Slovenci so obsedeni z dnevom mrtvih

Bliža se prvi november in polovica Slovenije postane blazna. Mislim na tiste ljudi, ki so izgubili kakšnega partnerja ali se sami že bojijo Matilde. Teh pa je po moje vsaj polovica Slovenije, če ne več.

Najprej… jaz imam zelo nespoštljiv odnos do smrti, ker vem, da smrt ne obstaja. No, smet ne pomeni konca. Smrt je samo prehod človeka iz fizične energije v nefizično… torej… duša izgubi telo, to je vse. Ničkolikokrat sem prisostvovala pogovoru z dušami, ničkolikokrat so mi duše pošiljale sporočila. Prvi fant mi je umrl pri šestnajstih letih in od  takrat iščem odgovor, kaj se zgodi po smrti, kam je šel ta moj fant. Kam je šel? V nefizično energijo. V nebesa. In to je tukaj in zdaj. Če ga hočem slišati, potem samo ga samo prikličem. In to seveda lahko naredi vsak človek, ker je vsak človek duša, ki ima telo. In ne obratno.

In ne živi se samo enkrat. Mi vsi smo živeli na milijone in milijonekrat.

A lahko prosim razmišljate v smislu, da obstajamo večno, samo prehajamo iz oblike v oblike. Iz fizične energije v nefizično. In obratno. Kakor nam paše. :)

A se lahko za trenutek sprostite in prenehate skrbeti in se strašiti zaradi smrti?

Meni gredo ti rituali na Slovenskem zelo na živce. Ne samo, da se zapravi gora denarja za rože, sveče itd. Mene zanima, zakaj ljudje to počnejo po tem, ko je nekdo umrl. Velikokrat sem bila prisotna, ko so se ljudje za življenja zelo grdo obnašali drug do drugega, potem pa, ko je nekdo umrl, ga je tisti, ki je ostal častil do nezavesti, si ni odpustil in ni nadaljeval s svojim življenjem.

Življenje se vedno nadaljuje. Ko nekdo umre, ne trpi več, takoj je v nefizični energiji in zanj je popolnoma poskrbljeno. Edino, kar je problem je to, da bi rad povedal tistim, ki so ostali na Zemlji, da mu gre dobro…

Umrlemu ne pomagajo nobene drage ikebane, nobene sveče. Umrli bi rad, da se družina, ki jo je zapustil med sabo dobro razume in se ne prepira glede tega, komu kaj pripada in čigava bo hiša in čigava bo zemlja.

Kaj, če bi dali vse te drage zadeve, ki jih dajemo ob prvem novembru na grob za kakšen drug namen?

Kaj, če bi začeli častiti življenje in ne smrt?

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiranje je onemogočeno.