O tem, kako nas drugi vidijo…

Zakaj se ljudje prepirajo? Ker ne razumejo, kaj je drugi povedal. In ker odgovarjajo samo po programu: če se strinjaš z mano imam prav, če ne, pa si neumen. Največkrat je tako. Napišem jaz nekaj o duhovnosti ali nekaj, kar nekdo ne bo sprejel, in potem bo tisti, ki tega, kar jaz pravim ne razume, rekel, da sem jaz neumna. Ne zato, ker ni res. zato, ker se pač on ne strinja s tem. On se strinja samo s tem,kar njemu odgovarja. Že neštetokrat sem bila priča, da so bili ljudje proti Ani samo zato, ker je v naslovu omenila cerkev Ali imela nekoga v postu povezanega s cerkvijo. Tipičen primer je najbrž Lojze Grozde, ki sem ga “spoznala” preko Ane. Lojze Grozde je velik, občutljiv, nežen pesnik, ki je umrl zelo mlad, ker je bil “na drugi strani”. Kakšne grozljivke sem brala pod postom, kjer je Ana pisala o njem. Zakaj? Ker ga je cerkev proglasila za svetnika. Če bi dali iste pesmi pod neko drugo ime in ne bi nihče pojma imel, kdo je to pisal in s čim je bil povezan, pa bi rekli, da so pesmi dobre!…

Bolj, ko premišljujem o idejah, bolj mi gredo po glavi misli, da je v bistvu popolnoma vseeno, kdo je kaj napisal, pomembna je ideja. Vidimo, da imajo veliki misleci, pisatelji, slikarji, pesniki, ljudje, ki so veliko brali podobno “stanje uma”. Na twitterju sem objavila veliko citatov od vsepovsod in ugotovila, da veliki ljudje mislijo zelo podobno in da imajo veliki umi zelo podobne misli…

Meni se je zgodilo pred enim tednom nekaj neverjetnega. Vpisala sem se na Facebook in se priključila k zaprti skupini, ki enako oz. podobno mislijo kot jaz. Namesto, da bi me obsojali, mi ploskajo. Sicer se mi nekaj podobnega dogaja že dve leti, odkar sem na twitterju, ampak to je v angleščini in s tem se ne identificiram tako kot z mojo primarno skupino – Slovenijo, v katero sem vrojena in za katero mi še posebej bije srce.

Sem popolnoma vsa iz sebe. :D

Nikoli si ne bi mislila, da bi me več kot en človek hvalili… pa saj ni treba, da me hvalijo, samo ne obsojajo me, ne govorijo mi, da imam skisane možgane, ne govorijo mi, da nisem nič vredna, da ne bom nikoli nič dosegla in da jaz nič ne pomenim, saj so bili oni veličina že, ko sem se jaz rodila. In moje rojstvo in moje bivanje itak ne pomeni nič…

In popolnoma razumejo, kaj sem hotela povedat. Še več… dopolnjujejo me.

Torej… kaj hočem povedat… Če vas nekje obsojajo, zamenjajte zgodbo in pojdite drugam. Povejte novo zgodbo. Če prižgete vodo, kjer je označeno, da je mrzla in ven priteče vroča, si ne umivajte rok z vročo vodo, ampak iščite rešitev na drugi strani… Einstein bi rekel: Rešitev ni na isti vibraciji kot problem…. ali nekaj podobnega…

 • Share/Bookmark

Tags:

5 odgovorov to “O tem, kako nas drugi vidijo…”

 1. štulič komentira:

  Če dobro razumem po slovensko, potem imajo oni problem s teboj in ne ti ž njimi? :cool:
  Že tvoj pristop je spiritualen in ne materialno absoluten in asubtilen, kar pa je specifično za avto_kozmezmečarje in t.i. te_lebane, ki jim je že bog namenil hudo, lastno Samsaro!
  (če bi človek v Sahari rabil vodo, bi se nerazmišlajoč, raj’ pri tebi ustavil :) )http://youtu.be/3ZY3bm93Wk4

 2. neartist komentira:

  To kar ostali misljo o teb ali tvojih idejah ni tvoj problem, ampak njihov. Ne vem zakaj se toliko obremenjuješ.

 3. Ludvik komentira:

  Nikoli si ne bi mislila, da bi me več kot en človek hvalili … TUDI ZA PRIJAZNOST MORA BITI RAZLOG. Kot je za vse ostalo. Nothing others do is because of you.

  the four agreements – don miguel ruiz’s code for life
  agreement 1

  Be impeccable with your word – Speak with integrity. Say only what you mean. Avoid using the word to speak against yourself or to gossip about others. Use the power of your word in the direction of truth and love.
  agreement 2

  Don’t take anything personally – Nothing others do is because of you. What others say and do is a projection of their own reality, their own dream. When you are immune to the opinions and actions of others, you won’t be the victim of needless suffering.
  agreement 3

  Don’t make assumptions – Find the courage to ask questions and to express what you really want. Communicate with others as clearly as you can to avoid misunderstandings, sadness and drama. With just this one agreement, you can completely transform your life.
  agreement 4

  Always do your best – Your best is going to change from moment to moment; it will be different when you are healthy as opposed to sick. Under any circumstance, simply do your best, and you will avoid self-judgment, self-abuse and regret.

 4. Dajana komentira:

  vsem: <3<3<3<3<3<3<3<3

 5. štulič komentira:

  You’re a Tiger baby, anyway! :twisted:

  Strike back; to the monkeys :evil:

  Eat Them Alive! :mrgreen: http://youtu.be/rwer1CiteBg

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !