. Francozi in Nemci bodo pomagali.

  Aha, tako kot so pomagali Srbiji. :cry:

  Evropa se je vedno skrila za grm in se naredila neumno.

  Tole pa si mislijo Sirijci o nas!

  http://dajana.blog.siol.net/2013/08/22/sirija-2/
  A veš, mi smo zadnja leta tudi “svobodni svet”.

  Kakšne argumente imaš za to, da ostane diktator in morilec Asad še en dan na oblasti?

 5. Jokaero komentira:

  ti dam dva afganistan in irak …ki naj bi bila “osvobojena tiranov” ampak je slabse kot je prej …vsekakor pa vec mrtvih vsak dan kot pred invazijo

 6. Dajana komentira:

  Čaki mal…. a zdaj bo pa vse isto, kot je bilo prej. A je Obama kriv za Afganistan in Irak?

  Mislim pa kaj je z vami ljudje?

  Pa kdo vas je programiral? A vse, kar se dogaja, je isto, kot je bilo pred 10 leti in tudi vse, kar se bo zgodilo v prihodnosti, bo vedno isto? :shock:

  Pa saj se spreminjamo 8 milijonkrat na sekundo. Na sekundo!!!!!!!!!!!!!!!! Sprememba je edina stalnica v tem vesolju.

  Kako in zakaj bi bilo isto kot je v Afganistanu in Iraku?

  OK, niste zadovoljni z ZDA, kar seveda razumem. A potem je bolje pustiti nedolžne ljudi v rokah diktatorja, kot karkoli narediti, ker vse, kar naredimo bo itak isto, kot je bilo pred 20 leti?

  Pa saj ne morem verjeti, da res tako razmišljate, no. :cry: :cry:

 7. Jokaero komentira:

  ja in kaj mislis da bojo naredili zmagovalci ko zmagajo v siriji ..isto kot so naredili v afganistanu in predvsem iraku …puskine cevi obrnili proti porazencem in ne samo tistim par bogim vojackom temvec kakim uradnikom ki niso bili nic krivi njihovim druzinam …tako da bye bye alavitska manjsina ..tudi tisti mali otroci nic krivi …sam ocitno eni so “nasi” drugi pa ne ….in ne govori da ne bo tako …seveda da bo ..povsod je tako ..zgodovina ceprav filozofiras o spremembah na sekundo al whtvr se ponavlja se je in se bo …in verjemi nobena drzava si ne zasluzi ameriskega posredovanja se nobenemu ni prineslo nic dobrega ..in glede 10 let nazaj ..sedaj se to dogaja dandanes umirajo ljudje v iraku in afganistanu http://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Iraq_War spodaj je tabelca zal le do 2011 ampak se da dobit tudi kako novejso

 8. Dajana komentira:

  Sej sem rekla. Dejmo počakat leto ali dve, da vse pobijejo. In potem itak nikogar več ne bo za reševat. :cry:

 9. MentalnaSirota komentira:

  Dajana, koliko si pa stara, da si tako prikupno naivna (“kdo pa bo tistega reptila pregnal”) :-) .
  Pa naj ti še jaz poskušam prikazati položaj. Nekaj let nazaj je bila Sirija prijazna im mirna dežela (diktator in morilec Asad je bil na čelu ). Ljudje so mirno živeli in se ukvarjalo z svojimi posli. Ne, vsi niso bili zadovoljni (kje pa so – smo ). In z nezadovoljneži se ni postopalo v rokavicah (kje pa se? ZDA? ). In gotovo – lahko bi bilo stanje boljše. Pa so se šli demonstracije, pa spopade z vojsko. Ampak – od kod ti borci, od kod orožje (ogromne količine orožja)? Se ti zdi res verjetno, da nek diktator, ki konec koncev živi in uživa od davkov svojih državljanov začne le-te kar naenkrat za zabavo pobijati?
  No, tudi on je v neprijetnem položaju. Gre dobesedno za “življenje in smrt”. Njega in njegovih najbližjih (tudi njegovih otrok). Kako to gre je videl v Libiji, Iraku in verjetno še kje. Gre le za zmagaj ali umri.
  In kemično orožje. Kao je rekel Obama nekaj mesecev nazaj: “Uporaba kemičnega orožja bi bila pa točka, kjer bi se čutili obvezane posredovati”.
  In kemično orožje je bilo uporabljeno. A kje in kako? In zakaj? Imaš dve možnosti razmišljanja:
  1. Asad je morilec in “reptil” in svojim sosedom v svojem mestu pošlje raketo kemičnega orožja. Ne na položaje “uporniške vojske”. Nekam med civiliste. Iz gole hudobije in sle po uničevanju.
  2. “Upornikom” ne gre ravno najbolje na bojnem polju. Nujno potrebujejo bolj konkretno pomoč zahodnih sil. Vedo za Obamovo “obljubo” in kaj je lažjega kot zatrupiti del Damaska. Se znebiš nekaj Sircev in bistveno se ti izboljšajo obeti za zmago.
  Tebi je bližji prvi scenarij, meni pač drugi. Nek pregovor je rekel “Sledi denarju!”, v tem primeru ga prevajam v “Kdo ima koristi od”

 10. Dajana komentira:

  Kakšne koristi so imele ZDA, ko so bombardirale Beograd?

 11. Dajana komentira:

  Kakšne koristi so imele od tega, da so priznale republiko Slovenijo?

 12. MentalnaSirota komentira:

  “Kakšne koristi so imele od tega, da so priznale republiko Slovenijo?”
  “Nič nas ne stane, pa še vedno jih lahko moralno izsiljujemo z tem” so si rekli – s tem, da je treba priznati, da Vatikan to dosti bolje vnovčuje

 13. stricmarc komentira:

  Dajana, komu verjeti ? Danes dela propagandna mašinerija javno mnenje na osnovi zastavljenih projektov. V času vietnamske vojne so na discoverju bivši vodji CIE javno priznali, da so incinirale tonkinški incident ZDA, da so imele povod za bombandiranje S. Vietnama. Tudi 2. svetovna vojna se je začela, ker so v poljske uniforme oblečeni nemški vojaki napadli nemške karavle, kar je imel Hitler kot opravičilo za povračilni napad, to je zasedbo Poljske. Sam dvomim, da bi Asad uporabil sarin, saj ne vpliva bistveno na razmerje na bojišču in istočasno služi za povod upornikom, ki želijo izsilit intervencijo zahoda vsaj v smislu zračne podpore, kot v Libiji. Navsezadnje v Iraku niso našli nobenega orožja za množično uničenje,čeprav je bilo to orožje formalni razlog za napad na Irak.
  Je pa res, da so ZDA v škripcih. Upornikom ne kaže hitre zmage in dalj ko vojna traja, bolj se v vrstah upornikov krepijo islamisti tipa AL Kaida, ki ni ravno naklonjena zahodni demokraciji. Verjetno bodo skušali z bombnimi napadi oslabiti Asada in ga prisiliti v pogajanja oz. sestop iz oblasti.

 14. Dajana komentira:

  Kaj, komu verjeti? Naj naredijo tako kot so naredili v Srbiji. Ne vem, koliko civilnih žrtev je bilo takrat v bombardiranju Beograda… ampak razen privržencev Miloševića se ni nihče takrat pritoževal nad ZDA.

 15. Igor komentira:

  A ti to resno? Ej, VSA Srbija (podporniki in nasprotniki Miloševića, četniki in partizani, lopovi in policaji, komunisti in monarhisti…) se še zmeraj pritožuje nad bombardiranjem. Pa v Siriji je isto. Nihče ne mara Američanov. Ne sirski uporniki, ne Asad. Prvi jih bodo samo izkoristili in ko bo zmagala totalno islamistična stranka na demokratičnih volitvah, bodo dobili sankcije. Kot se je zgodilo s Hamasovo oblastjo v Palestini. Rezultat ni bil po volji Američanom. Zato sem Ameri nimajo kaj vmešavati, če jim pa rezultati itak ne bodo po godu.

 16. Dajana komentira:

  Najresneje. :D Vem, da se vsa Srbija pritožuje nad Američani. In vem tudi, da ti nimaš pojma, kaj o tem mislijo sami Sirijci, ljudje, ki tam živijo. Sirijci so napadeni od povampirjenega predsednika in kličejo na pomoč. Pa jim je vseeno od kod. Od Boga, od Hudiča. od ZDA od Slovenije, Od Srbije… od kogarkoli, samo da se to ustavi. In pomoč zdaj. Ta trenutek. Danes!!!! Ne jutri, ne pojutrišnjem, ne drugo leto!

  Ameri se nimajo kaj vmešavati? A si ti kakšna Vrhovna Komanda? A boš ti ukazal? :roll: Jaz bi se vmešala takoj zdaj, če bi imela to moč. Ampak pri nas ne smeš niti usta odpret, če imaš slučajno kakšno drugačno mnenje. :) Kaj šele, da bi kaj rekel proti večinskemu mnenju, ki je, da je ZDA grda in da se nima kaj vmešavat.

 17. MentalnaSirota komentira:

  “In vem tudi, da ti nimaš pojma, kaj o tem mislijo sami Sirijci, ljudje, ki tam živijo. Sirijci so napadeni od povampirjenega predsednika in kličejo na pomoč.”
  Blagor tebi, ki veš da veš. Jaz pa priznam, da ne vem kaj o tem mislijo sami Sirijci. Govoril z njimi nisem. Ja seveda, sem videl na TV, marsikaj. Ampak, ali je temu za verjeti? Sedaj se ti je verjetno šele dvignil pritisk: “Vidi te izmučene, masakrirane ljudi, na lastne oči jih vidi, pa noče verjeti”.
  Ja res je, videl sem jih, a ne kdo in zakaj jih je zmasakriral. Tebi je jasno “povampirjeni predsednik”. A potem mora imeti ta “povampirjeni predsednik” povampirjene vojaške poveljnike (sam dvomim da je kogarkoli osebno ustrelil ali poškodoval) in ti poveljniki povampirjene vojake, ki masakrirajo svoje sorodnike in sosede. No vidiš, tu pa mene gloda črv dvoma – ne, ni črv, to je cel piton.
  A ti, ti lahko verjameš karkoli hočeš. Karkoli ti servirajo mediji – tako je tudi najlažje in najudobneje.

 18. Dajana komentira:

  Ne spremljam medijev že osem let. Jim Morrison je rekel: “Mediji imajo moč nad vašim umom”.

  Vse, kar sem videla o Siriji je prek youtuba, posnetki, ki so jih posneli sami Sirijci. In prebrala sem nekaj komentarjev… od ljudi, ki so bili zraven.

  Torej… Vedno pa želim dobiti referenco – posnetek ali tekst od tistega, ki je bil tam. Original! Zaradi znanja angleščine mi je to enostavno. Res pa, da arabsko ne znam. Lahko pa vprašam koga, da mi prevede… :) Sem v stalnem stiku 24 ur na dan z ljudmi iz celega sveta. In mi to sploh ni problem.

  Tako, da… ne se bat, da ne vem, zakaj gre. :evil:

  Glede Asada pa takole… poglej njegovo sliko, pa mi povej, kaj si misliš o njem. Je iz družine: Gadafi, Erdogan, Mugabe, Sadam… to je ta družina. A bi našli pri nas kakšne vzporednice? Recimo Milošević, recimo Janša (med vojno za Slovenijo je hotel bombardirati vojašnico v Ljubljani)… itd. itd.

  Ja, povampirjeni predsednik je, ki si dovoli vse in bo počel vse, kar mu pade na glavo, dokler ga ne bodo ustavili. Tako kot Hitler. Tako kot Milošević.

  Seveda nima tukaj moje mnenje nobenega vpliva na svetovno politiko. Ampak to je moje mnenje in za tem trdno stojim.

  Žal si je Obama premislil, ker je preveč poslušal skeptike in mečkače in jamrače in vedno govoreče… “počakajate, počakajte, saj ne vemo, če je bil res on”. Počakajmo, da jih pobije še več, potem bomo zihr, da je on.

  In tako smo čakali in čakali. In ljudje so umirali in umirali. :cry:

 19. MentalnaSirota komentira:

  “Glede Asada pa takole… poglej njegovo sliko, pa mi povej, kaj si misliš o njej”
  Ja, to je pa dokončen kamenček v mozaik. Sedaj si pa povedala čisto vse. Vidiš človeka in veš vse o njem. Ali je dober, plemenit, vampir hudobnež. Blagor se tebi (jaz takega daru žal nimam).
  In da ponovim. Nikjer in nikolj ne bi trdil, da je g. Asad poosebljenje svetnika. A tudi v njegovo vampirskost (konec koncev, v apriori vampirskost kogarkoli) močno dvomim.
  Izgleda da pač zadevo vidima različno. Pa bom vseeno dodal še nekaj: nekomu pomagati z bombardiranjem – oz. vojna za mir – velikokrat slišano, rezultati so vedno znani.
  Pravijo: “Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni”

 20. Dajana komentira:

  Mentalna sirota, to sem napisala zanalašč, da dobim tvoj pameten odgovor.

  Veš kaj, ti kar zagovarjaj Asada. :evil: Ti pa povem samo eno… Hitler je prišel legalno na oblast. In vsi, ki so bili tiho in so gledali stran, so sokrivi. :evil:

  Pa je čisto vseeno, če si kdaj pogledal kakšno Hitlerjevo sliko ali pa poslušal njegove govore.

  Ker… ta stavek je povedal vse o meni in zdaj veš, da pojma o pojmu nimam. Ane?

  Ego. Ego. Ego.

  Ti imaš prav.

  A si zdaj zadovoljen?

 21. MentalnaSirota komentira:

  “Veš kaj, ti kar zagovarjaj Asada.”
  Kje v mojem pisanju sem ga kakorkoli zagovarjal? Sem bolj kot tisti zoprni detektiv v “Ž” rangu kriminalk, ki se sprašuje: “Izgleda res, kot da bi bil on, a motiva ni, motiva”. A oni drugi, ki le tega krivi, on ima motiv, obilo motiva, saj bo pobral ves “cash”.

  Je pa, priznam, težko parirati taku ostroumni ženski kot si ti: znaš angleško, poznaš youtube, iz slike poznaš dušo človeka in verjetno imaš še druge darove, do katerih v tej kratki debati nisva prišla.

 22. Dajana komentira:

  Razen tega, da kontriraš meni in mi razlagaš, kako pametna sem, da ne zagovarjaš Asada (seveda sem to opazila)…….. eeeeee a imaš mogoče kakšno rešitev za ta problem ali samo kritiziraš, zato ker si bil pač vedno vzgojen, da je treba vsenaokoli vedno in vsakič kritizirat? :cry:

  Ajt, povej, kaj bi naredil ti.

 23. MentalnaSirota komentira:

  Ne kontriram tebi, kontriram idejam, da je vojna in nasilje pot do miru (pa kdorkoli bi že to “prodajal”).
  Se tudi ne zavedam, da bi karkoli kritiziral. Žal tudi rešive nimam, le tisto večno: “Mir med ljudmi”. A v tem “povampirjenem” svetu smo od tega še daleč. Moja rešitev (žal utopična) je: vprašati Sirce, kaj želijo in naj tako tudi bo. To ne pomeni izbrati “naključnih” 10 Sircev in jih vprašati temveč vse, in ostali naj se podredijo diktatu večine, tudi če z njim niso zadovoljni. Seveda pa je to neizvedljivo – le “pobožne” želje idealista.

  “zato ker si bil pač vedno vzgojen, da je treba vsenaokoli vedno in vsakič kritizirat” :-) .
  Moj vzor je moj nekdanji šef, ki je ob nekem problemu rekel: “Tu smo. Kdo je kriv? Kriv sem jaz. Konec debate. Sedaj pa skupaj iščimo najboljšo rešitev”

 24. Dajana komentira:

  Ja, smo videli, kako je to delovalo pri Judih v taboriščih… Bilo je kar nekaj atentatov na Hitlerja… pa ni bilo nič. :cry: Ravno tako je bilo s Stalinom… še zdaj se ne ve, ali je umrl zaradi bolezni ali zato, ker ga je zastrupil Berija. Vmes pa je pobil 60 milijonov ljudi. Šestdeset milijonov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ma kaj je to, mala malica, če bi bil živ še več časa, bi jih pač pobil milijardo.

  Seveda je bila tam kakšna Dajana, ki je piskala, da to ni v redu, da je treba Stalina ubit, ampak se je našla mentalna sirota, ki seveda ni nič kritizirala, ampak sama tudi ni ponudila nobene druge rešitve kot… vse ovce v zakol in to je to. :cry:

 25. štulič komentira:

  Udeležil sem se tečaja za hitro branje in se naučil brati po sredini strani. Zmožen sem bil prebrati Vojno in mir v dvajsetih minutah. Gre za Rusijo. :?
  (Woody Allen) http://youtu.be/aT-nS_ESpbM

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !