Strah ped ljubeznijo

Prepisujem zdravilno meditacijo iz knjige Doreen Virtue: Božje vodstvo strani 213-215. Ta meditacija pomaga se odreči strahovom pred ljubeznijo in očistiti srčno čakro. Meditirate lahko večkrat na dan.

1. Z zaprtimi očmi in v udobnem položaju, dvakrat ali trikrat zajemite globok, očiščujoč dih.

2. Vizualizirajte, da vas obkroža čudovit oblak smaragdno zelene barve. Ko vdihnete, vnesite to zdravilno energijo v pljuča, celice in srce. Za trenutek postanite ob svojem srcu in dovolite smaragdno zeleni svetlobi, da počisti vse negativnosti, ki so vam jih povzročale bolečine.

3. Z naslednjim globokim vdihom bodite pripravljeni dopustiti svetlobi, da odnese proč vse strahove, povezane z ljubeznijo. Bodite pripravljeni odreči se strahu pred ljubeznijo. Preprosto bodite le voljni ozdraviti se, Bog in angeli bodo poskrbeli za vse drugo.

4. Zdaj dovolite luči, da vas očisti vseh strahov, ki vas morda prežemajo pred izkazovanjem ljubezni. Z globokim vdihom se bodite pripravljeni odreči strahu, da boste, če začnete izkazovati ljubezen, obvladani, zlorabljeni, prevarani, izdani, ohromljeni ali kakorkoli drugače prizadeti.

5. Dovolite si opustiti vse stare zamere, ki jih morda gojite do tistih, ki so vas navidez prizadeli v ljubezenskem odnosu. Pripravljeni bodite odreči se zameram do svoje mame… očeta… bratov… sester… prijateljev iz otroštva… prijateljev iz mladosti… do tistih, s katerimi ste hodili in jih ljubili… do vseh, s katerimi ste skupaj živeli ali bili poročeni… dovolite vsem starim bolečinam in razočaranjem, povezanih z ljubeznijo, naj se v celoti očistijo in odidejo proč. Pospremite bolečino z globokim izdihom v svetlobo, kjer se bo preobrazila in očistila. Vse, kar ostane, je čista bit ljubezni, ki je vsebovana v vsakem odnosu in je večna in resnična v vsaki partnerski zvezi.

6. Zdaj, z naslednjim globokim vdihom, dovolite svetlobi, da vas celotno očisti. Bodite pripravljeni odreči se vsem zameram, ki jih morda gojite do sebe in so povezane z ljubeznijo. Objemite se, bodisi v mislih, bodisi z rokami. Potolažite svoj notranji jaz, da se ne boste nikoli izdali.

7. Zdaj se obvežite, da boste sledili svoji intuiciji in razsodnosti in ne boste več vztrajali v nobenem partnerskem odnosu, ki vam povzroča bolečine. Odrecite se vsem zameram zaradi napak, za katere mislite, da ste jih naredili v odnosih, vključno v odnosu do sebe.

…………………………….

Ko se prenehamo bati ljubezni, se močneje zavemo bogatega razpona zaznav, ki so del človeškega izkustva.

  • Share/Bookmark

Tags: , ,

Komentiranje je onemogočeno.