Socializem je iz nas naredil mentalne invalide

Vsepovsod srečujem ljudi, ki še vedno verjamejo, da je bil socializem nekaj dobrega. Seveda je imel socializem tudi dobre stvari. Vsakemu človeku je dal streho nad glavo in ljudje so imeli službe, niso bili lačni in šolo smo imeli zastonj. Da je zaradi tega država propadla, ker so jemali kredite nas ni brigalo, pa tudi vedeti nismo mogli. Pač smo vzeli, kar nam je država ponudila. Vsi so imeli enake službe in nihče ni smel riniti iz povprečja. Sploh pa ni mogel nihče obogateti s svojim znanjem ali s svojo glavo. Če  si bil “drugačen”, če si rinil iz sivine, si postal sumljiv. Socializem nam je dal to, da danes častimo ljudi, ki so revni in sovražimo tiste, ki so prišli do denarja. Niso vsi ljudje , ki so bogati tajkuni in niso vsi, ki imajo bogastvo prišli do njega s prevaro.
Kaj je dediščina socializma?
- da sovraži vse, kar je povezano z religijo
- da ne more dopustiti drugega mnenja (socializem lahko dopusti samo eno stranko – Partijo – vsi drugi ljudje so sovražniki).
- da ne more razmišljati v smislu privatne lastnine – v socializmu je bilo vse “naše”
- da označi vsakega bogatega človeka za pokvarjenca
- da označi vsakega pametnega človeka za “bluzeža” (v socialzmu smo “vsi” pametni – se pravi tisti, ki so na strani partije)
Tako vidimo, da  večina ljudi, ki so živeli in delali v socializmu ne more iz svoje kože. Niti slučajno ne morejo sprejeti novega sistema, ki je popolnoma drugačen kot sistem v katerem so živeli. Vse, kar je bilo staro, je bilo dobro. Bili smo podvrženi neslutenemu programiranju uma. Kako zelo smo programirani, vidim šele zdaj, ko spremljam “borbe” na internetu in ko poslušam, kako sem se “preobjedla marmelade v socailzmu”, kako je druga stran drhal, svojat in plevel, ki jo je treba očistiti.
V socializmu je samo ena stran in ta je seveda prava… In tako razmišljajo ljudje še 30 let po zlomu socializma. In bodo še petdeset let…
 • Share/Bookmark

Tags: , ,

2 odgovorov to “Socializem je iz nas naredil mentalne invalide”

 1. štulič komentira:

  Kakšne metamorfoze pa je fevdalna združba izpeljala?

  Mi, oz regijon :cool: in ostala internacionalna združba je eksperimentirala na lastni populaciji, ko je vpeljala socializem, kolektivizem in kar je še ostalega skupnega taborništva.
  Marx je govoril o poti kapitala, Engels pa je povzel pota in poskusil na, od lastne družine koži in se opekel. Lenin je imel njegovo izkušno vendar je proletariatttt :twisted: drzno pahnil v lastni experiment itd.

  Kaj smo zamudili in kaj so oni zamudili? Nič! ;)

 2. Dajana komentira:

  Ničesar nismo zamudili. Bogati smo za izkušnjo… vemo, česa nočemo in kaj hočemo. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !