Kako prepoznati nasilneža

Nasilnež nikoli ne piše o sebi, temveč samo o drugih. In seveda so drugi neumni, jih je treba nekam poslati… naj se že nekam speljejo, da jih ne bom tukaj gledal… vse, kar ti drugi počnejo, je seveda slabo, nimajo ene pozitivne lastnosti… vse, kar počnejo se spreminja v gnoj, vse kar so ustvarili do zdaj je popolnoma brezveze itd.itd.

Vse, kar nasilnež dela, je to, da kritizira, da zmanjšuje vrednost drugih in jih blati. Na drugih ljudeh ni nobene dobre stvari.

In kaj ta človek pričakuje? Pričakuje borbo. Na internetu pričakuje borbo s komentarji, ki morajo dokazati, da si boljši od njega. Vsi ljudje okoli njega so “sovražniki”, ki jih hoče premagati, saj je on seveda najpametnejši, najboljši , vse pozna in vse ve.

Njegovi prijatelji pa so seveda tisti, ki ga gladijo, ki mu govorijo, kako pameten in pogumen je in kako prav ima, da zagovarja star sistem. Nasilnež vedno zagovarja star sistem, ki je že zdavnaj minil in ki je bil seveda tisočkrat, ma kaki tisočkrat, milijonkrat boljši od sedanjega.

Če kaj rečeš, je brezveze, saj ti nimaš možganov. On razmišljal bolje od tebe. On je razmišljal bolje še preden si se ti rodil. Če pa nič ne rečeš, je tudi narobe, saj si ne upaš z njim boriti in se skrivaš in “stisneš rep med noge”. Besede nasilnežev so vse iste. Nasilni komentatorji uporabljajo besede kot so: gnoj, drhal. golazen, pijavka itd.

Nasilnež o tebi vse ve. Ve, o čem razmišljaš, ve, od kod si, ve, s kom se družiš in ve, kaj si delal prej.  Ve, kaj si dosegel, oz. bolje, ve, da ničesar nisi dosegel.

Če pišeš blog bo rekel, da ne delaš drugega, kot da pišeš blog in da nikoli v življenju nisi nič naredil ali dosegel. V primerjavi z njim pa sploh… Če pa ga ne pišeš, pa si jih “dobil po zobeh”, zato ga ne pišeš več, ker si ližeš rane…

Karkoli narediš, takemu človeku ne boš nikdar ustregel. Ker ta človek te ne pozna, nikoli te ni videl in vse kar ve o tebi, je zamenjal, pozabil ali pa se je zgodilo že zdavnaj in je zdaj “na tapeti” pri tebi nekaj čisto drugega.

Mi vsi se stalno spreminjamo. Razen nasilneža, ki vedno ostaja pri starem.

A ste opazili, da …. bolj ko so ljudje neumni (=nasilni), bolj so prepričani v svoje znanje in v to, kaj je resnica? Jaz še nikoli nisem srečala človeka, ki bi veliko vedel in bil prepričan, da “vse ve”, da “vse pozna”.

 • Share/Bookmark

Tags: ,

8 odgovorov to “Kako prepoznati nasilneža”

 1. Stric Marč komentira:

  Očitno sem eden od nasilnežev, ker pišem ta komentar, v katerem ti ne prikimavam v celoti.Sam osebno sem počaščen tudi takrat, ko na mojem blogu kdo ugovarja, pa četudi po mojem brez argumentov. To pomeni, da ga je prebral in si o njem ustvaril neko sodbo, ki se ga je dotaknila do te mere, da se je spravil za tipkovnico.
  Tvoje gledanje na nasilneže je bolj odraz odnosa kritikov do tvopjega pisanja in posredno tebe, kot pa objektivne ocene.
  Navsezadnje vsi novinarji pišejo pretežno o drugih in ne o sebi, pa niso nasilneži. Veliko je pametnih, ki vedo, da je že pameten stari Grk rekel; Vem, da nič ne vem, tudi zato, da bi bili videti bolj pametni. Seveda pa je odvisno od tematike. So področja, kjer lahko posameznik dejansko veliko zna in ve; npr. dober čevljar o čevljih. Do ljudi, učiteljev življenja, pa sem dejansko zadržan. Poleg splošnega je induvidualno življenje zelo osebno, tako da celo izkušnje in spoznanja posameznika v posameznem okviru niso dovolj univerzalna za novo paradigmo, ki bi veljala za vse. Stare filozofije zavijati v novo embalažo še ne pomeni dejansko novost. Če rečemo namesto Boga, nekaj je nad nami, univerzalna prasila, Vesolje in podobno, še ni nova zgodba.

 2. Dajana komentira:

  Dej ga no mir… Če rečemo namesto Boga, nekaj je nad nami, univerzalna prasila, Vesolje in podobno, še ni nova zgodba….

  In zaradi tega je treba človeka popoljuvat. Mu reči, da nima možganov, da je svojat, drhal, pijavka, parazit… itd.itd.itd?

  Ni nova zgodba? Kdo pa je izumil novo zgodbo? Vsi samo recikliramo. Vsi samo ponavljamo od drugih.

 3. neartist komentira:

  To kar so opisala so narcisisti i think. Pa sej takih je največ (sploh na internetu) ker je to najlažje počet. Kej sam ustvarit je pa afkors pretežko…lažje je pljuvat pa urejat kot pa ustvarjat.

 4. stricmarc komentira:

  Glede na to, da pišem o drugih in tudi kritizram, sem se po tvojih kriterijih sam uvrstil med nasilneže. Nikakor pa ne pljuvam, žalim. Pri tebi cenim izrazito aktivnost in predvsem tiste spote, ki so produkt tvojega doživetja in razmišljanja. Nasplošno pa sem nejeverni Tomaž, ki je skeptičen ( in previden) do prepakirane tozofske filozofije v embalažo New Age agentov.

 5. Dajana komentira:

  Neartist… lahko bi rekli, da se tukaj vidi tudi kakšen narcisist, ja.

  Stric Marč…. Niti slučajno nisem imela tebe v mislih, ko sem to pisala. Imela sem v mislih enega ekstremna nasilneža, ki me že dve leti in pol preganja. Na MMC RTV Slo je kar nekaj takih bivših komunistov, ki se nikakor ne morejo sprijazniti s tem, da gre čas naprej.

  :=)

 6. Ludvik komentira:

  Vse, kar nasilnež dela, je to, da kritizira, da zmanjšuje vrednost drugih in jih blati, laže … Laž je ena od najbolj ostudnih manipulacij, zahrbtna in prefinjena oblika nasilja.

  Kad se kunem majkom lažem sto posto, a kad se kunem ocem, ne lažem, majke mi!

 7. Dajana komentira:

  Šta si reko? Ne čujem dobro…

 8. Ludvik komentira:

  Se strinjam. Iz primerov v zgodovini, nasilneže prepoznaš po tem, da ne čuju dobro.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !