Špijoniranje otrok za 25 evrov na mesec? Ne, hvala!

Z letošnjim šolskim letom sem začela dobijati po mejlu e-sporočila, kakšne ocene ima moja tavelika v srednji šoli in koliko neopravičenih ur ima. Ker nisem bila pozorna na to, kje sem se na to prijavila, sem najbrž nekje odkljukala, da se s tem strinjam in začenjala dobijat tedensko sporočila po mejlu in po sms-u. Stvari, ki me sploh ne zanimajo, saj mi hči sama pove, kaj počne v šoli in kakšne ocene ima. Če pa je potrebno, pa ji napišem opravičilo oz. vprašam pač razredničarko… grem na govorilne ure itd.

Zakaj bi morala dobijati še dodatne informacije za to, kar že vem in še zraven plačevati?

Nakar sem danes dobila po sms-u, da še nisem plačala 25 evrov za ta sporočila za september… Rahlo se mi je dvignil pritisk in takoj sem se pritožila razredničarki in mestu, ki mi to pošilja – da tega ne rabim in naj s tem prenehajo.

Mogoče bom vseeno morala plačati za september. :roll: To me bo izučilo, da bom vedno pogledala in pregledala, kaj prihaja na moj mejl in na telefon…

 • Share/Bookmark

Tags: , ,

9 odgovorov to “Špijoniranje otrok za 25 evrov na mesec? Ne, hvala!”

 1. karin komentira:

  dobijati??????? dobivati :)

 2. Gregy komentira:

  Glede prijave na SMS obveščanje ni samo kljukanje ampak je samostojen obrazec, ki ni ravno majhen.
  Glede tega komu in kaj se plačuje. Šola s tem nima nič, razen, da potrdi, da ste starš tega in tega otroka, obveščanje izvaja podjetje, ki vodi e-evidence za šole, in tudi temu se plačuje obveščanje oz. neplačuje. Sicer nisem 100% ampak mislim da je 25 EUR LETNI in ne mesečni strošek.

  V bodoče dajte malo brat kaj podpisujete in/ali pa mogoče poslušajte ravnatelja/razredničarko na uvodnem roditeljskem sestanku kar imata za povedat in imejte vsaj toliko kulture, da ne igrate igric ali pa klepetate s staršem na sosednjem stolu…

 3. Dajana komentira:

  Gregy – to mi je popolnoma jasno in to sem tudi povedala v postu. Ni pa res, da se na roditeljskih sestankih igram igrice. Tudi še nikoli nisem videla, da bi kateri od staršev to počel… Če grem v šolo, grem zaradi otroka. Če ne sploh ne bi šla… Pa tudi z otrokom se pogovarjam, oz. mi sam pove, kaj rabi.

  Vem, da to nima zveze s šolo… pač na vse besedilo moramo biti pozorni…

 4. Ludvik komentira:

  Zgleden primer kognitivne disonance po scenariju:

  1. Ali (kot skrbna, bobra …) mati (M) želite VEDETI kako je z vašim otrokom v šoli?
  M. Ja, seveda. Kakšna mati bi pa bila, da bi me nič ne zanimalo. Ignoratski odnos pa že ni moj način vzgoje zato so podobne samopotrditvene izjave utemeljujejo “odklukanje naročila”.

  2. Ali želiti SPREJEMATI informacije po sms ali netu za ceno 25 EUR?
  M. Gotovo. Ne bom vendar kar naprej slonela na roditeljskih, če ni potrebe.

  3. Ali se PREDSTAVLJATE kot naročnica vohunjenja, če se sms sporočila razumejo kot “špijuniranje” in zalezovanje, a la kukanje skozi ključavnico …, pa še plačevati morate za dodatne informacije?
  M. NE. To pa ne. Če bi ne bilo treba plačati, ampak, da sem sedaj špijonka, zalezovalka, ki še plačuje, po nevednosti, da ne bo pomote. NE, to pa nisem jaz. Jaz sem vendar tolerantna in DOBRA mama, kaj me konec koncev briga … Stvari, ki me sploh ne zanimajo, saj mi hči sama pove, kaj počne v šoli in kakšne ocene ima.

  Torej, ko si pipi in kaki v nastali situaciji, oboje naenkrat, se seveda opredeliš. Ja, ker ne moreš čutiti sramu in ponosa nad svojim ravnanjem, istočasno. Zato je izbor odgovora med 1. do 3. notranji bolečini in vesti primeren.

 5. Polna Hiša komentira:

  Osebno se mi tole zdi absolutno predraga storitev.
  Poleg tega pa otrok v srednji šoli potrebuje drugačne vrste spodbudo kot je vpogled v ocene in nato pridige do nezavesti …
  Je res, da vzoja ni čisto enostavna in je umetnost, ne pa znanost (tako pravijo …☺)

 6. Dajana komentira:

  Ludvik… ne vem, kaj naj ti odgovorim… Vseeno hvala ta tvoj komentar. :)

  Polna hiša… se popolnoma strinjam. Ampak, mi imamo voljo ali to izberemo ali ne. :)

  Vzgoja otrok… ohhhh, tisti, ki jih nima, pojma nima… :cry:

 7. obscurity komentira:

  DOBIJATI?! Sem prav s težavo prebirala, ker me je tale besedica non-stop zbadala v oči.

  Sicer pa jaz v tem sporočanju ne vidim nič napačnega (le v primeru, da gre res za mesečni strošek, je zadeva občutno predraga). Sploh pa ne moremo govoriti o špioniranju. Nad otrokovim šolanjem morajo imeti starši določen pregled in odgovornost. Nimajo pa vsi starši take sreče, da lahko svojim otrokom zaupajo v tolikšni meri kot lahko ti svoji (določeni mulci pač govorijo eno in delajo drugo… potem pa jok konec leta ko pride do popravca).
  Pa še ta argument – da se take stvari se rešuje na govorilnih urah… Res je, vendar nimajo vsi starši srednje šole na pragu svojega domačega kraja, da bi hodili na vsako govorilno. Soseda je na srednjo hodila v Lj – to je cca. 100 km proč od našega domačega kraja (v eno smer). Malo brez veze za eno uro hodit v Lj, da ti potrdijo, da ima pa tvoja dobre ocene in da je pridna, zgledna dijakinja…

  Sicer pa bodi v prihodnje pozorna na to kaj podpisuješ, pa se ti s takimi ”problemi” ne bo potrebno ukvarjat.

 8. andrea aiello komentira:

  Bogme, tudi “non – stop” se z zbadanjem v oči “ne šali”…nenehno…:)

 9. Dajana komentira:

  obscuritiy :)

  andrea :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !