To, koliko kilogramov imaš nima zveze s tem, kaj ješ!

Najbrž je šel vsak izmed vas skozi proces ocenjevanja telesa. Vsak človek na tem planetu bolj ali manj trpi zaradi kompleksov, ker njegovo telo ” ni v redu”. Zakaj? Ker se nenehno primerjamo med sabo, Ker od vsepovsod skačejo nasveti, česa ne smemo jesti in kaj lahko…

Zadnje čase so na spletu grozne reklame za hujšanje, kjer kaže već stokilsko žensko, ki leži v postelji ali pa moškega z ogromnim trebuhom… In kako naj potem človek še kaj je, ne da bi imel slabo vest?

Sama sem se srečala s tem, da sem “predebela” že zelo zgodaj, ko sem bila stara 13. let. Najprej sem bila normalna, potem pa sem se pri 13. kar naenkrat začela sekirati, da sem predebela in sem jedla in jedla, dokler nisem imela deset kil več kot so bile “moje kile”. Delala sem eksperimente s telesom. Preselili smo se iz majhnega kraja v veliki kraj in sem morala imeti super postavo za v šolo. Jedla sem samo jabolka in spet shujšala… Tako je šlo celo mojo puberteto in še kasneje. Probala sem veliko diet, kupovala sem aparate za telovadbo… Pri svojih tridesetih šla na program očiščevanja telesa in shujšala… zelo… Jedla delilno dieto petnajst let. Se postila enajst dni in sanjala o pohanih piškah.

Potem sem bila okoli mojega štiridesetega leta trikrat noseča v treh letih in rezultat tega je bil, da imam še vedno kakšnih dvajset kil preveč. Kljub temu, da sem hodila pred enim letom včasih tudi po dve uri na fitnes dnevno… jedla samo vegetariansko…

Zdaj pa se ne sekiram več zaradi tega. Tudi, če ne bi jedla nič, ne bi shujšala, jesti pa zaenkrat še moram. Nisem več obupana, nekako vseeno mi je zaradi tega oz. dovolim sama sebi, da jem to, kar mi paše. Nikoli se ne prenajedam in res uživam v hrani.

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

Tags: ,

En odgovor to “To, koliko kilogramov imaš nima zveze s tem, kaj ješ!”

  1. eowyn komentira:

    Aplavz za ta zapis!! :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !